Ba nenea aia ii imaginatia ta ma.Nu exista porcariile alea care le vezi la televizor si chiar daca exista iei tigaia si snopesti la ei de le sar fulgii.
Un sfat filmele de groaza is bune pentru cei tari de inima si fi mai curajos si mai spartan ca nu-ti cade capu(nici ala de sus nici ala de jos) in intuneric
Sincer, te inteleg!
Si mie imi era frica de intuneric, de fapt nu chiar frica, ci "urat"
Trebuia sa vina mama in camera si sa-mi stinga Tv, deoarece daca mergeam eu sa-l sting (adica sa-l scot si din priza) ramaneam pe intuneric. Si ma apucau "damblalele" si fugeam in pat. Si cam tremuram un pic. Ce-i drept! Era de la creier, cum ai spus uh.
Dar am fost la Biserica (la baptisti) si acolo am inteles ff clar ca cel de sus te prtejeaza si e mereu cu tine! Si atunci m-am mai calmat putin...
Si de atunci de fiecare data cand ramaneam pe bezna imi ziceam
"Doamne fii cu mine! Doamne fii cu mine! Doamne fii cu mine! Doamne nu ma lasa!"
Bun. Aceasta afunctionat. Mi-o mai dat curaj...cata.
Pana intr-o noapte intunecata in care nu prea aveam somn deoarece primisem cu putin timp inainte o veste socanta pe mess.Si stateam in bezna (nu puteam aprinde lumina, ca vedea mama si incepea scandalul). Si vad o umbra. Si mi s-a facut si mai frica.
Dar am inceput sa ma gandesc : "E casa mea! Nu trebuie sa-mi fie frica-n ea! Doar aici lociuesc! Ce Dumnezeu! Ce poate fii acolo?!"
Si in loc sa merg in pat (si sa tremur iar) sau in loc sa fii ramas acolo gandindu-ma daca sa merg sau nu, MA ridic si ma duc sa vad ce e! Mi-o cam tremurat mana, dar o bag exact acolo unde era umbra! Si sincer! Chiar nu era nimic! Scaunul (cu roti, ala de birou) era pus intr-o pozitie mai "stupida", iar picioarele sale au format o umbramai.mnah.
Si de atunci mi-am infrant teama!
acum chiar mai stau si singura pe intuneric! Cand n-am somn! De placere! Ascult muzica la casti si stau pe bezna. Si uneori mai si dansez. E soopr fhian Crede-ma!
Trebuie sa ai curaj!
Sa te gandesti ca trebuie sa incerci!
Sa pasesti prin intuneric, deoarece oricum nu ti se poate intampla nimic!
Ce ti se poate inatmpla? 1!
Sa fim seriosi...
De fapt cred ca ne e frica de intuneric deoarece e totul...negru,bezna! Nu vedem nimic! IAR cand incepem sa zarim cateceva, lucrurile au o forma ciudata! Dar daca stii f bine cum arata camera, sau locul unde te aflii pe timpul zilei, cu un pic de imaginatie iti poti da seama ca tot asa arata si ep timpul noptii.
Niki o diferenta!
Dar trebuie sa stai mai mult timp pe intuneric ca sa ti se acomodeze ochii!
Si dupa.totul e Ok!
Oh come on! Gandeste-te! Nu exista nimic din ce e in filmele de groaza fii tare! stii cum e! baietii mari nu plang!
Probabil ai fost marcat in copilarie de ceva Incearca sa nu asociezi intunericul cu nimic si lasa filmele de groaza.De asemenea poti sa infrunti intunericul treptat si o sa fie ok. Poti discuta eventual cu persoane in care ai incredere pentru eventuale sfaturi.Succes
:X Eu ador filmele de groaza si n`am nimic. Lasa si tu o lampa aprinsa
Uite. sa-ti spun ce cred eu.nu trebuie sa te jenezi daca tie frica de intuneric.toti avem cate o teama si la tine sa nimerit sa fie teama de intuneric. uite si mie imi e frica de intuneric si ma enerveaza.nu stiu de ce da mereu cand sunt in intuneric am senzatii ciudate ca si cum as fi intr-un fm de groaza da nu e cine stie ce. incearca sa stai putin pe intuneric si sa mai fie cineva cu tine deoarece: sa zicem ca esti cu o colega si o rogi sa te ajute sati infrangi teama.seara cand se face intuneric in casa ea va sta la intrerupator si va stinge becul. tu te vei plimba in intuneric vei cerceta fiecare coltisor si te mai uiti si la geam ca sa nu iti faci impresia ca esti intr-un loc necunoscut sau ceva de genul. cand crezi ca ai cercetat fiecare loc iti spui colegei s aprinda becul. daca te ajuta cu ceva, cat tp e becul stins poti flirta cu colega ca sa stii ca nu esti singur in camera. daca ti se face prea frica nu ezita sa-i spui colegei ca de aia e acolo si spune-i sa aprinda becul.sa nu te jenezi pentru daca esti singur si ti se face prea frica cauti intrerupatorul si poate nu il gasesti repede si intri in panica. daca nu ii spui colegei ca tie prea frica interpretezi apoi totul gresit pentru ca cel mai mic zgomot te face sa nu treci peste etapa cu intunericul.
cand tie frica de intuneric iti dai impresia ca cineva asteapta sa faci o greseala sau ceva dee genul asta si de asemenea te sperii la cel mai mic zgomot.
sper ca ti-am fost de ajutor :X :X bye! bye!
Frica de intuneric este o fobie destul de raspandita in randul adolescentilor, fobie in general dobandita in copilarie.
Desigur, sunt putini care recunosc ca au aceasta fobie, pentru ca e destul de jenant sa recunosti ca ti-e frica sa dormi pe intuneric, iar prin aceasta faza am trecut si eu.Totusi, am invatat in timp ca este o boala ca oricare alta, nu e nimic jenant in ea.
Inconjoara-te cu ganduri fericite. Imagineaza-ti ca esti in locul tau preferat de pe lume. Alaturi de ei, nici un rau ni ti se poate intampla.
Daca ti se pare ca auzi zgomote care te inspaimanta nu le lasa sa te sperie. Nu te culca plin de griji. Monstrul din dulap nu este decat suma grijilor tale zilnice. O portie buna de ras alunga relele din minte.Vei adormi imediat i-)cu un CD cu muzica ta preferata.Plus de asta am auzit ca, pisicile detecteaza fantomele.//Tine o lumina slaba aprinsa. O discutie cu un psiholog poate fi de mare ajutor.//si mie mi-a fost frica dar mi-am dat seama ca nu exista fantome sau alte fenomene strani. si fi serios ai 14 ani si te speri de fantome eu am 12 si nu ma speri ca mi-am dat seama ca nu exista nimic din ce e in filmele de groaza. sper ca te-am ajutat.
bafta.
Tuturor ne e frica de cate ceva, nu ai de ce sa te jenezi, insa toata povetsea asta se datoreaza imaginatiei, nu e nimic in intuneric, intunericul e doar absenta luminii atat nimic mai mult, se intampla doar cand nu esti obosit fiindca atunci ai simturile ascutite si iti lasi imaginatia sa te controleze, ideea de bazae in felul urmator ori iti infrunti frica si scapi de ea o data pentru totdeauna ori o sadormi toata viata cu veioza aprinsa tu alegi.
Cum mi-a zis tata noaptea e ca ziua aceleasi lucruri nu e nimic straniu deci gandeste-te ca aceleasi lucru care sunt ziua sunt si noapte.Ca o mai fi vreo pasare de noapte asta n-are trebuie.
FRATE SA NU ITI FIE FRICA SI EU CAND ERAM MAI PE LA 7 ANI MA UITAM LA FILME DE GROAZA CU SANGE SI LA FENOMENE STRANII SI MAI MULTE SI INTR-O SEARA STATEAM IN PAT SI NU MI-AM DAT SEAMA CA FRATEMEU SA DUS LA BUCATARIE SI CAND IL VAD CA TRECEA PRIN FATA USII MAMA CRED CA M-AM ALBIT TOATA LA FATA SI AM RAMAS ASA NU MAI PUTEAM SA IMI REVIN DAR ACUMA NU MAI IMI E FRICA MA UIT LA FIECARE FILM DE GROAZA LOOL.NU PUTEAM SA CREED CAT DE FRICA PUTEA SA IMI FIE ACUMA INDUR TOTUL SERIOS...
Dar ca sa nu te sperri cand eram mai mica aveam 10 ani si stateam in pat cu tata si ma uitamla bucatarie si am vazut ca lumina se parindea si se stingea incontinu vai si am inchis ochii ca sa nu mai vad nimica.Si mai pe acum apa la baie era deschisa si m-am dus si am spus,, mama u esti acolo?,, si a cazut cava acolovai am luat-o la fuga si m-a jugarea cineva deci fugea dupa mine... lucrul asta a fost real...dar acum nu m-ai imi e frica, asa ca fara teama trebuie sa invingi intunericul!
Marius339 întreabă: