Eu trec in clasa a VII-a, dar am niste prieteni care au terminat clasa a VIII-a si pot sa iti povestesc cate ceva despre ultima clasa din gimnaziu.
Dupa cum am zis si mai sus, este ultima clasa cu acesti colegi si profesori, asa ca trebuie sa te bucuri de ei. Evita certurile, poarta-te frumos cu toti colegii si asculta profesorii.In a VIII-a, profesorii se axeaza mult pe mate si romana. Examenul propriu zis este cu mult mai usor decat simularea.Am o cunostinta care a dat capacitatea in 2019 si a luat in simulare 2, iar in Evaluare 5.5. Apuca-te cu 4-5 luni inainte de examen sa faci teste.Se gasesc diverse culegeri pe net sau in librarii. Dupa ce vii acasa, 1-2 de lucru suplimentar la mate si romana, neaparat. Eventual poti lua meditatii, minim 2 ore pe saptamana.Nu uita sa te distrezi la banchet.Ramane o amintire frumoasa pentru toti absolventii de gimnaziu.Materia nu este grea, cred ca este mai usor decat in a VII-a.
Mult succes!
Salut, momentan nici nu stii ce poti invata, tinand cont de ce s-a intamplat anul asta, totusi iti recomant sa inveti/repeti
•La romana : genul epic, liric (poate sa citesti de cateva ori dramaticul de pe internet ca sa ai o idee), fiecare specie mai ales: doina, basmul, fabula. Balada si pastelul pica mai greu, dar nu sunt cele mai usoare. Apoi poti sa te pregatesti de ce mi s-a parut mie mai greu propozitiile subordonate, incepe cu subiectiva si predicativa, pe astea o sa le faci din clasa a8a, dar din nou e bine sa ai o idee( celelalte atributiva, completiva directa/indirectă, sunt mai greu de inteles daca nu ti le explica cineva, nu mai vorbim de alte multe de acest gen ( iti las un link catre ele https://temalaromana.ro/......ificare/), apoi repeta modurile si timpurile, toate conjugarile, toate cazurile, poti incepe sa analizezi diverse propozitii complet, iti recomand si un dictionar de sinonime, te va ajuta mult la primul exercitiu.
•La matematica: Aici sunt destul de multe lectii pe care o sa trebuiască sa le inveti, una dintre ele este cea cu functii care s-ar putea reda anul acesta la subiectul 2 ex 5, apoi te sfătuiesc sa inveti bine urmatoarele lectii: teorema lui thales (si reciproca), teorema lui pitagora(si reciproca), teorema inaltimii, teorema celor 3 perpedinculare(in cei 4 ani de gimnaziu pe care i-am facut acesta a fost cea grea lectie la matematica, trebuie invata pentru ca te poate salva de 0. 5puncte), lectia cu elementele de trigonometrie alea cu sin30° =1/2 si restul, te sfatuiesc sa inveti si ce inseamna fiecare, ex sin este cateta opusa unghiului de 90° pe ipotenuza, apoi sa faci foarte multe exercitii de genul Andrei are x mere mare manca 5 cate ii raman (problemele cu necunoscute), par foarte usoare prima data, dupa ce te uiti mai bine nu mai sunt chiar asa de usoare, apoi poti incerca sa faci exercitii cu x% din ceva, eu in clasa a8a am invatat intr-o luna mai multa matematica de pe Youtube decat am invata toata clada a8a, iti recomand canal Vero pe Youtube.
Eu fara da invat tot ce am spus mai sus am luat 8.65 romana(putin dupa parerea mea, cred ca corectarea a foat eronata, dupa mine si diriginta mea, profesoara de roamana trebuia sa iau usor peste 9.20), iar la mate 6.80( suficient, stiind ca meditatie nu mai facusem de la inceputul clasei a8a) cu toate astea am intrat cu media 8.09 la economie.
Se poate ca in viitor tot ce ti-am spus eu sa nu se mai aplice, dar te sfatuiesc sa tragi tare, deoarece, dupa parerea anul viitor notele o sa scada considerabil cu cel putin 0. 50puncte.
Sper ca ti-am fost de ajutor, funda?
Clasa a8a trece foarte repede, bucura-te ca termini, hotaraste-te din timp unde vrei sa dai si invata! Serios acum, invata ca sa nu ajungi in ipostaza sa nu intri unde vrei, dar si atunci o sa te poti transfera, deci nu te speria, exista solutii.
Examene o sa mai ai in viata, nu te stresa, nu e mare branza.
* exista grupuri pe Facebook pentru evaluarea nationala. Baga-te in ele caci poti gasi materiale folositoare si sa pui si intrebari. Canale de Youtube, siteuri, foloseste-te de ele mai ales daca te stii in urma cu materia. Sigur profesorul de la clasa vă va recomanda si o carte de exercitii, insa astea apar mai incolo.
Din nou, nu te speria caci nu este un capat de lume, la liceu este foarte fain, o sa se rezolve toate si crede-ma ca in viitor ti se va parea banal.
DameloCargangio întreabă:
anonim_4396 întreabă: