| and0ra a întrebat:

Urmează sa fiu anul 1 la facultate, dar nu mi-am depus dosarul pentru modulul pedagogic, pe considerentul ca nu vreau sa lucrez în învățământ. Doar ca acum îmi pare rau ca nu m-am înscris și acolo. Pot sa ma înscriu la modulul pedagogic din anul 2? Sau mai pot abia după ce termin facultatea? Data de înscriere pentru anul acesta s-a terminat deja deci nu mai pot acum. Pe site-ul facultății scria ca dacă s-a intrat la buget la facultate atunci și modulul e pe buget, dar daca se face modulul dupa ce s-au terminat studiile atunci e pe taxa. Dacă ma pot înscrie anul viitor și sa zicem ca rămân la buget atunci și modulul e la buget, nu?
(PS : știu ca o sa trebuiască sa întreb toate astea la facultate, dar voiam sa știu dacă exista cazuri de persoane care s-au înscris din anul 2)

2 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Modulul psihopedagogic, din cate stiu, este facultativ si alegi daca il faci sau nu pe fisa semestriala, cel putin la UAIC [info], deci nu vad care-i treaba cu inscrierile alea.
Daca modulul nu este facut complet pe parcursul ciclului universitar, nu primesti diploma cum ca l-ai urmat si, implicit, nu poti profesa drept cadru didactic. Insa in fiecare an faci cate o bucata din modul, sau probabil numai 3 ani daca facultatea tine mai mult, deci 6 semestre de sub-module, inclusiv practica in anul 3.

"Dacă ma pot înscrie anul viitor și sa zicem ca rămân la buget atunci și modulul e la buget, nu?"
Evident, insa, din nou, cu modulul incomplet nu primesti diploma cum ca l-ai urmat, deci ar trebui sa aranjezi cumva sa faci si sub-modulele din anul 1 in anul 2 [probabil impreuna cu cei care intra anul 1 anul viitor].

Suna la secretariat si intreaba daca se mai poate face ceva, procedura asta mi-e straina mie pentru ca stiam ca modulul pshiopedagogic este facultativ, implicit in curricula, deci gratuit.

| and0ra explică (pentru LPCTSTR):

Nu cred ca o sa am posibilitatea sa fac sub-modulele din anul 1 in anul 2, credeam ca daca ma inscriu mai tarziu (gen din anul 2) pot sa il continui pana cand il termin, adica sa il fac in anul 2 si 3 si dupa aceea inca un an fara sa mai fiu la facultate, nu stiam ca e legat neaparat de ciclul universitar. Oof. Nu am dorit sa il fac pentru ca nu pot preda specializarea mea la gimnaziu sau liceu, ci doar la universitate.
Modulul pedagogic e optional, iar la facultatea unde am intrat inscrierile la modul s-au facut in momentul in care s-a si confirmat locul, cred? Nu inteleg, sincera sa fiu. Pe site-ul lor scrie ca in confirmare trebuie sa se bifeze si daca se doreste modulul pedagogic, iar daca se doreste, trebuie sa se incarce un document cu un eseu motivational. Eu nu am facut asta la confirmarea locului, care a fost in vara, dar acum ca ma uit pe platforma in care s-a facut confirmarea, inca am butonul de incarcare documente DPPD. Ma sit prost sa le incarc acum, cand nici nu stiu sigur daca mai e valabil,