| Sεlεηα a întrebat:

Urgent! Dau

Cum imi pot convinge parinti (in special tatal) sa imi ia un SmartPhone?

Am posibilitati financiare (chiar unele foarte ridicate). Am 15 ani, sunt un copil "model" (in sensul ca iau note bune la scoala, nu plec cu prietenele decat 1-3 ore max. pana in ora 18:30 ).

Nu sunt egoista. Pana acum am cerut doar strict necesarul de la scoala, in rest nu am cerut bani, haine, jucarii sau dulciuri (cand eram mica). Repet: nu pentru ca nu aveam posibilitate financiara, ci pentru ca eu sunt putin mai timida si nu imi place sa profit de parinti.

Am prezentat chiar si utilitatile lui importante pentru mine:
-pot sa fac fotografii (si in cazul asta nu ne mai trebuie aparat foto)
-pot sa filmez si sa ascult muzica
-atunci cand sunt plecata din oras, pot sa socializez cu prietenii mult mai usor.
-ma pot distra cu jocuri si dif. aplicatii si chiar si ei pot beneficia de calitatile acestui smartphone.

Dar tata imi tot promite ca imi cumpara, insa tot astept (s-au facut deja 2 ANI de zile!)

Repet: am posibilitati financiare pentru un telefon scump (desi eu nu cer neaparat sa fie scump, Smartphone bun sa fie).

Voi cum procedati cu parintii atunci cand va doriti din toata inima ceva? Ce sfat imi dati?

Dau

Răspuns Câştigător
| teodor14 a răspuns:

Pai uite
ar trebui sa incerci sa iti convingi bunicii sa-i faca sa inceleaga
incearca si aceasta solutie
eu nu am vrut niciodata nimic doar acum vreau un iphone 5 si au spus ca in iunie 2013 mi-l ia
de fapt imi da 40 de milioane bunica si parinti si imi cumpar acel tel
eu nu am o metoda mai precisa eu le spun ceva ei nu-s de acord si tot incerc daca nu merge la tata incerc la mama si incerc pana la urma sa-i conving ca merit
uite eu ce zic sa faci daca treaba cu bunicii nu merge
as spune sa-i inviti intr-o camera la un fel de adunare in familie si sa le spui la amandoi motivele de ce meriti un smartphone
le spui ca ei sunt plecati mereu la munca si tu te ocupi de casa si scoala
le spui de rezultate
le spui ca ii intelegi si pe ei ca muncesc pentru acei bani si le spui ca apreciezi acest lucru dar ai si tu o varsta!
de ex eu la 6 ani am avut un Samsung pe touch dar nu mai stiu cum se numea acum am un iphone 4s in iunie imi iau iphone 5 si am 11 ani
au cu tata avem ceva cu telefoanele
acum depinde si parintii tai ce fel de persoane sunt
poate sunt oameni zgarciti cu banii
poate sunt oameni care nu vor sa iti strici vederea in pc-uri telefoane etc
sau sunt oameni care nu vor sa te piarda de langa ei care vor sa petreceti timp impreuna
acum eu nu stiu sunt feluri si feluri de oameni
daca este ceva iti dau it-ul meu
de fapt uite aici
theodor2015@yahoo.com

| Sεlεηα explică (pentru teodor14):

Mersi mult :*

Daca nu tine, te adaug in lista si iti trimit mesaj cand te adaug (ca sa nu ma incurci) happy

| teodor14 a răspuns (pentru Sεlεηα):

Sper sa ramanem prieteni
vb la ora 21:30
cu mare placere
eu o sa incerc sa te ajut pana cand ii convingi ok?

| Liviu a răspuns (pentru teodor14):

Tie ati da bunica 40 de milioane? laughing
Pe bune, nu e sanatoasa, mie daca imi da 500 de mii din an in paste e bine, hai sa facem schimb de bunicuterolling on the floor

| teodor14 a răspuns (pentru Liviu):

Dar sa stii ca este bunica de la buftea eu stau la Ploiesti si ma duc rar acolo de fapt mereu cand am ocazia de ex maine merg la ea
da sa stii ca am si eu o bunica aici daca imi da 50 ron pe an e bogatie rolling on the floor

| r3ally a răspuns (pentru teodor14):

Nu crezi ca ar fi cazul sa te trezesti? 1) De unde *** iti dau bunici 40 milioane sa iti iei tu iPhone 5? Tu macar stii cat costa? 2)Samsungu' ala de la 6 ani era de jucarie cred, nu?winking 3) Chiar atat de mult iti place sa te creada lumea nu'sh ce bogatas? Marsh draq la scoala si nu mai visa degeabawinking

| teodor14 a răspuns (pentru r3ally):

Sa stii ca eu nu visez
nu era de jucarie
care treaba din parinti + bunici nu intelegeti?
stiu cat costa sunt informat!
daca nu ma crezi mai uitate pe unele site-uri
nu imi place sa ma creada lumea astfel doar i-am zis ce sa le spuna parintilor!
ca are o varsta si trebuie sa aiba si ea!
atat de greu e sa intelegi?

13 răspunsuri:
| badearazvan a răspuns:

Cam acceiasi poveste am si eu cu bani si tata nu e de acord zice si ce faci cu ea?
Intra pe diferite siteuri cum ar fi altex.ro si batele apropoul cum ar fi tata uite ce tableta ieftina este si ieftina si buna mi-a trebuie si mie una ca sa nu mai stau mereu la pc pe scaun ca ma doare spatele si asa o sa stau in pat sau chestii din astea incearca si tu

| teodor14 a răspuns:

Uite
spune-i ca vei renunta la unele chestii daca vrei una alta
vei fii mult mai concentrata pe invatatura
vei incerca sa-ti ajuti parintii cu unele treburi casnice
chestii din acestea
si incearca sa arunci si tu cate o bomba mica
de ex ca daca nu iti ia un smartphone nici rezultatele tale scolare nu o sa mai fie aceleasi sau spui si tu ca toti colegii au asa ceva si vrei sa fii si tu la nivelul lor etc
sper ca te-am ajutat daca mai ai nevoie de ceva, imi lasi un comentariu la intrebari ca eu sunt junior si nu am acces la mesaje

| Sεlεηα explică (pentru teodor14):

Multumesc mult happy In mare parte chiar m-ai ajutat.

Dar avem, din pacate, o problema. Accentul pe carte l-am pus de 1 an de zile (mi se rabufneste deja, avand in vedere cat se distreaza alti copii la fel de buni, fata de mine laughing ) Iar in casa, sincer, mai mult eu fac treaba (amandoi sunt ocupati cu serviciul, iar bunicii... ma ajuta si ei, dar nu pot veni in fiecare zi).

Acum sunt si un pic timida, si nu vreau sa le ranesc sentimentele ( gandire proasta in anumite situatii oh go on ), de asta sincer nici nu ma impun atunci cand vreau ceva (mai ales cand imi promit ceva, dar se fac ca uita).

Sunt putin curioasa cum reusesti tu spre exemplu ca ii convingi cand iti doresti ceva dar ei ori nu sunt de acord, ori se fac ca uita happy

| teodor14 a răspuns:

Eu nu pot sa mai stau vorbim in seara asta pe la 21:30
este bine?
mai stai acum 5 min sa vad daca imi raspunzi

| teodor14 a răspuns:

Parintii + bunica
am o bunica foarte buna
tin la ea foarte mult imi da de ziua mea 3-5 milioane imi da cand merg la ea 50 ron cand fac treaba la fel 50 -80 ron
tine mult la mine happy

| Liviu a răspuns (pentru teodor14):

Cine nu ar tine la o bunica daca iar da atitia bani?
Eu am 20 de ani si nu imi da atitia, mai imi repede si o replica total idioata si total absurda " Ce faci cu atitia bani? "

| teodor14 a răspuns (pentru Liviu):

Si mie cea de aici mi-a luat cadoul ca erau mici pantofii s-a dus si in loc sa ii schimbe si-a luat banii pe ei rolling on the floor
barem nu mi-a dat mie banii rolling on the floor