| Emeraude a întrebat:

Verbe care se conjuga la perfect cu "avoir" sunt ramasser, faire, mettre, prendre, voir, savoir, connaitre. Cu "etre": aller, arriver, descendre, entrer, partir, rester, monter, sortir, venir, etc. Sunt multe exemple. Mai spuneti si voi altele, daca aveti cunostinta.

29 răspunsuri:
| Victoria a răspuns:

Cu ETRE se conjuga toate verbele de miscare, verbele aflate la diateza reflexiva si cele aflate la diateza pasiva. Restul se conjuga cu AVOIR. Exista si cazuri in care un verb poate fi conjugat atat cu etre cat si cu avoir, depinde de sensul propozitiei.

| Emeraude explică:

@geoana: nu, nu sunt in gimnaziu si n-am mai facut franceza de cativa ani... nu vad care este problema. : -? Weird.

| Andraa a răspuns:

Tomber, mourir, naître doar astea le stiu in afara de cele pe care le stii tubig grin

| dada a răspuns:

AVOIR

faire-fait
vouloir-voulu
voir-vu
pouvoir-pu
savoir-su
devoir-du
falloir-fallu ( doar pentru pers a3a- il, a)
prendre-pris
mettre- mis
ecrire- ecrit
lire- lu
connaitre-connu

etc... nu prea mai stiu

ETRE

aller - alle
venir-venu
partir-parti
sortir- sorti
arriver-arrive
descendre-descendu
mourir-mort
naitre-ne
revenir-revenu

... etc

| CristinaRadovici a răspuns:

Verbele care se conjuga cu etre sunt verbele pronominale, accidental pronominale si de miscarebatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu de fapt esti in gimnaziurolling on the floor ce chestie, si mie imi e dor de tabelul lui mendeleev sau cum se face fotosinteza la florile de cartofihee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verbe ce se conjuga cu avoir:acheter, appeler, semer, renouveller, lever, regarder, ecouter, dire, cueillir, acquerir, suivre, dormir, attendre, ouvrir, offrir,, boire, ecrire, lire, vouloir,, recevoir,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barbiegirl ...mssss ce ai zis despre avoir si etre mo ajutat la un test la franceza...ms!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mersi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As dori verbul partir

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La verbele care se conjuga cu ENTRE mai sunt si:passe, tomber, rentru, devenir, mourir, naitre.
Eu le stiu pentru ca sunt clasa a V-a si ni le-a predat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Habar nam

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Franceza din gimnaziu...glumesti, nu? As vrea sa stiu macar jumatate din cat stii tu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate verbele de miscare se conjuga cu avoir, iar verbele statice se conjuga cu etre

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verbe care se mai conjuga cu " Avoir " sunt : " Mancher ", " Manger ", " Acheter ", " Nanger ", " Ecouter ".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu si eu vaca vitel cal pisica caine berbec bivol

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da esti destept, pacta ca nu ai scris si canjugarea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai uitat de dire

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Super mersi mersi; ma ajuta la tema de la franceza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesc mult tuturorm-a ajutat la o teme enervanta de franceza
pupici multi tuturor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt verbele care s ecojuga cu etre sunt verbele pronominale sau de miscare iar cele care se conjuga cu avoir sunt cele de actiune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu avoir resoudre rire plaire lire hair etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mersi chiar mai ajutat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si tu stii sa conjugi verbele astea daca da ajuta-ma sa conjug verbul voir la perfect compus si la mai mult ca perfectul daca poate sa ma ajute cineva! plese

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesclaughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mersi mult :*...raspunsul tau m-a ajutat la o tema

| HaLoG3N a răspuns:

Sa-mi bag **** in ea de franceza cine stie conjugarea verbului pouvoir dire faire la perfect compus viitor simplu si apropiat

| robertyrss a răspuns:

Sa fiu foarte sincer franceza e o limba de cacao!