Te intrebam daca ai fost la gradi pentru ca acolo se formeaza prima data acest "talent" de a socializa - adica chestia aia cu vorbit mult fara a spune nimic si ca esti gemeni are si asta un cuvant de spus, cunosc multi gemeni care sunt asa, voi aveti o lume a voastra, gandurile voastre, planurile voastre, asa ca nu e de mirare ca esti asa. acum na, asta e, asa esti, asa esti, vorba aia, tu sa fii sanatoasa ca belelele curg garla fii tu insati, ai drumul tau in viata, nu e cazul sa te stresezi cu "schimbat" si alte prostii din astea, fa ce ai de facut si gata. numai bine!
Hei! Nu inteleg aici o chestie. De ce sa te schimbi? . Esti perfecta asa cum esti tu. Poate oamenii din jurul tau nu te merita. Ar trebuii sa-ti gasesti nite prieteni care sa te aprecieze pentru cine esti nu pentru cum arati. Multor oameni nu le place tupeul si sictireala, si sincera sa fiu, nici mie. Oamenii care au prea mult tupeu sunt de multe ori prea ingamfati. Asa vrei sa ajungi? Eu nu cred. De ce sa-ti irosesti calitatiile tale frumoase pentru niste oameni care nu merita atentia ta? Respectul se castiga greu si in foarte mult timp. Pun pariu, ca sunt oameni care te respecta chiar si daca nu iti dai tu seama. Si oricum, ca sa fii respectata trebuie si tu sa respecti. Si mai ales trebuie sa te respecti pe tine. Nu trebuie sa te iubesti sau alte chestii, doar sat e respecti si sa ai grija de tine . Deci nu trebuie sa te schimb pentru ca nu ii place cuiva sau pentru ca vrei sa fii ca alta persoana, in nici un caz. Poate tu ai mai multe calitati. Si sigur vei gasi un baiat care te va aprecia pentru cine esti tu. Scuze pentru greselile de gramatica si sper sa te ajute cu ceva sfatul meu. >
As vrea sa iti spun in primul rand la multi ani dar fericiti! Degeaba sunt multi daca nu sunt fericiti.
Si eu sunt timid si ca sa nu mai spun si romantic incurabil(momentan am 17). Acum nu stiu daca sunt defecte sau calitati asta datorita multor imprejurari din viata.Noi oamenii timizi avem tendinta de a face "orice" pentru a capta atentia si de multe ori nu este nici locul potrivit, nici omul potrivit cu care vorbim si nici atitudinea cea mai corecta de aceea avem mai mult de pierdut.Nu toti oamenii pot beneficia de increderea noastra si nici de altfel de atentia noastra, cum am spus mai devreme nu este omul potrivit cu care sa interactionam.Mai bine sa te intelegi cu 5 persoane decat sa vorbesti cu 20, fiecare persoana poate sa vorbeasca dar depinde si cum reactioneaza la diferiti factori.Sa nu te desconsideri pentru ca in fiecare exista ceva unic cum si noi suntem unici, ceva care trebuie descoperit si folosit pentru binele nostru.Ce vreau eu sa spun este ca: esti o persoana unica, cu o personalitate unica si trebuie sa iti descoperi asurile din maneca pe care le vei folosi apoi in scopuri nobile mai ales ca esti o fata.De aceea trebuie sa faci in asa fel incat sa fii respectata datorita faptului ca tu ii respecti prima."Respecta si vei fi respectat"este un proverb care merita luat in considerare.Descopera-ti propria viziune asupra vietii in conformitate cu legile morale si asteptarile tale de la viata. Oamenii cu care merita sa vorbesti nu te vor lua in ras si iti vor da atentia necesara.Sa ai grija sa nu iti faci rost de "lipitori" care sa iti risipeasca resursele de orice fel.Acum sa iti spun ceva in legatura cu baietii.Ai mare grija ce iti doresti din partea unui baiat pentru ca asta vei primi.De exemplu daca vrei sa ai o relatie doar de prietenie nu si altceva, mai intai analizeaza-i psihologia adica felul cum gandeste si cum se comporta si vezi daca se califica in standardele tale privind prietenia.Si cand spun prieten nu ma refer la iubit, pentru ca multi oameni confunda acesti termeni total diferiti.Multe fete, acum ma refer la sexul feminin ca domnisoare nu cred ca mai sunt multe ca sa nu spun toate pentru ca este total eronat, se "cupleaza" cu un tip cool(acum depinde fiecare ce intelege prin cuvantul cool)si apoi vad ele rezultatul si se pun pe plans.Este foarte usor sa ne aruncam cu capul inainte dar nu este deloc bine, de preferat ar fi sa gandim de multe ori inainte de a actiona intr-un fel pentru a nu avea necazuri dupa aceea.Multi baieti(tot la sexul masculin ma refer cand spun baieti pentru ca nici ei nu mai sunt baieti cu adevarat in mare parte)au scopul de "a bifa" o fata amagind-o cu vorbe dulci si frumoase dar de fapt ei urmaresc cu totul altceva, sper ca ma intelegi ce vreau sa spun.Bine,daca o fata si ea are tot acel scop asta o priveste numai pe ea, dar sa nu planga dupa aceea pentru ca optiunile ei cele mai bune erau inainte de a face acel pas.Si eu imi caut jumatatea dar nu ma arunc cu capul inainte pentru ca eu daca ma uit doar la branza ca un soricel infometat nu voi observa cursa care este intinsa si apoi va fi prea tarziu pentru mine si pentru bietul soricel. Sper ca acum ai o idee despre cum trebuie sa te "schimbi" pentru ca o schimbare nu este totdeauna in bine.Acum eu am vorbit la modul general.Pentru ca esti adolescenta as vrea ca in incheiere daca vrei sa vizionezi acest material http://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI&feature=related pentru ca iti va prinde foarte bine.
Acum am vorbit in mare, dar daca vrei sa vorbim mai detaliat in cazul in care mai ai ceva nelamuriri sau orice poti sa imi trimiti un mesaj si iti voi raspunde.
Funda?
Dincolo de ceea ce se observă înafară, problema ta este una de caracter și trebuie să fi conștientă că asta necesită multă muncă.
Începe prin a-ți face o listă cu lucrurile pe care vrei să le schimbi în comportamentul tău. Nu poți ajunge la destinație fără să ști care e aceasta. Apoi gândește-te cum ai putea să te comporți cât mai aproape de ceea ce iți dorești. Cea mai ușoară cale e să iți găsești niște prietene care se comportă frumos și să începi să te împrietenești cu ele. Încet, asta te va ajuta, însă nu te va scuti de efortul de a nu mai fi indiferentă. Dă-ți voie din când în când să apreciezi ce îți place, și chiar dacă la început o să te simți inconfortabil, cu timpul vei vedea că e mai ușor să spui lucrurilor pe nume. Sunt sigură că vei reuși. Pari o persoană ambițioasă!
Hai la multi ani, sa fii sanatoasa si desteapta, restul sunt prostii!
De curiozitate te intreb, ai fost la gradinita cand erai mica? ce zodie esti?
Probabil ca prietenele tale au o anumita gena care le face sa fie asa, si tu nu o ai. si nici nu trebuie sa avem toti aceleasi gene, ca nici nu ne-am mai da seama cum suntem. unii stiu cum sa faca ceva, altii stiu sa faca altceva, asa a fost mereu. dupa ce ai scris mie mi se pare ca de fapt esti foarte matura in gandire, nu-i asa ca de cele mai multe ori ti se par prostioare chestiile care se discuta si de fapt tu nu poti gandi in stilul acela copilaresc, de accea nu poti spune si tu nimic? deci ai doua variante: ori iti gasesti un anturaj pe masura ta, cu care sa te intelegi, dar cred ca ar trebui sa fie persoane ceva mai mari ca tine, si e destul de greu sa intri un pitic printre uriasi, ori lasi ganditul la o parte si te apuci sa bati si tu campii cu prostioare copilaresti ca ei :)) oricum, in viata conteaza prietenii adevarati, care sunt putini si rari, o adunatura de persoane gasesti intotdeauna in jur, asa ca nu-ti face prea mari probleme din cauza asta. am scris mult si prost, dar poate prinzi tu o idee ceva din toate :)) pina una alta, uite si ceva mai intelept http://www.calificativ.ro/......19561.html
sau
http://www.benessere.ro/Psiho/466/Accepta-te-asa-cum-esti.html
Te intrebam daca ai fost la gradi pentru ca acolo se formeaza prima data acest "talent" de a socializa - adica chestia aia cu vorbit mult fara a spune nimic si ca esti gemeni are si asta un cuvant de spus, cunosc multi gemeni care sunt asa, voi aveti o lume a voastra, gandurile voastre, planurile voastre, asa ca nu e de mirare ca esti asa. acum na, asta e, asa esti, asa esti, vorba aia, tu sa fii sanatoasa ca belelele curg garla fii tu insati, ai drumul tau in viata, nu e cazul sa te stresezi cu "schimbat" si alte prostii din astea, fa ce ai de facut si gata. numai bine!
Heeeeeeeei, ce faci? fii atenta, am gasit raspunsul perfect la intrebarea ta: serialul "Lie to me" l-ai vazut? Uita-te la episodul 3 (evident ca poti sa te uiti la tot serialul) si ai sa gasesti raspunsul la intrebarea ta: minciuna ii face pe oameni populari, cu cat mint mai mult, cu atat sunt mai populari. vizionare placuta, poate-mi spui ce parere ai daca-l vezi
Părerea mea este sa nu te straduiesti sa te schimbi, de altfel din ce povestesti tu, am inteles ca esti o fata cu o gandire mai profunda, mai putin copilaroasa si mai serioasa.
Din cauza firi tale, tu vrei sa fi respectata, fapt care nu-ti prea aduce popularitatea.
In general ca sa nu mai fi o singuratica, fi mai sociabila, nu-i mai analiza prea mult pe cei din jurul tau, foloseste in favoarea ta calitatile lor si ignora-le defectele.
Pozitia ta de "sictirita" nu-ti face bine,
pentru ca vei fi catalogata ca ingamfata si nu vei mai avea nici un prieten.
Daca nu esti "de gasca" cu toti, macar fa-ti un cerc de prieteni care sa te accepte asa cum esti tu.
Nu incerca sa te schimbi, pentru ca nu ai putea si ai deveni falsa.
croissant întreabă: