| stefaniabianca a întrebat:

Urasc oamenii care isi dau cu parerea despre caracterul oamenilor fara macar a-i cunoaste! Adica prin unele cuvinte poti rani usor, mai ales o fire sensibila.Si ma ofer pe mine drept exemplu.De obicei,abordez o fire mai rece,distanta si indiferenta cu majoritatea oamenilor,putand fi eu insumi(vorbareata pana la Dumnezeu!) cu unele persoane apropiate mie.Iar "gurile rele" au mereu ceva de comentat,criticandu-ma,analizandu-mi defectele si exprimandu-si "mila" pentru prietenii mei,deoarece sunt "rea". Bineinteles, exista n motive pentru care abordez aceasta fire cu UNII oameni care mi-au dovedit ca nu merita efortul.In general,sociabilitatea,energia si veselia ma caracterizeaza. Intrebarea este care este motivul si scopul prejudecatilor unor oameni care cred ca daca imi cunosc numele, imi stiu si povestea! Si sunt sigura ca nu sunt singura in situatia asta

P.S.:Sa nu credeti acum ca aunt asa cu toata lumea! Cu unele persoanehappy... Funda raspunsului care ma poate lamuri cat de cat!(probabil din experienta)

Răspuns Câştigător
| AleXisAleXis a răspuns:

Aceste persoane sunt amenintate de tine, te invidiaza, de aceea cauta tot timpul ceva rau despre tine chiar daca tu esti sau nu asa, nu conteaza, oricum ar fi ele continua sa vorbeasca urat despre tine si sa se uite la fel de urat la tine. Tu nu esti rea, esti indrazneata si nu taci cand vor altii ( cred eu, daca ma insel imi cer scuze) faptul ca spui ce gandesti si nu taci in fata acestor ``persoane`` le provoci sa fie si mai rele. Dar tu nu trebuie sa faci ca ele, stii? indiferenta doare cel mai tare.Dar daca le dai niste replici frumoase cu subinteles care sa le ``intepe`` rau sunt bine venite laughing Eu cred ca daca nu este adevarat ceea ce se spune nu ai de ce sa te agiti sa explici ca nu este cum spune acea persoana.
Nu ai ce sa le faci la aceste persoane ele au existat, exista si vor exista laughing Sunt ca tantarii, tocamai ai omorat unu care te-a piscat si te mai pisca unu laughing
TRebuie doar sa le ignori si gata, atat timp cat nu este adevarat ce spune despre tine nu trebuie sa-ti pese.

5 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Asa le place lor sa catalogheze o persoana dupa felul cum arata dupa felul cum se exprima, cautand un defect si a iti scoate ochii cu defectul acela ca sa se poata arata el inteligent in fata altora.Eu mi-am dat seama ca nu cunosc in totalitate pe cei apropiati dar pe cei straini. De exemplu aici pe TPU cand cineva isi da cu parerea si altuia nu ii convine il catalogheaza fiind prost si alte jigniri. E raspunsul tau, opinia ta si trebuie sa respecte acest lucru, si daca tot nu e multumit de raspunsul respectiv sa isi spuna si opinia lui nu sa il jigneasca, mi se pare ca deja treaba devine personala cand faci asa ceva. Dar ce sa faci nimeni nu e perfect, trebuie sa ii lasi in soarta lor.

| Rumi a răspuns:

Oamenii o sa spuna multe lucruri despre tine, fie ca te cunosc sau nu. Tot ce trebuie sa faci e sa ridici capul, sa pleci mai departe pentru ca te doare fix in cot de ei. Oamenii de felul asta o sa plece repede din viata ta, doar vor trece prin ea, fara a lasa urme. TU nu trebuie sa-i lasi sa lasa urme. Bine, daca lucrurile astea iti vor fi spuse de persoane importante din viata ta si care au fost tot timpul oneste cu tine (familia, prieteni apropiati) ar trebui sa analizezi putin situatia. Sfatul meu, sper ca te ajuta. Mult norocwinking

| EmaEmax a răspuns:

Oamenii au personalitati si educatii diferite. Unii sunt mai sensibili,buni la inima,calculati iar altii sunt mai rai, laudarosi si plini de ei.
Faza e ca multi vor sa iasa in evidenta si fac cam orice pentru a reusi aceasta "realizare", de multe ori nici nu se gandesc ca poate ceea ce spun ii va rani pe altii.
De obicei sunt oameni egoisti, impulsivi si foarte, foarte mandri.
Eu am trecut de n ori prin situatii din acestea si de cele mai multe ori am pus la suflet deoarece sunt extrem de sensibila si analitica dar am trecut peste deoarece mi-am dat seama ca nu merita sa sufar pentru niste idioti fara minte.Am inteles ca viata e prea scurta ca sa mi-o irosesc cu astfel de prostii si am inceput sa ignor.
Asta e tot secretul, sa fi nepasator cu oamenii care nu merita atentia ta.
Te pup, pa!

| UdnasTrebor a răspuns:

Da,cred ca esti indreptatita sa procedezi asa cu cei pe care ii consideri nedemni de atentia ta.Si eu fac la fel.Nu prea vorbesc cu unele persoane pe care mi se pune pata (in sens negativ) si care au un caracter pe care nu-l pot suporta.Dar faza cea mai naspa este ca sunt considerat de catre acestia un "om retras, necomunicativ".
Si eu de obicei sunt deschis cu cei pe care ii agreez si cu care am lucruri incomun.Nu te lasa afectata de "gurile rele". Bafta.

| stefaniabianca explică:

V-as da funda la toti! Dar, din pacate nu pot. Oricum, va multumesc nespus ca ati comunicat ce simtiti, inseamna mult sa stiu ca nu numai eu sunt asa! Inca o data, va multumesc tuturor! :*