Asta nu inteleg...degeaba sunt credinciosi daca au acest comportament. Poate cred ei in Dumnezeu, dar asta nu ii face niste persoane bune, daca nu ne comportam frumos cu cei din jurul nostru. Da, ei gresesc. Nu este ok sa stai intr-o familie in care esti abuzata. Dar nici sa fugi nu este o solutie. Se intelege daca iti este frica sa vorbesti cu ei despre acest subiect si sa incerci sa le explici fiindca ei dau in tine. Ziceam ca de cat sa fugi in alt oras si sa astepti sa te gaseasca politia, trebuie sa vorbesti cu politia de acum. Daca te-ar gasi si le-ai spune de ce ai fugit, cel mai probabil nu te vor duce inapoi acasa fiindca ar interveni protectia copilului. Dar este mai bine sa ii anunti de acum, daca tot ai o familie care te asteapta si ei te pot adopta.
M-am gândit să anunț autoritățile/protecția copilului. Îmi este doar frică de ce plasament mă vor duce să stau cât timp cazul meu e deschis. Am auzit că în plasamentele in care se află copii/adolescenții orfani nu sunt condiții prea bune. Şi oamenii de acolo nu sunt okay.
Din pacate cel mai probabil conform lor fac ce trebuie. stii cum se zice bataia e rupta din rai. Din pacate biblia e destul de violenta luata ad litteram deci probabil in capul lor e justificat sa isi abuzeze copilul.
Daca parintii apeleaza la politie, da, este posibil ca Politia sa te aduca acasa la ei.
Daca refuzi sa te intorci acasa, Politia te preda Serviciului Social al copilului si ei te pun intr-un camin de copii, unde vei sta pana la 18 ani.
PS Te sfatuiesc sa Invati sa scrii DOAR romaneste, cand esti pe site-uri romanesti, ca-ti vor prinde bine in viata.
Mai bine apelează la protecția copilului decât să fugi de acasă.
Dacă fugi și te găsește poliția ai toate șansele să te aducă înapoi la părinții tăi.
Din pacate nu ai multe optiuni. Atata timp cat nu ai un venit e foarte greu sa te pui pe picioarele tale si daca nu ai 18 ani e si ilegal. Sa muncesti si sa studiezi in acelasi timp e foarte greu si deja ai zis ca te chinui cu notele. Sunt destul de sigur ca pot sa vina sa te ia legal de la mama prietenei tale daca nu ai 18 ani.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Ce fel de oameni religiosi sunt acestia, nu stiu ca Dumnezeu e iubire? Oricum daca pleci si vir anunta politia, politia te va gasi si te va inapoia parintilor tai. Suna la telefonul copilului si discuta cu ei 116111 e gratuit, cei de acolo cu siguranta te vor ajuta. Succes!
Mulțumesc de sfat! Am să sun când ştiu că sunt singură acasă!