Asta da tema! Dar la ce se refera cuvantul "masca"? Luceafarul este geniul,demiurgul; el gandeste mult timp inainte de a actiona(.iar el privind de saptamani ii cade draga fata.).El este capabil sa faca chiar sacrificiul suprem pentru ceea ce iubeste(.imi ceri chiar nemurirea mea in schimb pe-o sarutare/dar voi sa stiu asemenea cat te iubesc de tare,da,ma voi naste din pacat,primind o alta lege/cu vesnicia sunt legat si voi sa ma dezlege)Are masca intelepciunii absolut. Fata are masca superficialitatii(.Il vede azi,il vede mani/astfel dorinta-i gata)se indragosteste usor si tot usor il si paraseste pentru ca nu e capabila sa inteleaga o iubire de geniu,profunda.(O,esti frumos cum numa-n vis un demon se arata/dara pe calea ce-ai deschis n-oi merge niciodata).
Catalin este omul din popor,simplu,orfan, sluga(Ce imple cupele cu vin, mesenilor la masa).
Vrea sa spuna ca Ea a renuntat la iubirea nemuritoare dintre ei pentru un om simplu(o sluga)pentru o iubire lumeasca(dar piara oamenii cu toti s-ar naste iarasi oameni)si (ei doar au stele cu noroc si prigoniri de soarte).