anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce parere aveti despre gandul ca intr-o zi, candva, vor fi roboti care ii vor ajuta pe oameni si vor fi destul de inteligenti cat sa gandeasca singuri sa aiba sentimente? Pe scurt sa fie ca noi in toate privintele mai putin ca nu sunt din carne si oase. Eu personal nu prea cred ca e o idee buna. Am vazut pe Discovery Sience cum in alte tari deja exista roboti sau masinarii automate cum ar fi trenuri care sunt programate sa-i duca pe oameni la destinatie fara sa fie un om la volan. S-a mai spus ca robotii nu numai ca vor semana mult cu noi dar for face multe lucruri pe care oamenii le faceau. Poate ca pare super! Dar acei roboti daca for gandii singuri, oare nu se va intampla ca odata si odata un robot sa realizeze ca in forta si cunoastere e mult superior noua si se va hotara sa ne domine? Acest lucru e posibil, pana si cei care se ocupa de roboti au recunoscut ca exista aceasta sansa, dar au mai spus ca vor lua multe masuri de siguranta si numai stiu ce. Poate ca nu o sa se revolte robotii ca in filmul terminatorul. Poate o sa se revolte doar oamenii. De ce? Pentru ca daca robotii vor lua locul oamenilor in diferite munci, atunci nu cumva oamenii cand o sa vada ca nu mai au unde sa lucreze, credeti ca o sa le convina? Daca acei oameni care au fost inlocuiti cu niste roboti, vor primii un somaj mare doar ca sa stea acasa, atunci nu e rau, dar daca pur si simplu nu vor primii bani de la statul lor si trebuie sa caute alte slujbe si in cautarea lor vor trebuii sa concureze si sa demostreze ca e mai buni decat un robotii? Mie nu mi-ar convenii asa. Voi ce ziceti?

6 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Hai mai nu mai visaoh go onhee hee
La cat de repede avanseaza lucrurile, e foarte posibil sa se intample asta, dar nu acum.Nu s`a descoperit nici antidotul pentru HIV si tu vrei robotihee hee. Peste 100-200 de ani poate, dar noi nu vom mai traii atuncibig grin.Ca sa raspund, nu mi se pare corect, si oamenii ar fi chiar prosti daca ar creea niste roboti atat de destepti incat ar fi in stare sa ne dominestraight face laughing.
Personal, nu cred ca asta se va intampla curandbig grin.

| BabyRosse a răspuns:

E super dar naspha.

| metatheory a răspuns:

Oameni cu comportament robotic deja exista. Si daca vrei sa-ti inchipui cum se vor comporta si ce pozitie vor avea, ia exemplu oricarui profesor de matematica. Acestia au tipul de comportament pe care l-ar avea un robot inteligent in viitor.

| pypa007 a răspuns:

Asta va fi in anul 2090 cand vom fi roboti nu o sa mai fim oameni o sa fi androizi laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie una mi se pare o prostie, ai si tu dreptate pe undeva! Daca stai sa te gandesti deja sunt masinarii care fac munca in locul omului, doar ca din cand in cand mai trebuie controlate, pentru ca nu gandesc singure! Si sa stii ca unui robot pentru a gandi singur ii trebuie in creier, ii trebuie neuroni, ceea ce nu va fi imposibil sa se faca, vor face doar o memorie virtuala! Robotii nu vor putea gandi singuri fara aceste "lucruri" esentiale, vor fi doar programati sa faca anumite lucruri, dar nu vor actiona din instinct! Nu prea cred ca vor ajunge ei sa iti dea seama ca au o putere extraordinara si sa se revolte!
Oricum cu pierdutul locurilor de munca e adevarat. dar stai linistita ca tu vei avea unde sa lucrezi! Pana vor aparea roboti in romania vor muri si copiii si nepotii si poate si stranepotii tai, nu vezi ca astia nu sunt in stare sa faca niste sosele sau autostrazi ca sa nu mai spun de centuri, si tu crezi ac vom ajunge noi sa avem roboti? Nu in viitorul apropiat!

| andreiiiushka a răspuns:

Da, chiar am vazut acum cateva luni un clip pe youtube, tot ceva de genu, erau niste roboti facuti in china, aratau exact k niste oameni normali, si vorbeau destul de coerent.pe mine m-o cam speriat toata faza.nu mi se pare deloc o kestie tare, din cam aceleasi considerente, dar poate ca la aia vor sa se si ajunga, nu ar fi mai simplu sa faci un soft si sa rezolvi problema? e un mijloc de manipulare in masa...mai...eficient...haha