| usuk a întrebat:

V-ati intrebat vreodata la ce folosesc etichetele energetice de pe produsele electrocasnice?
sunt ele folositoare?(mai exact, tine cineva cont de ele?)

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pe acele etichete se gasesc caracteristicile produselor si daca tu ti-ai propus un target dupa acea eticheta poti sa ti-l indeplinesti. Sa zicem ca vrei sa iei o masina de splata cu cele mai bune caracteristici. Pe acea eticheta poti gasi in ce clasa ( A=cea mai buna si in cadrul ei cu + o data de doua sau de trei ori) se incadreaza la consum de apa, consum electric, cat de bine stoarce si cat de economica este in general.Majoritatea nu tin cont de ele. Eu am lucrat ca gestionar la un magazin de electrocasnice. Eu ca vanzator n-aveam nici un interes sa deschid capul fraierilor pentru ca trebuia sa vand. Cei care cunosteau si vroiau un lucru bun le explicam de ce consider eu ca acel lucru e cel mai bun.

| usuk explică (pentru Salontanul):

Si diferentele dintre produsele ce aveau pe eticheta A+ fata de cele ce aveau D sau E erau mari? sti vreun site care sa afiseze cam care ar fi economia care o pot face cu produsele A+?
mersi mult

| Salontanul a răspuns (pentru usuk):

Pai depinde ce vrei sa cumperi. Scrie in browser clasele de consum energetic la masini de spalat (de exemplu).

| MeConstantine a răspuns:

Sunt folositoare,
Pentru ca poti stabili in timp ce costuri in plus poate sa-ti aduca un produs, costuri care se gasesc in factura la curent pe care o platesti lunar.