anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi cum invatati pentru scoala?

Incepeti cu temele sau cu invatatul? Cititi din caiete sau din carti? Cum retineti lucrurile citite? Cum va organizati fisele de lucru sau proiectele?

Vreau sa imi spuneti detaliat. Cel mai bun raspuns are funda! :3

3 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Mai intai imi scriu temele, apoi invat.
Aproape mereu invat din caiet, pentru ca am profesori care predau detaliat, iar daca am vreo nelamurire, citesc si din carte.
Retin foarte multa informatie direct din clasa, de la ora respectiva, ceea ce face sa imi fie mai usor sa invat o lectie. Pur si simplu citesc ceea ce mi s-a predat de mai multe ori, apoi spun in gand ce am retinut, cu cuvintele mele, pana cand sunt multumita de ce am memorat. Atunci cand am de-a face cu o lectie mai mare sau cand am de invatat pentru o teza sau un examen, impart in fragmente lectiile si invat putin cate putin, cu pauze de 20-30 de minute. Intotdeauna invat in mod logic, facand asocieri si intelegand lucrurile despre care este vorba in lectie.
Fise de lucru nu am, iar cand este vorbqa de un proiect, de obicei suntem organizati pe echipe, deci ne consultam intre noi si lucram fiecare la cate o parte a proiectului, in functie de ceea ce prefera fiecare sa faca.

| DelphhiN a răspuns:

Mmm eu sincer imi scriu temele cand vin de la scaoal dupa am timp liber iar cu invatatul ma trezesc noapte e mult mai liniste in casa sunt si odihnita si prind si mult mai repede citesc de vreo 5 ori din caiet dupa fac un rezumat citesc si din acret de vreo3 ori dupa la scoala spun si idei din carte astfel incat sa se observe ca nu am invatat doar din caiet iar il legatura cu proiectele mergem la biblioteca in parc la cineva acasa depinde

| Lyanna a răspuns:

Eu incep cu temele de obicei, dar uneori cu invatatul, mai ales la mate cand sunt multe reguli si nu prind intotdeauna din clasa, invat ca apoi sa stiu aplica regulile alea in exercitii. Eu imi invat din caiete, iar uneori profu sau profa ne spune sa citim si lkectia din carte.

De obicei citest de cateva ori un alineat-doua si apoi incerc sa-l memorez. Nu spun tot felul mot-a-mot (cuvant cu cuvant), cateodata mai zic si cu cuvintele mele, de altfel asa e cel mai bine, sa nu inveti asa, ca un robot. In legatura cu proiectele, de obicei profu sau profa ne pune pe echipe. Stabilim o zi de intalnire in parc si acolo ne organizam tot felul.
Funda?