Adică depun o cerere de demisie normală sau cum procedez? Am văzut în modele că trebuie să pun o dată de încetare și nu știu ce să pun.
Subsemnatul, angajat in functia, rog s-mi aprobati demisia incepand cu data pe care o vrei. Mai jos data scrierii cererii si semnatura.
La zi nu accepta multi demisia, dar pleci cu 3 nemotivate, daca esti sigur ca nu te mai intorci vreodata la acel loc de munca nu are rost sa stai in preaviz, specifici doar ca vrei sa iti desfaca contractul de munca cu 3 nemotivate.
Previzul se negociaza cu angajatorul.
discuta cu el si vezi ce posibilitati ai sa nu ramai toate zilele.
Adică să am o discuție înainte de a redacta cererea de demisie? Eu voiam să o scriu, dar nu știam ce dată să pun ca încetarea activității
Poti sa pleci chiar si azi, atata timp cat anunti ca tu pleci pe data respectiva. Ei iti vor desface contractul de munca si cam atat. Desigur, daca pleci inainte de terminarea preavizului, pierzi compensatia si vechimea pe perioada respectiva.
Și trebuie să formulez o demisie cu acordul părților? Și pun o dată pe care o decid eu? Că eu nu prea înțeleg dacă or să mă oblige să stau în preaviz?
Ei pot sa-ti zica orice. In legea muncii scrie clar ca munca fortata este strict interzisa. Tu daca vrei maine sa pleci de tot, poti pleca. Tu trebuie sa faci o cerere de mana cu demisia si eventual in format digital. O data ii inmanezi foaia cu demisia si a doua oara trimiti firmei in format digital aceeasi demisie. Asta o faci in cazul in care ei iti rup foaia cu demisia, tu sa ai dovada ca ti-ai depus cererea de demisie pentru a le arata celor de la ITM.
StefanDrg întreabă: