Buna!
testele initiale sunt facute de profi, asa ca nu le vei gasi pe nicaieri...in orice caz nu se trec. cel putin asa a fost la mine. Am scapat de generala
Succes! si nu sunt deloc grele. doar niste intrebari de baza
te pup!
Pe didactic.ro. te asigur 100% ca gasesti acolo si sunt pe bune
eu am propria experienta cu proful de mate care modifica lucruri minuscule gen: din 5 subpuncte ale unui ex scotea 2 . eu am primit chiar o teza in clasa a 6-a identica de pe acest site. o facusem acasa inainte> si la geografie cu prafa la fel la testul initial d la a 7-a. oricum mult succes
Didactic. ro. am experienta cu proful d mate si rofa d geogra. identic ne-a dat ). ma rog sa zicem ca a modificat la un ex din 5 subpuncte a scos 2 si, mai bine. am avut chiar teza dintra-a 6-a dupa didactic luata. e genial site-ul merita. :X succes!
Pe didactic.ro sunt foarte folositoare intr-adevar nu vor fi aceleasi cu cele de la clasa dar ajuta mult (oana)
Http://www.scribd.com/doc/16381830/Teste-de-matematic-pentru-clasa-a-8a
sper ca te-am ajutat:)
Pai acum am inteles ca sa modificat legea asa ca testele sunt trimise de la minister in afara de romana, mate si cam atat.nu se trec in catalogasta e cel mai bine
Singura veste buna:
Cate un model de test initial pentru fiecare disciplina/clasa este afisat acum, pe 21.09. 2011, pe situl:
http://subiecte2012.edu.ro/
Si acum, vestile proaste:
1. Au fost afisate pe 15.09. 2011, cam tarziu atat pentru profesorii interesati sa pregateasca surprize de inceput de an elevilor cat si pentru editurile interesate sa satisfaca cererile profesorilor interesati. :))
2. S-ar putea sa nu gasesti pentru disciplina/clasa care te intereseaza, de exemplu, eu nu am gasit pentru clasa a VII-a la Fizica.
3. Iata inca o data CA CAlitatea absolventilor (ce in cazul cacofoniei, creste de la an la an) se regaseste si varful piramidei: cei care le-au facut, adica Centru National de Evaluare si Examinare (www.rocnee.eu, banuiesc, inca n-am verificat) dau ca adresa a subiectelor
http://www.subiecte2012.edu.ro/
adica o adresa eronata (ar trebui scrisa fara "www"); uite si tu ca sarmanii nici macar nu si-au verificat ce au scris in "Nota privind evaluarea initiala 2011". Sunt curios cum or fi semnat-o, fara s-o scrie/(re)citeasca/verifice. L-)
Concluzie:
FA-TI SINGUR TESTELE!
Paza buna trece primejdia rea; daca ai cel putin un an de experienta, te sfatuiesc sa ai incredere in tine si sa raspunzi la provocari ulterioare asemanatoare cu teste/exercitii din propria ta experienta; in fond, asta face diferenta profesor bun - "profesor" (cu 1, 10 la Titularizare - cum am vazut ca se poarta).
Anexe:
De exemplu, eu stiu ca la Matematica in clasa a V-a, lucrurile care mi-au parut DIFICIL de ESENTIALE erau:
1. Impartirea (fara rest);
2. Divizori. Multipli (care se aplica perfect fractiilor);
3. Reguli de calcul cu puteri;
4. Patrate perfecte si ultima cifra.
Si parca mai era una... :-? In afara de acestea 4(5), restul sunt lucruri simple, dupa parerea mea.
Succes!
anabidasca întreabă:
Elenastoica9 întreabă: