Chestia sta in felul urmator: Creierul uman nu poate sa inregistreze in mod constient tot ceea ce il inconjoara, sa fie constient de toate amanuntele, etc.
Insa, in subconstient, acesta "inregistreaza" unele mirosuri, unele imagini, unele sunete, pe care atunci cand le inregistreaza, nu e constient de ele. Atunci cand tot in mod involuntar, in subconstient, "inregistrezi" inca o data un sunet, miros, imagine similar cu data trecuta, are loc o asociere in creier (a imaginii/sunetului, mirosului respectiv) si in mod inconstient creierul reda pentru cateva secunde aceeasi traire de atunci...si te face sa crezi ca ai mai trecut o data prin acele chestii, cu lux de amanunte, pret de cateva secunde, are loc asa numitul deja-vu Ceva de genul e si cu premonitiile si celelalte. Nu e nimic anormal.
Da, de obicei vad unele imagini care sunt sigura ca le-am mai vazut(ma refer in viata reala nu pe net) dar de fapt nu le-am trait niciodata...
Daca vrei sa afli despre paranormal citeste "Paranormal in crminalistica" de Traian Tandin si o sa te lamuresti cat de complex este creierul uman si cate fenomene stranii s-au intamplat si inca se mai intampla.
In 2008, vara mi-am amintit ca de 1 martie 2008 mergeam cu masina spre scoala cu vecina mea. Cand stateam la un semafor si ma uitam pe geam mama ei i-a spus sa-mi dea martisorul si la scos din geanta ei. Era in forma de inger. In 2008 tot vroiam sa intreb pe cineva unde e martisorul deoarece nu-l mai gaseam dar am uitat sa mai intreb pe cineva sau sa-i spun cuiva de martisor.
A venit si 1 martie 2009, mergeam cu masina cu aceeasi vecina si mama ei. Ma uitam pe geam si ma gandeam la martisorul din 2008 si cum mi la dat. Urmatorul moment a fost ciudat. Astepatam la acelasi semafor si deodata mama vecinei mele i-a spus acelasi lucru si a scos acelasi martisor din aceeasi geanta si mi l-a dat, m-am uitat putin la el, am vazut ca e identic si mi s-a parut putin ciudat dar n-am zis nimic...
I-am spus acasa mamei si mi-a spus ca in 2008 n-am primit un martisor in forma de inger de la ea.
Acum nu mai ma crede cineva ca eu stiam de martisor si cum mi la dat.
Acum, ma intreb ce se mai intampla daca ii spuneam in 2008 cuiva de martisor...
Am avut si eu Dejavu-uri foarte multe.In principal evenimente care le-am visat inainte ca ele sa se intample, fara sa se intample cu adevarat dar de care nu is constient pana se intampla.Gen am visat ca dau un test in scoala nu stiu nimic si stau in prima sau a doua banca din randul din mijloc si profa zicea ceva,dupa un timp,exact asa s-a intamplat. Odata am visat ca opresc in fata unei manastiri intro masina si ma uit la poarta ei, fiind deschisa in afara, eu oprind langa perete. Duminica am facut pe soferul pentru cumnatul meu pe care l-am dus la manastire sa-si faca nsite haine(el fiind popa) si cand am oprit in fata manastirii am avut dejavu-ul respectiv, fara sonor, dar l-am avut si nu am stiut ca am visat scena respectiva pana sa se intample.Nu se poate sa fi vazut auzit de manastirea aia, sa fi fost pe acolo pentru ca nu-mi plac manastirile, nu caut lucruri despre ele, nu le vizitez, dar se intampla.
Poi eram odata llaaa bunici si eu cu vara mea ma gandeam sa mergem in padure era 4 la pranz era vara foarte cald nu puteai sa stai si cum mergeam noi se auzeau zgomote si urlete foarte puternice am fugit de acolo si apoi am intrat intr-un cimitir unde era lipit de un magazin (magazinul era bun mergea ) Si asa si asa a trecut timpul se facuse 8 -9 noaptea era intuneric dar nu bezna vedeai asa cat de cat ceva apoi cand sa mergem acasa am dat tare cu piciorul in ceva si se auzea cum trozneste cand ma uit era o mana nu stiu dar era o mana mana plana de sange evident. Apoi am ajuns acasa m-am bagat in pat apoi am stins lumina se auzeau niste zgomote insuportabile de parca cineva urla de durere. Apoi bag mainile sub perna si dau peste aceiasi mana plana de sange aprind lumina ma uit nimic... Sau cand eram acasa si m-a strigat o voce urata am raspuns si a cazut dulapul peste piciorul meu Cam atat Funda?
Mie mi s.a intamplat de destul de multe ori si sunt foarte surprinsa. Adica ma gandesc la niste lucruri si ele se intampla fara sa vreau. Odata mergeam spre scoala si ma gandeam pe drum "cum ar fi sa ma intalnesc cu tipul ala dragut si cu fratele lui la poarta?" Si chiar ne.am intalnit. Sau alta data ma pregateam sa merg la ziua unei fete si m.am gandit "daca eu si prietena mea cea mai buna, care era si ea invitata, am purta aceeasi pereche de pantaloni?" Si s.a intamplat. Sau intr.o dimineata mi.am spus "Ce fain ar fi sa merg la mall, la Sibiu cu parintii" si apoi a venit tata la mine si mi-a zis fara nici un motiv: "vrei sa mergem la Sibiu?" Si mi s.au mai imtamplat multe chestii de astea dar daca ma apuc sa le povestesc te plictisesti sa citesti Si de fiecare data cand "preziceam " viitorul ma intrebam "oare sunt din illuminati?" )
夢想家兩次 întreabă: