| RedRose1 a întrebat:

Voi ce parere aveti despre faptul ca ora de religie este obtionala? eu cred ca e bine ca ne lasa sa alegem pentru ca religia nu e o materie ca matematica, nu e o materie care rea dar nu poti obliga un elev sa participe daca el are alte comvingeri.

3 răspunsuri:
| Lace a răspuns:

Salut.
In primul rand, cand vei mai creste vei fi cel putin sigura ca-i ceva just. E ca si cum ai avea o obligatie sa participi la o slujba de penticonstali, pocaiti, etc. Unii dintre noi avem credinte diferite, pareri diferite, principii diferite. Consider ca o ora de religie nu ar putea fi transformata intr-o slujba religioasa... iar in cele mai multe cazuri, asta se intampla. Trebuie sa poti sa alegi TU, nu sa lasi ceilalti oameni sa te conduca. :-)

| Wøodenpints a răspuns:

Ora de religie în sine mi se pare o mare prostie. În primul rând pentru că-i vorba despre religia creștin ortodoxă, una dintre cele mai tâmpite religii de pe pământ.
Da, știu că-i țara în care majoritatea sunt cresțini ortodocși, în mare parte pentru că așa au fost învățați de mici că trebuie să fie și nu că asta a fost alegerea lor personală după ce au studiat toate religiile.
Dar mi se pare complet aiurea, să introduci studiul unui cult religios în școli doar pentru că majoritatea cred în asta. LA fel de bine puteau să bage materia Televiziune, pentru că majoritatea românilor se uită la TV.

| Ciumpi35 a răspuns:

O medie de 10 în plus nu strică