Regulile comunicarii eficiente asta presupune : Uita-te in ochii lui atunci cand iti vorbeste!
Cu siguranta cei care privesc in ochi interlocutorul... daca vorbesc cu o persoana care isi plimba privirea dintr-o parte in alta, imi da impresia ca nu-l intereseaza discutia ca nu da importanta...sincer eu nu pot sa ma uit numai in ochii persoanei cu care vorbesc:-))
Buna, nu imi place sa se uite fix la mine o persoana, adica sa se uite dar nu numai cu ochii atintiti pe mine, ma cam intimideaza...si eu de obicei ma uit in ochii interlocutorului dar pentru cateva secunde, nu in toata conversatia.
Sincer, persoanele care ma privesc mult in ochi ma inspaimanta.Nu stiu de ce, dar ma panichez .Insa mie imi place sa privesc in ochi o persoana atunci cand vorbesc cu ea.
Imi mai arunc o privire-n ochii respectivei persoane sa vad daca n-o plictisesc cumva, insa nu atat cat s-o hipnotizez, si nici sa fiu hipnotizat nu risc. Deci, putin contact vizual, ca nu ma-mbogateste cu nimic.
Eu cam am o problema cu privitul in ochi a celor de care nu sunt suficient de apropiat, si nu ma refer la distanta. Pur si simplu nu pot privi in ochi prea mult pe cineva. Si daca persoana care ma priveste e de sex opus ma intimidez pentru ca da impresia ca se da la mine, ceea ce nu ar fi o problema, atata doar ca sunt un pic timid, da-mi trece repede. Daca e barbat poate vrea o bucatica din fundul meu, ceea ce n-ar fi indicat, poate doar daca vrea sa se aleaga cu botul spart. E bine sa nu-ti fuga ochii dar totusi nici sa nu cazi in extreme. Daca se uita insistent si nu-si fereste ochii nici macar cand contraatac si eu cu privirea atunci intreb care e problema. Poate mi-o fi iesit un cos pe nas, poate am vreun muc vizibil, mai stii.
Imi plac, le apreciez, le admir... Doar ca eu sunt cateodata cel cu problema, eu ma pot uita in alta parte, dar cu gandul si gura sunt acolo...
Daca o persoana ma priveste in ochi cand vorbesc simt ca ma asculta si ca nu vorbesc degeaba... iar daca vorbeste si ma priveste in ochi imi arata cat de sincera este
Imi plac persoanele care ma privesc in ochi atunci cand le vorbesc altfel cred ca imi ascund ceva sau considera cuvintele mele fara importanta.
Persoana cu care dialoghezi nu te priveste neaparat in ochi, dar trebuie sa se uite la tine