| Animeforlifee9921 a întrebat:

Voi ce parere aveti de tocilari? Niciodata nu mi-au placut oamenii aia tocilari sau care sunt obsedati dupa toti profesorii si nu ii scot din "dumneai" si asa mai departe. Nu am nimic impotriva cu respectul profesorilor, dar parca nu imi place cand se exagereaza. Am un coleg in clasa doxa la toate materiile, are numai 10 pe linie si adora matematica. Invata extrem de mult,si uneori chiar si la materii mai neimportante la care nu suntem ascultati niciodata. Azi am luat bursa, iar el flutura cu banii peste tot, de era foarte plin de el. Eu l-am avut coleg si in clasa a 4-a, apoi s-a transferat la o alta scoala, iar acum s-a nimerit surprinzator sa fim in aceeasi clasa la liceu. Noi nici in clasa a 4-a nu ne prea intelegeam, era disperat cu invatatul, facea probleme de clasa a 6-a si facea cadouri la toate invatatoarele,inclusiv de Valentine's Day. Se lauda cu tot ce are si mai ales se lauda ca avea laptop de nu stiu cate mii de lei ca sa se joace Roblox pe el. Daca stim ca vom fi ascultati din anumite lectii la matematica de exemplu,el le invata pana si pe cele de la inceputul anului, cele pe care nici macar nu ne mai spune profesoara sa le invatam si isi pitigaie vocea cand raspunde la ore. Sta numai cu mainile pe sus, mai ca sare din banca ca sa raspunda si nu il suporta nimeni. S-a dus pana acum pe la vreo 2 olimpiade si e premiant. Si eu am 10, cu exceptia de 2 de 9 la mate si la fizica,pentru ca nu inteleg materiile astea,am si cautat lectii pe Youtube,dar nu sunt pe intelesul meu,dar el e prea de tot.
El mai si face cursuri pian si se lauda toata ziua ca el stie si ca sa ne invete si pe noi. Daca nu ma insel,are si la pian un premiu.
Si colegul de la scoala cea veche facea cursuri de chitara si era si el tocilar,dar nu era chiar ca acesta de la liceu.
Ma demoralizeaza sa il vad ca are mult mai multe succese decat mine si ca toti profesorii il lauda,iar mie nu imi place nicio materie,nu ma pasioneaza mai nimic. Cum v-am mai spus,voi merge la psiholog,dar nu stiu ce sa ii spun acolo,mi-e sa nu ma fac de ras.
Stiu ca va bat la cap cu sutele de intrebari,unele repetandu-se care sunt pe forum din ianuarie, dar e singurul loc unde ma pot descarca, in viata reala nu pot spune la nimeni sentimentele mele.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca invidia aceasta nu iti face deloc bine si ar trebui sa iti canalizezi energia in ceva productiv, nu in sentimente negative pentru acest coleg.Sa stii ca atunci cand muncesti pe rupte si inveti ai si dreptul sa te lauzi, sa vrei sa fii apreciat si admirat de cei din jur.Ma indoiesc ca nimeni din clasa nu il suporta, dar sa zicem ca e asa cum spui tu.

La psiholog te duci pentru a-ti rezolva problemele, nu pentru a fi judecat sau luat in batjocura, in ras. Oamenii aceia au o conduita profesionala de urmat, deci stai linistit caci va fi bine.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai trebuia sa zici de la inceput ca nu il suporti pentru ca vrei sa fii ca el si esti indivios. Pune mana si invata si tu mai mult decat o faci acum daca vrei sa fii ca el.

| Hyperion7 a răspuns:

Aaa,deci nu ai nimic cu tocilarii in general, ci doar ești frustrat că el poate și tu nu.Stai liniștit,e vârsta la care apar asemenea gânduri.
Daca vrei sa ajungi ca el macar la școală,dă-ti mai mult silința și sigur o sa fii cel puțin la fel de bun ca și el.
Cat despre faptul că el canta la pian și tu nu,e pentru că el și-a descoperit un talent, dar asta nu înseamnă că nu ai și tu talente ascunse, trebuie doar sa le descoperi.
Plus că na, daca tu te concentrezi pe el in loc sa te concentrezi pe tine, e greșit.
Că alții au alte șanse și tu nu ai, asta e o alta discuție.Viata nu ne oferă la toți în mod egal,e normal,dar daca vrei ceva, trebuie sa muncești.
El sa meargă la olimpiada învața in timp ce tu râdeai de el că e tocilar prost sau cum ii mai ziceai tu,acum, tu ești cel trist și deprimat că în loc să faci ceva, porți invidie pe cineva.
Nu știu ce să zic in situația asta, dar nici invidia nu e o soluție, sa știi!

| VoidEternal a răspuns:

Nu ți-au plăcut niciodată tocilarii dar ești invidios pe rezultatele lui. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Iarba vecinului intodeauna pare mai verde. dar nu e

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Nu-ți irosii viață comparădu-te cu alții. Focusează-te pe tine și abilitățile tale. descoperă-te pe tine insuți și vei avea doar de căștigat in viață.
Ti-o spun din proprie experiență. Eu am terminat doar opt clase dar am ajuns mai departe decăt toți colegii din școală.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Succesul în scoala nu este același cu succesul în viață, nici eu nu am fost o tocilara dar nu prea mi-a pasat de ceilalți! Dacă are numai 10 asta nu înseamnă că după școală va ajunge bogat! Poate părinții îl obliga sa învețe non-stop! Nu poți știi!

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Fa-ti o gagica si lauda-te cu ea in fata lui! Atunci el o sa fie invidios pe tine pentru ca nu are asa ceva, pentru ca el a stat cu nasul in carti toata viata!