Buna!
tu o ajuti la treburile casei pe mama ta? mai ajut-o si spune-i sa-ti dubleze suma din cand in cand.
si eu imi strang dar nu pentru haine pur si simplu ai strang si cand parinti nu mai au bani acasa, ca sa nu mai mearga pana la bancomat le dau eu si ei imi dubleaza suma
si eu am 14 ani si nu-mi trebuie multe lucruri, dar intelege ca nu esti pe banii tai. eu imi primesc alocatia dar nu ma ajuta cu nimic!
mama imi cumpara hainele care-mi plac si cand vreau
roag-o sa-ti dea alocatia, dar ca sa ti-oda ar trebui sa ai dovedesti ca o meriti!
adica sa o ajuti in ce lucruri, are nevoie sa faca pe'acasa
bafta!
si tu strange-ti bani ca sa iti poti lua ce blugi, haine vrei tu.
Hmm... un caz des intalnit. Dor cine nu vrea haine de milioane? Dar gandeste-te prietenele tale ti-au dovedit ca hainele lor sunt foarte scumpi? Crede-ma gasesi haine la fel de bune si frumoase chiar si la magazine mai mici si chiar mai ieftine.
Si da cu totii avem nevoi, daca parintii nu-ti dau bani destui (ca ai mei) fii mai economa pentru un timp.
De ex: cand iesi in oras mergi naumai pe jos sa nu mai dai bani pe taxi etc.
sau nu-ti mai lua banii de mancare la scoala ci lasa-i acasa si mananca dimineata inainte de scoala.
Sper ca ti-am fost de folos cumva...
Buna.
Poate mamele colegelor tale castiga mult mai bine decat mama ta.
Ai putea sa sa te multumesti cu atat.Inca 200 de ron pe luna e foarte bine.Nu ai ce face daca iti cumperi toata ziua haine, haine si iar haine. O sa vezi si tu cum e cand o sa ai si lu salariul tau.Trebuie sa platesti treburile casei, darile la stat si asta e mult.
Multumeste-te cu atat.Nu te lua dupa altele. Daca era si tatal tau in familie poate scoateai 400 de ron pe luna. Dar mama ta e singura.
Bafta.
Nici nu-mi mai vine sa comentez. daca tu din atata te plangi. cei care nu au nici dupa ce bea apa, de traiesc dintr-un salariu de mizerie, sunt bataia de joc a statului de fapt, mai au si nu stiu cati frati ce sa mai zica?
ai prea mule pretentii.gandeste-te ca mama ta poate se trezeste dimineata devreme si se duce in stres la munca.sa te faca pe tine mare, a te tina-n scoala.si asta e rspectul tau? cati bani vrei? fiecare cu situtia lui.nu-ti permiti haine din mall, nici o problema. daca alea sunt prietene or sa te inteleaga. daca nu ``drum bun si cale batuta``.
da asa e omulniciodata multumit cu ce are.mereu sa vrea mai mult.pana da cu capul de pragu de sus.
Nici mie nu-mi da mama alocatie bine plateste internetul cu ea adica internetul meu imi da bani dar sa platesc internetul
asa sunt parinti vorbeste cu ea si spune-i sa iti dea toti bani dar oricum ea o sa-ti spuna sati ajunga banii 2 saptamani sau ceva de genu dar m-am nu e asa dica mma cand vede o pereche de blugi la 60 lei spune ca sunt prea ieftini dar in fine...
si sa stii ca nu trebuie sa t iei dupa colgel tale daca aia are ceva nu trebuie sa i si tu fi tu mai unica nu te mia lua dupa ele poate tu nu ai posibilitatile lor sau ai dar nu-ti da mama ta bani
sa ti ca la varst t ar trebui sti dea bani de buzunar eu am 12 ani si mma imi da bi d buzunar dar sa nu crezi cami da 20 lei sau 10lei nu imi da 5lei cateodt imi da 10 lei dar foarte rar
asa sunt parinti asta e daca nu ne da alocatia nu ne da nu ne da da sa stii ca este aiurea sa stii ca nici prietenelor mele nu le da alocatia mie mi-a da ca sa platesc internetul
si banii debuzunar mi da din salriu ei dar la tine e aiurea ca nu-ti da nici macar 2 lei ca sa ai in buzunar
dar oricum vorbeste cu ea si spune-i sa-ti dea si tie bani de buzunar ca trebuie s-ti iei si tu mancare la scoal
bafta :X
Sunt si eu in situatia ta, parinti nu imi dau alocatia, inca sunt in tratamente dar in schim imi dau oricati bani am nevoie cand le cer, si cand au si ei! incearca sa ii convingica esti responsabil si sa faci ceva prin casa sau sa iei note mai bune la scoala. pentru banii aia, zile ca trebuie sa inveti de pe acum sa iti gestionezi corect banii si asa inveti mai multe despre '' viata ''! poate ca la salariul pe care il au parinti ta nu e mult, trebuie sa te uiti si la acest lucru, cand meregi cu ei la cumparaturi de alimente zile ca renunti la unele dulcuri sau asa ceva si preferi sa iti dee acei bani pe care de obicei in dai pe mancare, pentru. ca preferi sa iti ei haine, si eu ! trateaza cu ei, si zile ca treptat, incepand de la o suma mica sa it i dee tot mai mult, si aratale in primele luni ca esti responsabil si asa, ca duap aceea nu va mai conta! succes, sincer sper sa reusesti!
200 de lei pe luna! :o domne eu nici 100 de ron pe luna nu primesc numai zis saptamanal.PE saptamana imi da doar 20 de mi cel mai mult si lunar mai mult de 10 lei nu am.
Daca ies undeva cu colegii normal cami da in lur de 30 de lei si haine...numi cumpar de la mall pentru ca, sunt scumpe si nici nu prea vreau eu.
In schimb merg in alte locuri cum ar fi Balif, si nu numai. De exemplu azi am fost la un magazin destul de fain si sunt haine diferite la pret de la 8 lei la 100 si ceva!
Mi-am luat o camasa la 40 de lei care e la reducere +o curea cadou. Nui de firma dar e super tare.
Daca stai in Ploiesti in zona vestului este un magazin asa zis de chinezi, are niste usi de termopan maro cu un scris galben pe el si la etaj e magazinul pe cladire scrie Mobila, da nu e mobila, e haine
Nu e prea corect!
macar alocatia ta ar trebui sa ti-o dea!
cred ca nu tii da pentru ca parintii fiind despartiti, ea nu se mai descurca cu toate cheltuielile!
eu zic ca daca vrei mai multi bani ai putea fii reprezentant avon, se castiga destul de bine!
succes
Fa si tu un targ cu mama ta
spune-i ca vei "invata" mai bine la scl sau ca vei face curat in camera ta. Ceva de genul dar zi ca in schimb iti trebuie X lei si poate asa merge... cel putin la mine merge si cu mama si cu tata si cu bunica
Succes! si zi-mi ce ai reusit