| cristians03 a întrebat:

Va iubiti tara? daca nu... de ce?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca o iubesc, doar aici m-am nascut, mama s-a nascut aici, aici am facut scoala...si sunt mandra de curajul stramosilor neamului.

E o tara frumoasa, ar fi si mai frumoasa daca ne-ar pasa putin de ea, de viitorul ei...nu cu tara am eu ceva, cu romanii e problema, cu mentalitatea lor...marele nostru defect este "humorul", cum zicea Marin Preda.

La noi, totul e de ras.Radem in loc sa punem umar la umar sa ne facem casa, strada, orasul, mai curate, in loc sa ne dam seama cat de jos am ajuns. N-am vazut toata lumea, dar am fost totusi aproape prin tot vestul.Asa iti dai seama cu adevarat cat de inapoiati suntem.

De exemplu, cu traficul asta...Stii cum e in Germania? E regula, unde nu exista semafoare, la o intersectie, masinile trec frumos, pe rand, una cate una, una dintr-o coloana, una din coloana perpendiculara.Si e o curatienie la ei...luna-bec,super.Atata ca nu sunt foarte ospitalieri, foarte deschisi, prietenosi cu strainii.Noi suntem prietenosi, dar cam atat.

Eu de multe ori am trecut prin centrul Timisorii, la ora de varf si nu mergeau semafoarele...erau dirijori de trafic, dar faceau situatia si mai grea...nervi,injuraturi,oameni adusi la capatul rabdarii...

Sau mizeriile de pe plaja sau de la munte.Ai fost vreodata intr-o padure, dupa 1 Mai, sa vezi cum au lasat in urma lor? Nu le pasa, nu se respecta pe ei insisi, nu-si respecta copiii care vor trage ponoasele de pe urma indiferentei lor.

Fiecare asteapta sa faca altul, sa curete altul...niciunul nu ar pune mana sa ia un ambalj aruncat la intamplare intr-un parc... n-au initiativa.

Si as putea sa mai continui la nesfarsit.Totusi,de afara suntem vazuti ca oamnei inteligenti, mult mai inteligenti decat englezii, americanii sau nemtii.Pacat ca nu stim sa profitam de asta.

4 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Nu o iubesc.
De ce? Ete de aia! :p
De fapt nu iubesc "prostia" care se ia mai rau ca raceala.
Asta nu inseama ca nu iubesc unii oamenii...chiar si unii oameni de pe TPU :d

| JackieSue a răspuns:

Traiesc... ce conteaza unde. Tara noastra nu-i asa rea... avem toate cele 4 forme de relief...si imi place ca nu-s atatea reguli.In alte tari e pfff.In Bulgaria eram cu sor`mea mica ...are 8 ani si nu au lasat-o sa se dea pe un tobogan normal (la Aquapark)...straight face...cica e prea mica...de inaltime poate(dar nu moare daca se da intr-un tobogan)...si in Romania au lasat-o sa se dea si cu bananastraight facesmug...in alte tari cred ca le trageam si pumni si n-o lasaustraight face. Romania nu-i asa naspa...are doar prea multi prosti(ah! spuneti-mi noroc c-am stranutat...scuze am alergie la prosti!)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca pe tine

| mickeye a răspuns:

Eu îmi iubesc țara, normal. Numai oamenii de nimic, fără țară natală nu iubesc România.
O iubesc pentru că e țara mea, o respect.Din păcate e condusă prost, dar e una din cele mai frumoase țări din Europa.

Întrebări similare