| Darksiade a întrebat:

Trec printr-o mare depresie. Ce pot spune, am pe cap o clasa intreaga care ma uraste din motivele lor personale.
Daca ati auzit de fenomen-ul "Bullying" inseamna ca stiti despre ce este vorba, sunt extrem de stresat si nu ma pot concentra la scoala, in ultima vreme simt ca ma sufoc. Ce sa fac? Ajutor, dau funda pentru cele mai bune solutii.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimic nu e dispus, nu trebuie sa se schimbe pentru altii, tu mai bine respecta-ti conditia pe galera de sclavi.

5 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Mergi la un psiholog care sa te mai ajute sa-ti pui ordine in ganduri si sa te linistesti.
Daca nu merge, muta-te semestrul urmator in alta clasa si ai sansa sa o iei de la capat

| RainmakerX a răspuns:

Hei.

Nu cred ca exista asa ceva... o clasa care sa te urasca din motive personale in totalitate.

Cel mai probabil nu te uraste nici macar jumatate din clasa dar pe cei care nu te urasc ii doare undeva *sunt indiferenti*.

Imi pare rau sa te anunt dar trebuie sa mai astepti un semestru ca sa poti depune o cerere de mutare la alt profil.

Sfatul meu ar fi sa te muti la o alta scoala caci daca te muti la aceeasi scoala atunci bullying-ul o sa te urmareasca.

Alt sfat ar fi sa incerci sa vorbesti cu psihologul scolii. Este gratuit si de obicei ofera sfaturi bune, adecvate atat pentru a inchide gurile unora fara bataie si fara anumite urmari precum ranirea ta.

Acum... daca esti clasa a 12-a atunci nu mai ai cand sa te muti.

Inainte de toate descopera de unde a inceput totul. Degeaba ne spui noua "motive personale".

Un motiv tot exista - invidia, distrugerea celui mai mic pentru a iesi in evidenta sau pentru a se da mari,
lucruri sau fapte rele facute de tine...

De asemenea exista si persoane care vor sa distruga moralul anumitor persoane timide numai din amuzament, pentru ca asa se simt ei bine.

Incearca sa-i ignori daca te jignesc/injura, nu este ca si cum vorbele lor ar insemna ceva.

Daca te lovesc atunci vorbeste cu directiunea si se vor lua masuri. Nu ai cum sa stai asa.

De asemenea, in ultima instanta te poti muta la un profil de nimic pentru a scapa de ei dar nu se stie cum ar mai fi viitorul tau de acolo... *mai bine ii suporti*

Daca nu ai un diriginte bun care sa te ajute, poti cere ajutorul sau sfaturile unui profesor mai open-minded care te poate ajuta cu un sfat. *niciodata celor de religie caci astia incep cu lucruri gen - Ignora-i si iarta-i caci si Mantuitorul i-a iertat pe cei ce l-au rastignit...*

Nu astepta ajutorul karmei. Asa ceva nu o sa se intample. Persoanele marete trebuie sa suporte sau sa lupte pentru a-si schimba starea.

Daca vrei imi poti lasa mesaj cu mai multe detalii despre acele "motive personale". Probabil ca ai deja o idee despre ce ar insemna acele motive, sau mai bine zis... ce ar reprezenta.

Fara acele motive nu putem identifica o cauza si nici un "antidot".

Succes!

| seth2016 a răspuns:

Da, cum zice whatevernvm, mutarea in alta clasa poate fi o solutie sau mutarea la alta scoala. Vorbeste cu parintii tai.

Un nou context te poate ajuta.

>> am pe cap o clasa intreaga care ma uraste din motivele lor personale

Dar tu esti OK. Nimic de declarat?
Ce esti dispus sa schimbi la tine ca sa ai succes mai mare intr-un nou colectiv?

| anonim_4396 a răspuns (pentru seth2016):

Nimic nu e dispus, nu trebuie sa se schimbe pentru altii, tu mai bine respecta-ti conditia pe galera de sclavi.

| Enertx a răspuns:

Cred ca inteleg prin ce treci tu, esti luat la misto efectiv de colegii tai de clasa nu? Asta se intampla in mare parte din cauza acelor "baietei de cartier" care singurul lor mod de a atrage atentia si a-si gasi popularitatea in clasa este prin a rade de cineva. Chestia asta se practica mult prin scoli si licee, daca este asa poti pur si simplu sa incepi sa raspunzi la rautatile lor dar cu cap, sa nu te apuci sa injuri. Daca nu iti e posibil sa le raspunzi sau nu esti in situatia asta pur si simplu vorbeste cu diriginta cere-i sa-ti acorde 10 minute sa vorbiti si explica-i tot daca ea nu are de gand sa faca nimic poti sa te duci la director fara nici o problema. Noroc

| Darksiade explică:

Hmmm. Nu știu dacă o să funcționeze să mă pot muta. Sunt la profilul sportiv si de un nivel mai bun nu mai sunt pentru alte profile... Cum pot face asta?