Faceti un decoct concentrat din frunze de salvie, rozmarin si zmeur si clatiti-va parul de mai multe ori cu el.
Frunze si fructe de nuc
Un efect si mai puternic il are urmatoarea reteta: un pumn plin de frunze de nuc se pune la fiert intr-o jumatate de litru de apa, impreuna cu 3-4 nuci verzi. Se lasa la fiert 20 de minute, se strecoara, se toarna peste par, dupa ce a fost spalat cu sampon si clatit.
Nuci verzi zdrobite
Ceva mai laborioasa, dar cu un rezultat excelent, este urmatoarea metoda: zdrobiti un pumn de nuci verzi, necoapte, intr-un mojar, si adaugati un pumn de frunze de nuc. Acoperiti totul cu apa, adaugati un varf de cutit de sare si lasati mixtura trei zile la macerat. Adaugati, apoi, 5 cani de apa, si puneti totul la fiert vreme de 5 ore, la foc foarte mic. La sfarsit, trebuie sa ramana cel putin o cana de fiertura. Strecurati lichidul si folositi-l la fel ca in retetele anterioare. Licoarea inchisa pe care o obtineti coloreaza chiar si parul carunt. Daca la final folositi pentru ultimul clatit o infuzie foarte concentrata de salvie, ea va intari efectul decoctului de nuci. (Doua linguri de salvie uscata se oparesc cu o jumatate de litru de apa in clocot si se lasa la infuzat zece minute.)
Sursa: http://www.formula-as.ro/......u-par-6989