Da, imi place. Eu personal inteleg ca in viata risipim anii pe multe chestii marunte, iar la batranete stim ca nu mai e mult si se apropie moartea si de aceea ne dorim sa fim iar copii. Iar daca o iau din punct de vedere religios, inteleg ca in viata facem multe pacate, iar cand vine acel moment "moarte", cersim clipe ca nu am stiut sa pretuim viata cum trebuie si nu am stiut ce sa facem cu ea fara sa ne gandim unde ne indreptam de fapt? Si ca am venit pe acest pamant cu un scop. Si conteaza mai mult nu cat traiesti, ci CUM traiesti. Si sa ne gandim din timp... de fapt unde vrem sa ne petrecem eternitatea?
Buna eu inteleg din acest citat, k atunci cand suntem tineri, nu ne distram, nu traim viata la maxim, atunci cand avem ocazia sa ne bucuram de ani fara probleme, dar cand ajungem la batranete ne-am dori sa mai fim o data tineri, sa fim iar ca inainte, sa traim cat mai mult, dar din pacate anii nu se mai intorc
Frumos, adevarat si trist - "daca am stii sa profitam din plin din ceea ce ni se da la tinerete, ne-am bucura din plin la batranete"...
Adica in viata nu ne pasa daca ne imbolnavim multa lume pune mai de pret banii decat sanatatea... iar la moarte nu stim ce sa facem sa mai traim macar putin...trist dar adevarat
Mie imi place si e f adevarat!
Trebuie sa traiesti fiecare clipa ca la sfarsitul vietii sa nu regreti nimic!
Se refera la faptul ca unii oameni nu stiu sa pretuiasca viata la adevarta ei valoare indiferent daca e ea buna sau rea si numai cand ajung pe patul de moarte isi dau seama de asta si atunci vor sa fie mai lungi clipele dinaintea mortzii...cred eu; si da imi place citatul
Trebui sa n-e traim fiecare clipa din viata noastra ca si cand ar fi ultima
Ce sa inteleg? In mare parte, o realitate.
Suntem tineri, nu ne dam seama ca putem face multe lucruri, iar cand suntem la cumpana dintre viata si moarte, ne-am dori sa realizam lucrurile care, atunci cand eram tineri, erau evidente, dar nu am facut nimic.
Imi place mai putin citatul decat trairea pe care o exprima. Si acum sa ma contrazic: Nenea Iorga a avut mare dreptate.
Unii dintre noi privesc moartea ca o eliberare de suferinta (ma refer la cei grav bolnavi, care sunt constienti ca nu mai au nicio sansa). In momentele acelea nu faci decat sa mai speri la o minune. Realizezi cate lucruri frumoase lasi in urma, cate vise neimplinite, cati oameni dragi. Viata e o minune vesnica, indiferent de rele si de bune, pe care trebuie sa o traim cu ambitie si optimism. Cat despre cersitul clipelor. abia atunci cand pierzi un lucru iti dai seama de valoarea (pana si sentimentala) pe care o are.
Da. L`am mai intalnit si este cat se poate de adevarat. Uneori in loc sa iesim cu prietenii sau sa ne bucuram de tot ce ne-a dat Dumnezeu stam jucam jocuri care ne pot provoca dependenta sau ne uitam la filme ( cum era un baiat care spunea aici p site ca s`a uitat in vacanta la 100 de filme). timp irosit degeaba.