Tu știi ce este cyberbullyingul?

Tu știi ce este cyberbullyingul?

TPU.ro susține campania #BeCyberSafe, o inițiativă a Asociației Telefonul Copilului.

Deși nu ne este necunoscut termenul de bullying, odată cu dezvoltarea tehnologiei, hărțuirea s-a mutat în mediul online. Internetul este o lume fascinantă și plină de posibilități, dar și o lume în care există și multe pericole, iar cyberbullying reprezintă pericolul întâlnit frecvent în mediul online. Acesta apare atunci când o persoană utilizează tehnologia digitală pentru a hărțui, umili, amenința, intimida sau răni în mod deliberat și repetat o altă persoană.

Noua campanie a Asociației Telefonul Copilului, #BeCyberSafe, cu sprijinul Meta, vine cu o serie de sfaturi pentru a învăța cum să recunoști cyberbullyingul, dar și cum să te protejezi împotriva lui. Iată mai jos câteva sfaturi:

Utilizează setările de confidențialitate!

Informează-te despre cum poți păstra conținutul privat. Cele mai multe rețele de socializare îți permit să controlezi cine vede ceea ce postezi.

Ajustează-ți setările astfel încât numai persoanele pe care le selectezi să poată vedea informațiile și postările personale.

Limitează accesul la dispozitivele și conturile personale!

Ai grijă ca nicio persoană să nu aibă acces la conturile tale pentru a nu extrage informații pe care ulterior să le folosească împotriva ta cu scopul de a te hărțui. Cum poți face acest lucru? Ai grijă să te deconectezi ori de câte ori foloșești un alt dispozitiv decât cel personal și nu lăsa alte persoane să îți folosească dispozitivele personale.

Află mai multe: https://becybersafe.116111.ro/ 

#becybersafe #cyberbullying

5 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Ce fac unii utilizatori pe aici.

| simplaexistenta a răspuns:

Ceva ce se intampla pe TPU din partea unora din utilizatori, atunci cand cineva pune intrebari de dragul de a intreba

| Negroo a răspuns:

Daaa, exact ce se intampla pe TPU.
Nu toti, ci cei mai "importanti".

| Mateo1282 a răspuns:

CyberBullyingul este o formă a bullyngului asemănatoare cu cea din viața reală(violența,vorbe urât adresate,jigniri etc.) doar că această formă de bullying este folosita cu ajutorul dispozitivelor mobile, calculatoare etc. Este foarte asemănător deoarece se practică aceiași metoda a bullyngului doar că pe internet adică jigniri, violența emotională.
Cel mai important lucru este sa nu practicam in niciun fel bullyng indiferent daca este online, sau fizic, daca respectiva persoana nu ți-a făcut nimic rău.

Întrebări similare