| croissant a întrebat:

Vi se pare normal tu ca și casier la un fast foods sa nu îți poți lua tips? Mi se pare aiurea sa ia managerul de fiecare data tipsul!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai dat peste un manager smecheras care își bate joc de restul. Tips se împarte

| croissant explică (pentru suntserios):

De aceeași părere sunt și eu! Pe niciun contract nu este stipulat că tipsul nu se poate lua!

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai auzit de ministrul "alta intrebare?"

Am mai avut cu totii aceasta discutie, nu ca nu ne-ar fi drag de tine, dar o vorba spune "popa nu isi raceste gura de 2 ori pentru o baba surda"

apreciez insa perseverenta ta;)

https://www.tpu.ro/......ata-tipul/

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de "regulile" pe care le face managerul in magazinul sau restaurantul lui, unii iau tot bacsisul, altii il imparte cu toti angajatii. Vorbim totusi de Romania nu America, unde bacsisul este ilegal in Romania si legal in America, unde-i chiar pus pe chitanta legala.

Cum nu este legal sa dai bacsis in Romania, banii aia nu sunt declarati legal si nu pot fi ceruti legal de nimeni, decizia fiind a managerului ce face cu ei.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu este normal. Eu stiam ca in astfel de locuri la sfarsitul zilei acel tips se imparte la toti angajatii in mod egal ( fara sef ). Salariile sunt mici in astfel de domenii si tipsul este singurul lucru care ii motiveaza sa ramana. Pana si la magazinul de cartier de langa mine patroana nu se baga peste tipsul vanzatoarelor deoarece considera si si l au castigat singure prin satisfactia clientilor legata de serviciile lor si banutii respectivi li se datoreaza. Te sfatuiesc sa schimbi firma daca lucrezi in asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Casierii iau bacșiș? Pentru ce?