Nu am dat examenul, insa sunt revoltat. Intr-adevar era subiectiva pentru ca nu era predicat nominal incomplet, desi aveam "ceea ce" dupa care multi s-au luat si au zis ca de aceea e predicativa. A fost ambigua propozitia. De anulat exercitiul nu se pune problema, deoarece ar fi sa ia puncte si cei care au pus atrbutiva, si sunt destui! Dar ar trebui luate in considerare ambele variante, b) si c). Se vor aseza lucrurile, e scandal mare, trebuie sa se ia o decizie, si cu siguranta va fi una favorabila pentru elevi. Insa ce a fost a fost. Bafta la cel de mate de maine!
Eu am pus subiectivă.Așa am gândit-o atunci, deși, nu prea-mi dau seama cum să fie predicativă, dar.
Am pus predicativa. Atata timp cat si unii profesori se contrazic intre ei...cum sa fie corect ce face ministerul. Cred ca cel mai bine ar fi fost sa anuleze exercitiu de tot dar nah, cum sa se injoseasca ministerul. Nu spun ca nu sunt si copii care au o explicatie pentru care au ales subiectiva...dar majoritatea (si din scoala mea si din alte scoli) au pus la nimereala si asta ma oftica cel mai tare!
Eu unul am luat fraza in felul asta Dificultatea rasfoirii este/ceea ce ma jeneaza, si am determinat ca a doua propozitie este cea subordonata si ca determina in mod atributiv pronumele demonstrativ "ceea"(aceea; poate fi inlocuit si cu "problema")Multi dintre cei ce vor citi acest mesaj se vor gandi ca nu ma duce capul si n-am ce cauta aici, dar am media 10, si pe deasupra am mai participat si la olimpiadele de romana.Personal cred ca acest subiect ar trebui sa fie anulat, si nu doar pentru ca eu si multi alti copii buni am scris a)Atributiva.A fost un subiect ambiguu ce nu trebuia dat la evaluare.Ca sa numai zic ca,desi accept toate variantele,sunt de parere ca acea propozitie nu putea fi luata ca si subiectiva pentru ca propozitia principala are clar subiect:''dificultatea''. Ceea ce ma deranjeaza cel mai rau este ca multi dintre cei ce au scris subiectiva au zis-o total la nimereala; deexemplu,dupa examen, un coleg de-al meu sustinea intruna ca e subiectiva si se lauda ca a scris corect, dar la ceva timp l-am vazut ducandu-se la mama unei colege, o profesoara, si intreband-o:''Auziti? Da...De ce e subiectiva?''.Ma rog...asta e opinia mea, sunteti invitati sa o criticati si sa va sustineti punctul de vedere, eu tot nu mi-o schimb.
Mikiee întreabă:
alexutsssa întreabă: