Ba da, asa e E, O si E, I nu pentru ca se afla langa vocala E, deci e semivocala
"i" poate fi si vocala, si semivocala.
Daca e semivocala in context e partea a doua, ea a intrebat de vocale, si "i" e vocala, dar si semivocala.
Mai citeste o data intrebarea si o sa vezi ca e intr-un context, adica cuvant "nevoie "
E in context, dar ea a intrebat de vocale, si vocala e si "i".
Daca in contextul "nevoie" e si semivocala, asta e partea a doua. Mai citeste tu rapsunsul. I este vocala.
Eu una am inteles, dar vad ca tu nu, "CARE SUNT VOCALELE DIN CUVANTUL "NEVOIE", NU SE REFEREA LA VOCALE IN GENERAL, poti sa o intrebi si pe ea, si aici incheiem discutia.
Bai omule, vorbeam de vocalele din "nevoie".
I este vocala de cand eram la gradinita, a e i o u a i, cu caciula.
In cuvant si I este vocala. Este si semivocala tot in cuvant, nu in general. Cade accentul pe "i", nu cred ca zici "nEvoie".
Impusca-te.
Eu am incercat sa te ajut, 3 persoane au zis ca si"i" e vocala, dar daca te iei dupa individul de mai sus, atunci ai zis bine!
Impusca-te tu, eu n-am chef
Iti dau eu gloante
Shut up, "individo"
I-a zim care sunt vocalele din cuvantul "individo"
Zim? vai de capul tau.
Ba "fetito", nu mai comenta
Hai ca ma plictisesti.
Si daca comentez? Ba "baiatule" sau ce oi fi. Nu imi da mie lectii de limba romana cand tu esti "kaputt".
Nici nu am de gand pentru ca nu vreau sa imi bat capu' cu tine "fetito " tu esti "kaputt" nu eu, si gata gura mica.
Nici nu stii ce inseamna kaputt.
Ba, crezi ca traiesc in pestera, consulta tu un DEX.
Nu am nevoie de dex pentru un cuvant nemtesc, ai tu nevoie cat pentru mine, nici nu stii pe ce lume traiesti.
BA FATA taci dracu din gura, nu mai comenta bine ca esti tu "mrs.limba romana", muta-te la alta intrebare, nu mai ocupa spatiu degeaba, si da o sa zici ca il ocup eu, dar asta pentru ca imi ocup timpu cu o fraiera ca tine si aici pun "STOP"!
Nu tac din gura cand zice un optuz.
Pai i nu se semivocala?
Vocalele: a, e, i, o, u, ă, î.
Primul E este vocala, O si I, ultimul E este semivocala, pentru ca atunci cand pronunti pe silabe nE-vO-Ie accentul cade pe ''i'', asadar ''i'' este vocala.
@ioa_8161, atâta timp cât ai întrebat de vocale, ele sunt e, o, e, i; chiar dacă 'i' este semivocală, este și vocală.