| Lolkkk a întrebat:

Vinerea de a trecut eram la stația de autobuz și un baiat de la liceul meu de la altă clasa a zis ia uite-l pe ala vrea sa mă bată.
Menționez ca le-a zis la niște băieți romi și apoi au venit cei 2 romi la mine în statie la autobuz și mi-au spus unul dintre ei:bă ce ai cu(numele persoanei) am auzit ca vrei sa îl bați.
Eu le-am zis ca nu i-am făcut eu nimic.
Și apoi a zis vrei sa te bat?
Apoi cel de al 2 lea rom mi-a zis ca bă vezi sa nu se mai auda a2a oară.
După l-a luat jandarmul pe al 2 lea.
Întrebarea mea este ce sa fac eu?
Mamei nu prea îi pasa, doar la telefon a vorbit cu cel care i-a pus sa fac asta și el a zis ca eu i-am spus cuiva de la mine din clasa ca vreau eu sa îl bat pe el ceea ce nu este adevărat pentru ca eu nu ma bag în seama cu nimeni prin liceu.
Și tata e degeaba, a aflat vineri și sâmbătă a uitat.
E cam nebun mna.
Sfat?

3 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Pai s-a rezolvat, bully-ul a dat inapoi penibil, ce-i aia ca a auzit el de la unul de la tine din clasa? Daca ar fi adevarat, ar insemna ca si-a batut ala joc de el. Fii sigur pe tine! Jigodiile cauta prazi usoare. Vorbeste cu mama ta; spune-i ca e penibil sa creada orice scuza chinuita. La nevoie, sa intrebe diriginta cine baga strambe, o sa se vada ca nu a zis nimeni nimic; asta depinde de cum e tratat bully-ingul la voi in scoala.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Este bullying. Citeste despre asta si cum poate fi combatut. Exista carti, cauta la bilbioteca, prin librarii.

Gaseste-ti pe cineva cu care sa mergi spre casa, sa nu mai fii singur. Sa existe martori in caz ca se mai iau de tine.
Comunica-i dirigintei ca ai fost amenintat, ca ai avut si martor pe jandarm. Ca acel coleg raspandeste minciuni despre tine (ca ai zis, ca ai facut).
Trebuie sa eviti personajele alea. Incearca sa fii mereu insotit de cineva.

| Hamilton a răspuns:

Sfatul meu este să ții legătura cu acel jandarm care te-a ajutat, pentru că poate fi singura persoană care te mai poate ajuta în astfel de situații – ca un înger păzitor. Mă refer la bullying-ul pe care îl suporți în general, mai ales din partea acestor romi și, de asemenea, din partea celuilalt agresor.

În al doilea rând, este important să ignori pur și simplu, să îți vezi de treabă și să continui să mergi singur, fără să fugi de ei sau să pari speriat de situația respectivă, indiferent dacă este o glumă proastă sau nu. În general, ignorarea este de aur, așa că acest citat te poate ajuta.

În concluzie, este bine să ai un sprijin – o persoană adultă, nu neapărat părinții tăi sau cineva din familie – cu care să ții legătura și măcar să ai numărul de telefon al acesteia pentru astfel de situații. De asemenea, este important să îți vezi de treabă și să nu mai bagi în seamă toate prostiile.