| RaVuL a întrebat:

Va rog puteti sa imi ziceti tot ce stiti despre Contele de MonteCristo, stiu ca nu am voie sa cer teme dar am de facut un portofoliu pe luni si eu am vazut filmul dar nu stiu cum sa caracterizez personajele

Dau funda va roog

1 răspuns:
| NoCharachter a răspuns:

Contele de Monte-Cristo este romanul binecunoscutului scriitor francez Alexandre Dumas. Romanul povestește despre viața lui Édmond Dantes care a fost închis fiind considerat informator al "Cotropitorului" (Napoleon Bonaparte). Este arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu Mércedes și dus la închisoarea din satul său urmând ca apoi să fie judecat de către procurorul de Villfort.

[modifică] Personajele
Edmond Dantès și pseudonimele sale

Edmond Dantès (n. 1796) — Dantès este inițial un marinar tânăr, apreciat și fără experiență, dar nu și în profesia lui, unde dă dovada de sârguința și pricepere. Inițial soarta îi surâde, are o logodnică, pe frumoasa Mercédès și o promovare ca viitor căpitan de vas. După transformarea în Contele de Monte-Cristo, numele lui inițial este dezvăluit doar după fiecare răzbunare. Deseori își duce dușmanii în disperare.
Numărul 34 — Timpuriu în timpul cât Edmond Dantès stă în pușcărie, guvernatorul temniței Château d'If este înlocuit. Noul guvernator nu învață numele pușcăriașilor, ci li se adresează după numărul celulei, așadar Edmond Dantès este numit numărul 34 cât timp este întemnițat.
Contele de Monte-Cristo — Contele de Monte-Cristo este persoana pe care Edmond și-o asumă când evadează și în timp ce își duce răzbunarea la final.
Lord Wilmore — un alt nume fals al lui Edmond
Sinbad Marinarul — Un pseudonim al lui Edmond Dantès
Abatele Busoni — Un nume fals pe care și-l atribuie Edmond Dantès