| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Voua vi s-a intamplat ca sa nu aveti niciodata nici un subiect de discutie sau abia sa aveti vreunul? Daca da, ce ati facut? Ajuta daca citesc?

12 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Englezii discuta despre vreme.
Desigur ca te ajuta sa deschizi un subiect de conversatie daca citesti ceva. Discuti subiectul din carte.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Si daca citesc pot sa vorbesc numai despre ce am citit? Atata tot?

| StoicAnalysis a răspuns:

Ajuta si cititul. Dar ajuta si daca socializezi constant.
Cititul ajuta sa iti inbunatatesti vocabularul, insa socializarea constanta ajuta sa te adaptezi mai usor la mai multe persoane depinzand de caracterul lor.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru StoicAnalysis):

Pai da dar ca sa socializezi constant ai nevoie de subiecte intai. Si le poti dobandi si din citit deci?

| Cipi1212 a răspuns:

Gândește-te că ai putea avea ceva in comun cu prietenii tăi.

| alfons2390 a răspuns:

Da, tot timpul mi se intampla. E din cauza inculturii oamenilor.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru alfons2390):

Ca nu ai cultura adica?

| alfons2390 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Pai asa sunt oamenii cand nu au stiri senzationale sau barfe noi nu mai stiu ce sa vorbeasca si tac melc.

Ajuta si cititul de carti totusi? Si doar sa citesti

Ajuta, da. Te mai inspiri din ele. Totusi exista si persoane mai introvertite cu care chiar nu ai ce discuta. Sunt genul care doar iti raspund sec la intrebari si rar deschid gura ca sa afirme ceva.

Dar la ele nu e asta ca nu au subiecte de discutie, la acele persoane

Pai da, exista tot felul. Altele sunt prea obosite psihic ca sa articuleze ceva, altele nu au chef pur si simplu fiindu-le probabil lehamete de a purta discutii. Asa e lumea in ziua de azi din ce in ce mai rece. Conteaza mai mult aparentele si sunt mai importante obiectele pe care le detii decat tine. Eu vad si la TV ca nu mai e ca acum 20 de ani, in ziua de azi oamenii parca au scarba unii de altii.