| totul-online.tk a întrebat:

Va rog ajutati-ma
Am 15 ani si am o problema, mie imi pare ca e grava.
Cand urinez, urinez cam rosi cred ca cu sange... mi-e frica
Dati-mi un sfat va rog mult :X

4 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te duci la doctor sa iti faci un test de urina, sa vezi daca e sange sau nu.
Ceea ce ai spus tu e cam vag, asa ca o sa iti pun niste intrebari ca sa te linistesti:
1) ce culoare e: rosu, rosu-caramiziu, rosu-maroniu? Ca berea?
2) E aceiasi culoare, sau exista firisoare mai rosii?
3) Exista bucati de cheaguri in urina?
4) E rosu pe tot parcursul urinarii sau e rosu doar la inceput, la mijloc, la sfarsit?
5) "albul ochilor" (partea alba a ochiului) e alba, sau mai galbena?
6) Pielea e mai galbena sa nu (galbena -galbena, nu palida)?

Din descrierea ta, eu as merge mai degraba pe faptul ca nu e sange ci bilirubina ca urmare a unei hepatite (bilirubina e un rezultat al degradarii globulelor rosii, care creste, cantitativ, cand apare vreo afectiune a ficatului).

| dy a răspuns:

Daca ai mancat zilele astea sfecla rosie sau ai luat paracetamol, nu-ti face probleme! Daca nu, ai dureri? Febra? Altceva? Ai urinat intr-un borcan sa vezi daca dupa 1/2 ora se aduna rosu pe fund? Ia un vas steril de la farmacie si du un sumar de urina, e ieftin si rapid! Cu rezultatul te duci, daca e cazul la urolog. Pana atunci bea 2-2, 5 litri de apa/ceai zilnic!

| tremuriciiuliana a răspuns:

Draga mea te sfatuiesc sa mergi cat mai repede la un ginecolog sa nu cumva sa ai o infectie la ovare sa puroi crede-ma ca stiu cum e am patit-o si nu-i bine

| geta_1120 a răspuns:

Tinand cont de faptul ca esti micuta spune-i mamei tale si fugi la doctor