Roagă frumos pe verișoara ta, să te asculte, pentru că ai să îi spui ceva important și anume:
- are nevoie să aibă încredere în ea și dacă nu se descurcă, are nevoie ca cineva sau anumite persoane dragi ei, să o susțină și să ajute să își recapete încrederea. Unele lucruri nu pot fi făcute în viață de unul singur.
Dacă va continua să își roadă unghiile (deși se vor găsi persoane să râdă aiurea și să facă tot felul de comentarii nepotrivite), va putea să aibă și alte probleme - să aibă dureri, de exemplu, dacă și le roade din carne.
Ar putea să și le taie regulat și să i se atragă FRUMOS atenția spunându-i-se că nu e ok ce face și nu o ajută cu nimic, chiar dacă pe moment crede că scapă de tensiune/presiune/stres.
Ca să crească mai repede, trebuie să facă tot felul de trebușoare de astea casnice, în care este implicată apa.
Să spele vasele mai des sau să spele niște șosete la mână sau de foarte mare efect, să petreacă mai mult timp în cadă, pentru că apa ajută la creșterea unghiilor.
Va scăpa de ticul ăsta, în timp. Nu e ceva de care se scapă ușor într-o pocnitură de degete. Dă-i timp și discută cu ea și ajut-o să prindă încredere în ea, ajut-o să se țină ocupată cu mâinile - să citească, să îngrijească flori (nu va roade unghiile murdare, presupun), să scrie, să împletească sau să croșeteze - orice o atrage și o ajută să fie distrasă (poate chiar pictură sau fotografie).
Sper să te ajute informațiile. Succes!
Exista odata o oja de la avon(un lac de unghii) care ti-l aplicai si mirosea urat sau avea un gust amar(nu mai stiu) astfel ca sa nu iti mai musti unghiile.
Tot de la avon,exista(si inca mai exista) tot o oja(un lac de unghii) care daca o aplici,iti cresc unghiile.
Daca vrei ceva mai natural pentru ca sa iti creasca unghiile, incearca sa storci o lamaie, sa pui zeama intr-un castron, aplici ulei de masline si apoi, cu o pensula(eu foloseam de pictat) iti dadeai pe fiecare unghie.
sper ca te-am ajutat!
funda?!
Ti-as da si tie funda daca s-ar putea. mi-a fost si raspunsul tau de mare ajutor...
Andra0987654321 întreabă: