| Hezhex a întrebat:

Va rog sa cititi tot.
Am 13 ani si sunt clasa a 8a, anul trecut am inceput pentru prima data ora de informatica si eram cu zambet pe fata, incercam sa fiu harnic si activ la lectia profesoarei dar ii atragea atentie prietenului meu si restul clasei dar eu eram ca o umbra și toti profesorii ma ignora chiar si clasa nu vorbește cu mine si azi profesoara de biologie ma ignora. Am ridicat mana sa spun ca am terminat exercițiul si citeam si profesoara a zis ca nu înțelege nimic ce am zis dar dupa vorbe se vedea ca parca ar rade de mine si nu i-ar pasa de mine. sad Cum fac sa ma placa profesorii? Si mai vreau sa ma ajuti si inca cu ceva la matematica, profesoara zice ca nu invat nimic dar i-am spus adevărul ca nu mi se primește si nu m-a crezut, stau in casa incercand sa învăț tema dar nu pot înțelege nimic din matematica, imi este foarte greu, cum fac sa imi fie mai usor?

4 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ar trebui să faci meditații cu un profesor mai înțelegător și calm. Sigur nu au nimic cu tine, trebuie doar să ai mai multă încredere în tine.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Calmează și stai liniștit tu nu ai nicio vină învăța cat poți tu nu te mai supăra pe profesoara ta las-o sa zi ca ce vrei ia tu învăța doar cat poți tu apoi ia o pauză mai joaca-te mânaca ceva dulce bea un suc apoi înveți usor usor nu te grăbi

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Nu pune la inima nici suflet ce spun profesori tai despre tine du-te vorbește cu mama ta tatăl tău părinți tai stiu foarte bine ce trebuie de facut spune le si lor totul exactă cum ai zis si aicia ai ai sa vezi toate probleme tale se vor rezolva dat trebuie să discuți cu mama ta si tatăl tău trebuie sale zici si lor tot ce ai spus aici

| isemilia a răspuns:

Buna.
1. Nu cred ca au profesorii ceva cu tine. Nu zic ca nu au, insa nu mi se pare ca ar avea. Da, ridici mana, insa sunt si alte persoane in clasa. Nu e obligatoriu sa fii tu cel ascultat. Da, poate nu ti-a placut remarca ei, insa probabil chiar ai citit incet si le-a fost greu colegilor din capatul opus al clasei sa te urmareasca. Nu inseamna ca ai facut tu ceva gresit, ci doar ca, fara sa realizezi, ai facut un lucru iar profesoara ti-a dat un sfat. Si eu una vorbesc foarte incet si nu imi place sa vorbesc tare, insa profesoara are dreptate aici : citesti si pentru colegii tai, nu doar pentru tine. Trebuie sa inteleaga si ei. Referitor la info : ce activitate ai avut tu si ce activitate au avut ceilalti? Ca una e sa raspunzi tu la lucruri de baza pe care majoritatea le stiu, iar alta e sa raspunda ceilalti la lucruri mai complexe.
2. Profesorii sunt oameni. Au favoritii lor si nu poti schimba asta. E nasol sa fii ignorat. Cel mai bun sfat al meu este sa renunti la a mai fi favoritul lui X sau lui Y. Ca nu primesti nimic bun din asta. Nu te ajuta la nimic sa te placa W profesor sau profesoara. Doar o sa te superi si mai tare pe viitor. Poate ar fi bine ca in a 9a sa incerci alta scoala. (ironic, chiar ajuta sa o iei de la 0 cu profesori noi, mai ales cand esti suparat pe cei vechi)
3. Da tu chiar inveti la mate? Incearca sa muncesti mai mult si sa pui intrebari unde nu intelegi