Eu te sfatuiesc sa stai un pic sa te gandesti ce pasiuni ai si mai apoi sa iti alegi un profil apropiat de ceea ce iti place. Uite, de exemplu eu sunt la un colegiu national la profil de filologie bilingv engleza (fac 6 ore de engleza pe saptamana) si am luat decizia asta pentru ca imi place mult sa invat limbi straine, imi place engleza, germana, franceza, spaniola, rusa, poloneza, maghiara...
Sa nu te duci intr-un loc doar pentru ca acolo sunt prietenii tai... eu am facut greseala asta in scoala generala si am regretat. Prieteniile adevarate raman legate si dincolo de portile scolii si sa nu-ti fie frica sa te trezesti printre necunoscuti pentru ca e chiar foarte distractiv sa cunosti oameni noi, mai ales daca te consideri o persoana sociabila si mie cum imi plac limbile straine si vorbesc mult normal ca... stii ce vreau sa zic
Mult succes si urmeaza-ti visurile pentru ca NIMENI nu ti le poate lua si sterge
Din pacate, noi nu stim sistemul de invatamant din Republica Moldova, deci, nu avem cum sa te ajutam.
Incearca sa alegi ceva care te va ajuta in viata iar pentru asta, ai nevoie sa iei decizii singur, nu infleuntat de altii.
In Romania, sistemul de invatatmant prevede ca la terminarea celor 8 clase sa mergi la un liceu, deci atunci se decide profesia si viitorul pe care doresti sa-l urmezi.