Luni; Marti; Miercuti; Joi; Vineri
trezirea:7:00
dus: 7:10-7:20
mic dejun: 7:30-8:00
ordine prin casa: 8:05- 8:45
teme:9:00 - 10:20 iar cand placi la scoala teme pana la 11:10
iti fc ghiozdanul:10:25 - 10:35
te pregatesti pentru sc: 10:40 -11:00
scoala 11 respectiv 12 pana la 18
ajungi acasa te schimbi, te speli, mananci, iesi putin afara gen 19:00-20:00 sau 19:00 -20:30
din nou dus, mananci teme daca mai ai timp si chef... daca nu putin tv si la 22:00 SOMN teme poti sa mai faci si seara in cazul in care ai mai mult de scris asta ca supliment pentru dimineata...
Sambata
Trezirea : 9, 10
dus
manacare
curatenie
teme (incearca sa iti faci temele la toate materiile ) ai mai putin de lucru gen ai istorie doar marti. temele pentru materia asta lasale pentru sambata. in timpul saptamani fa-ti temele strict pentru zua urmatoare
ghiozdanul gata facut pentru luni
iesi afara cu prieteni sau ce vrei u
vii acasa
baitza
mananci
tv
si somn
DUMINICA ZI LIBERA
Nu prea inteleg eu fff bine daca u fc curat parinti tai ce fac. dar fiecare cu regulile lui la mine mama face curat eu doar o ajut in weekend si imi fc curat la mine in camera eventual spal vasele sau chestii din astea banale cand se grabeste ea
si am destul timp si pentru mine.
si inca un pont pentru tine
daca ai grija sa nu fc dezordine (sa pui lucrurile inapoi de unde le'ai luat, s din astea.) ai mai putin de munca, si asa iti ramane mai mult timp pentru tine, pentru teme sau pentru orice altceva ce ai u de facut.
succes sper sa te ajute sfatul meu:*:*:*
Time management.
Se face lista de prioritati si se aloca timpul necesar - in functie de aceste prioritati.
O lista de prioritati se face asa :
1. se condidera SEED adica: Sleep, Exercise, Eat, Drink Water - aceste activitati sunt absolut necesare atat pentru a avea un corp si o minte sanatoasa cat si pentru a obtine un randament maxim in celalte activitati de zi cu zi. De ex. cineva la varsta ta are nevoie de 8-9 ore de somn - nici mai mult nici mai putin. Ai nevoie si de 1-1. 5 ore exercitiu fizic pe zi, si aproximativ 1 ora pentru toate mesele gustarile adunate. La SEED nu se negociaza timpul. Mai ai nevoie cam de 1 ora/zi pentru toaleta etc.
2 Al doilea set de prioritati sunt legate de RESPONSABILITATI.(De ex cum parintii se duc la serviciu zilnic etc etc)
Pentru tine asta este scoala. Deci scoala 6. 5 ore/zi in medie. Dupa scoala vin binenteles temele - care pentru un licean inseamna cam 3-3. 5 ore/zi
3.Restul activitatilor precum facut curat, citit, vorbit telefon, stat pe net, uitat la televizor...
Deci intr-o zi de scoala programul tau ar trebui sa fie cam asa
8. 5 ore somn+ 1. 5 ore gym+1 ora mese+1 ora toalete= 12 ore
6. 5 ore scoala +3. 5 ore teme=9 ore
1 ora curat+1 ora calcat spalat hainele tale + 1 ora pierduta aiurea adica cate cinci minute intre alte activitati.
Asta inseamna ca de luni pana joi inclusiv ai timp pentru tine, pentru scoala, teme, curat si cam atat.
Vineri - depinde de programul saptamanei ce vine (adica ai teste, sau activitati speciale la scoala) poti sa-ti permiti sa folosesti timpul de teme 3. 5 ore pentru activitati distractive adica net, TV, sau iesit cu prietenii.
Sambata in general se prind din urma activitati care au fost neglijate in cursul saptamanii de exemplu : facut curat cum trebuie 3 ore, pregatit hainele pentru saptamana viitoare spalat calcat 1. 5 ore, toaleta ta adica pensat, eplilat, unghii, 2 ore. Iti mai raman doua ore de odihna si apoi 3-4 ore poti iesi cu prietenii.
Duminica in general se foloseste pentru pregatirea saptamanii. Te trezesti mai tarziu - la 8. 30 in loc de 6. 30, alergat, mancat, 2ore, teme 4-5 ore, si toata dupa masa pentru activitati distractive la alegere. Culcarea la 10 ca maine te trezesti la 6. 30!
Cam asta e un program echilibrat care iti permite sa faci de toate. Sa fii si frumoasa si desteapta si devreme acasa pentru parinti, si cool pentru prieteni. Din pacate ca sa reusesti trebuie sa fii foarte disciplinata - sa spui nu la tentatii si ai sa fii cool