"M-am saturat sa trăiesc in frica si teroare m-am, saturat de gândurile care îmi trec in cap ma fac sa nebunesc."-Da, stai ca nu inteleg. Tie de cine ti-e frica? Singurul care poate face ceva in privinta asta esti tu. Schimba-te si fii mai optimist.
Am scris în ultima parte a comentariului.
Ai ide Cum e sa treci prin 10 ani de singurătate?
Il inteleg pe tip, si inca o data ti-e foarte usor sa spui chestia asta. Usor de spus dar nu depinde de noi ce simtim. Mai ales in situatiile date. Daca ma lasa-i puteam sa te cunosc si eu pe tine mai bine sa vedem daca tu chiar esti puternica sau daca ai o viata mai frumoasa.
Gabriele te inteleg perfect. Stiu perfect cum te simti. Singura metoda sa poti merge in continuare pe acest drum este speranta. Speranta ca dupa o noapte rece si lunga va veni un rasarit...Un rasarit care iti va transforma lacrimile inghetate de ger si generate de suferinta si tristete in lacrimi calde de bucurie. Sper sa fii fericit. Eu stiu cum e sa te incurajeze toti ca persoanele de mai sus. Nu ai nevoie de asemenea incurajari. Ai nevoie de vorbe mult mai frumoase. Vorbele sunt importante.SI eu ma simt prost cand ma jingesc atat de multi. Imi pierd de tot increderea in mine. Deja acum sunt sigur ca sunt un esec. Stiu ca nu e vina celor din jur, eu sunt asa, m-am nascut asa, deci nu e vina nici a mea. Sunt un fraier un idiot. Dar speranta ma ajuta sa cred ca voi gasi pe cineva care sa ma incurajeze care sa nu ma considere asa... Sper sa fii fericit!
Pai,scuza-ma ca-ti spun, dar e vina ta. Da, si eu am avut o perioada din viata mea cand eram singura, dar m-am schimbat.
"Eu stiu cum e sa te incurajeze toti ca persoanele de mai sus. Nu ai nevoie de asemenea incurajari. "-Ai perfecta dreptate. Asta sa le spui si copiilor din Africa care mor de foame.
Din nou vorbe rautacioase. Nu mai ii povesti si lui ideologiile tale ca nu il vei face sa se simte mai bine. Dupa tot ce mi-ai spus tu m-ai facut sa ma simt mai prost nu mai bine. Multumesc. Esti o persoana rea care ii usor sa vorbeasca dar care nu poate ajuta pe nimeni.
Ti-am spus habar nu ai cum se simte. Doare foarte tare si nu te mint. Esti o persoana rea. Nu am spus ca ei nu se simt mai rau. Dar daca gandesti asa nu vei putea niciodata sa intelegi alte persoane. Eu mereu voi incerca sa le inteleg dar nu o sa accept indiferenta asta si vorbele astea goale care nu te stropesc cu nici un fel incurajare ci te demoralizeaza deoarece cica "e vina ta".
"Din nou vorbe rautacioase"-Daca tie ti se pare ca i-am spus ceva rautacios ai mari probleme."Esti o persoana rea care ii usor sa vorbeasca dar care nu poate ajuta pe nimeni."-Multumesc, da sunt o persoana rea. Ce pot spune.
Problema la tine e ca estiindiferenta si rece fata de altii si problemele lor. Tu vorbesti ca sa vorbesti. Daca ti-ar pasa te-ai exprima altfel. Fii rece in continuare. Tie iti va fi bine dar sa vezi cand va veni momentul sa fie si alti reci cu tine si tie sa iti pese. Poate vei vedea cum va fi. Daca nu inseamna ca esti o persoana cu inima din piatra.
Da am mari probleme si recunosc. Dar mai bine sa am problemele mele decat sa fiu asa rece.
"e vina ta" asta este ceva rautacios. Ceva foarte rautacios. Daca nu admiti ai tu mari probleme. Mari probleme de a intelege oamenii.
"Ti-am spus habar nu ai cum se simte. "-Stii tu ma ca habar nu am cum se simte.Bine,bine ca sunt o persoana rea.Mi-ai zis de 100 de ori asta. Pai si a cui e vina?
Spune-mi ceva e vina mea ca m-am nascut timid? A cui e vina? A geneticii. Ti-am spus nu esti in stare sa intelegi pe cineva. Tu te asociezi pe tine cu toti. Intelege ca toti suntem diferiti.
E vina mea ca m-am nascut introverit si nesociabil? Nu e vina mea. Daca nu pot sa ma simt bine intr-un grup nu este vina mea. Nu este vina mea ca simt ceva. Tu esti doar un robot fara suflet. Tu poti simti numa ce vrei tu. Uite ca pentru astia mai umani ca noi nu putem controla ceea ce simtim.
Familia Tata nu am, Mama e plecata în Spania .
Și îi mai am pe Unchiul și Matusa după Cum am spus îmi vor numai binele. Dar problema este ca ei au niște așteptări foarte mari de la mine datorita temei de a nu eșua mă panichez și mie imposibil sa le îndeplinesc complet dorințele.
În 10 ani M-am distrus complet.
Mi-am zis de unu singur ca sunt nebun ca nu se poate sa decât atât de mult.
" Dupa tot ce mi-ai spus tu m-ai facut sa ma simt mai prost nu mai bine. "-Bine, imi pare rau.
Nu, nu iti pare.
Nu te-ai nascut asa.Ai devenit asa.". Tu esti doar un robot fara suflet."-Iti multumesc mult. Mi-ai distrus toata seara.
Nu. Nu am devenit. Asa am fost dintotdeauna. Inca o data nu ma intelegi. Asa sunt. Nu am devenit asa. Daca puteam sa ma schimb ma schimbam de mult da' sa o ia dracu de viata ca nu ma pot schimba. Am avut toata bunavointa. E cum mi-ai cere sa il omor pe Obama. Tu nu mi-ai distrus doar o seara. Ai distrus mult mai mult timp te asigur.
Sincer și pe mine mă întristează lucru ăsta.
Și ori ce alt lucru sunt o persoana sufletista.
De multe ori văd oameni pe strada cerșind.
Nu le dau bani ca poate î-si iau băutură caz văzut de mine.
Dar mă duc și le iau ceva de mâncare.
Mi se rupe inima când văd copii, animale, bătrâni pe strada, neavand ce minca si unde dormi. Doar ca uni apropiații nu au mai avut nevoie de ei și iau abandonat fără gram de mila.
Poate și din acest motiv M-am saturat de viață, și nu îmi mai găsesc puterea sa mă ridic.
Imi pare rau pentru tatal tau..si pentru mama ta. Si eu am fost ca tine, dar doar tu te poti schimba. Daca vrei sa zambesti, zambeste. Nu are de ce sa-ti fie teama. Traieste-ti viata. Ai doar una singura. Fii fericit si bucura-te de tot ce ai.
Bine.
Heii. Asta inseamna ca esti un om bun.
Nu nu e bine. Habar nu ai sa intelegi o persoana. Si nu ma mai lua cu bine.
Da om bun spre deosebire de tine.
Da.Am prins ideea. Atunci ce mai vrei de la mine? "Da om bun spre deosebire de tine"-Habar nu ai cum sunt.
Am vazut cum esti. Chiar am vazut. Ce mai vreau? Sa-mi dai block sa terminam odata chestia asta, pentru ca mie imi pasa spre deosebire de tine si nu ma simt bine.
Si daca te iau cu "bine" care e problema?
Problema e ca nu e bine. Ai sarcasmul ala. Nici nu vrei sa intelegi sa asculti.Tu zici "bine" fara sa intelegi ca nu e asa cum zici tu. Si crede-ma ca stiu mai bine. Eu simt chestiile astea si stiu cum e. Nu ma intelegi da-mi block. M-am saturat de toata ignoranta asta.
Nu,nu ai vazut. Crezi ca din niste amarate de raspunsuri iti dai seama cum e o persoana? DE ce nu-mi dai tu?
Chiar am vazut cum esti. Puteai sa alegi sa fii altfel. Se vede. Eu nu pot. Stii. Da-mi tu mai repede. Nu mai suport modul asta de abordari pe care il ai.
Vă rog nu va mai certați.
Doub știu ce înseamnă suferința crede-ma când îți spun că dacă ar schimba viața mea ceva pentru oameni din Africa
mi-as da-o cu cea mai mare placere.
Chiar M-am gândit de ceva timp sa mă duc sa îmi fac analizele medicale și sa completez o fisa în cazul care pățesc ceva...
Ști ce vreau sa spun.
Asta e modul noastru de a discuta. Acum, serios..nu am vrut sa par "rece" sau "rea", dar doar tu te poti schimba. Doar tu poti fi fericit.
Nu ai vazut nimic. Am ales sa fiu cum vreau.
Ti-am spus ca esti un baiat bun. Chiar meriti sa fii fericit.
Ai ales sa fii rece. Sa fii rea. Asta spune multe.
Si eu ti-am povestit odata faptul despre acei tineri care mor. Carora le placea viata. Si eu mi-as da viata. De ce nu am fost eu in locul lor? De ce? De ce oamenii care pot sa traiasca fericiti patesc asemenea lucruri? As vrea sa fiu eu in locul lor. Daca as putea as salva pe cineva dintre aceia si as muri eu decat sa fie viata ca pana acum. Nu pot insa. Ma voi tara prin namol pana ma va inalta cineva sau pana mor.
Doub nu ai de ce e în viața bine mersi dar atat ca nu merita sa fie numit tata.
Și nu vreau sa aud de existenta lui.
Noapte buna din nou!
Nu putem caracteriza o persoana a fi rea când nu o cunoaștem. Niște nimic despre ea
Zi de zi trecem pe lângă oameni pe strada și fie care om are poveste a lui, fericita s-au nefericita.
Dar putina lume mai e fericita în ziua de azi.
Lasa-i! Asa sunt ei...vad ca esti nou pe TPU.Va trebui sa te obisnuiesti cu ei.
Nvm...stim noi mai bine ce vorbim...e ceva mai codat.
Eu am multe momente cand rad singur cand sufar sau daca nu rad plang...Incep sa o i-au razna. Dar incerc sa raman tare, pe cat pot. Si eu am avut prieteni, jegosi. Nu mai vorbesc cu ei. Mai am un singur pireten acum. Restul doar simplii amici nimic mai mult...Si aia putini. Si eu sunt timid. Oricum timiditatea ma face sa par un pic idiot deoarece nu imi gasesc vorbele prea bine. Nu prea pot sa ma simt bine in anumite grupuri. Multi fac misto dar am acolo macar cativa care sunt mai de treaba. Dar nu te gandi ca ar accepta ca prieten unul ca mine. Asta e nu sunt sociabil. Singura metoda prin care reactionez este atunci cand cineva chiar ma calca rau pe coada sau la nedreptate. Nu suport nedreptatea.
Nedreptate Cum e sa ma duc la munca eu sa fac tot posibilu sa interactionez cu alti colegi de munca și sa mă ofer săi ajut de-si nu de datoria mea, îmi acepta ajutorul dar a 2 zi nici nu îmi răspund la un Salut.
Dar așa fac glume pe seama mea și vorbesc intre ei despre mine.
Oamenii sunt idioti.Pentru ca tu te fereai de ce e rau asta nu inseamna ca ai vreo problema.Din contra.Esti o persoana normala care traieste intr-o societate gresita.NU INCERCA SA TE SCHIMBI.Nu tu ai nevoie de asta.Si eu m-am saturat de oamenii din jurul meu carora li se pare ''cool'' (urasc cuvantul asta) sa chiuleasca de la scoala ca sa se duca sa bea prin baruri. Fereste-te in continuare de ei chiar daca ramai singur.
Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva despre problemele tale, sunt dispusa sa te ascult.Chiar mi-ar face placere.Ne asemanam mult.
Cam prematur să te gândeşti la moarte. Probabil că n-ai mai mult de 18 ani. Stai liniştit, mai ai timp să găseşti oamenii potriviţi care să-ţi pună flori pe mormânt. Mai e aşa mult până atunci.
Ştiu că treci printr-o perioadă dificilă, dar o să treacă. O să vezi că odată cu schimbatea mediului (eventual să te duci la facultate în alt oraş ar fi o soluţie), o să găseşti oameni noi, care să te aprecieze pentru ceea ce eşti. Oameni deja maturi, lângă care nu trebuie să creşti.
Putem vorbi pe un chat sau ceva, gen messenger, dacă crezi că te ajută.
Încă un sfat de la mine: dacă există vreo organizaţie de cercetaşi prin apropiere, înscrie-te. N-o să mai fii singur.
Modul asta de gandire ucide, multi au ajuns la un nivel atat de mare de depresia ca s-au sinucis.
Eu am avut o depresie usoara dar am realizat ca, eu am creat acel sentiment, asa ca i-am pus capat.
Incearca sa te uiti in oglinda si sa spui o vorba frumoasa, sa iti pui un gand bun despre tine in minte. Daca asculti muzica de ''jale''( alt term n-am gasit) opreste-te pentru ca iti accentueaza starea asta.
Practica un sport, cunoaste oameni noi, pune credinta in orice faci.
Daca stai si citesti raspunsurile noastre si nu schimbi nimic, ce progres ai facut?
Incearca sa aplici anumite sfaturi din aceste raspunsuri.Ia-o usor pas cu pas, caramida cu caramida.
Ai nevoie de rabdare, dar merita!
Noroc!
Nu funcționează faza cu oglinda am o problema nu mă consider o persoana care arata ok.
S-au poate e dor în mintea mea.
Sa cunosc oameni tocmai de ei am fugit de am ajuns în starea ăsta deplorabila.
Practic sport e o idee super dar sunt 48h la munca și 24h acasă.
Am încercat sa o iau ușor dar de fie care data finalul a fost dezastruos.
Tocmai gandirea asta iti este obstacol.
Viața e o luptă, trebuie să te zbați doar pentru a pluti, altfel te scufunzi. Există lucruri mai groaznice decât singurătatea. Trebuie să devii puternic, nu prea ai de ales și nimeni nu te va ajuta, trebuie să te ajuți singur. Îmi pare rău, dar asta e lumea în care trăim.
Ce melodramatic! De mine isi bateau joc ca eram prost la fotbal.I-am ignorat 5 ani.Erau doar niste decorati prin clasa.De ce ti-ar pasa de parerea unui idiot?
Cum rugina distruge tabla după o mașină în timp dacă nu e data jos.
Așa și sufletul unui persoane cu timpul este mâncat de suferința.
Care poate sa-l facă o persoana rea s-au Bună.
Depinde de situație.
Am ales sa rămân de partea binelui ori ce ar fi.
Doar bunătatea mia ma rămas.
Uite doua site-uri, unde am vazut articole de calitate despre motivatie, incredere in sine si vocatie.
www.minteasicorpul.ro
www.personalitatealfa.ro
Succes!
Vai dragule, sa nu mai gandesti asa niciodata! Fericirea trebuie sa ti-o creezi singur, nu astepta dupa altii. Mai sunt persoane in situatia ta, doar ca nu observi asta. Cu timpul se rezolva tot! Doar ai rabdare