Vreau sa imi cumpar un cameleon.as vrea sa stiu cate ceva despre el.musca? este cuminte? ce mananca? il pot tine in mana? cum vad daca e fata sau baiat? vreau unul mic.creste mai mare? si ce mai stiti despre ei.mersi mult
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Eu am unul impaiat din Noua Zelanda, acum este cuminte si doarme toata ziua Pai vezi cum iti place, intreaba pe cei care vand asemenea animale sau pe net, ca tot afli ce vrei.Noroc!
Cameleonii sunt o specie de reptile foarte apreciata de crescatori si foarte "haioasa" prin aspectul fizic – ochii care par ca se rotesc tot timpul, limba foarte lunga in comparatie cu trunchiul, degetele - putem spune ca avem mai multe animale in unul singur prin abilitatea cameleonului de a-si schimba culoarea. La prima vedere un camelon poate parea un animalut simplu de crescut, dar situatia nu sta chiar asa; pentru cresterea si ingrijirea in bune conditii a unui cameleon sunt necesare o serie de cunostinte despre ingrijirea lui in captivitate, cunostinte despre: alegerea speciei, adapost, hrana, sanatate.
Cu siguranta nu sunt animale pentru o persoana comoda, fara timp liber sau pentru copii (a nu se intelege ca nu pot fi lasati in preajma copiilor, nu pot fi lasati in grjia lor permanenta).
Daca va hotarati sa adoptati un cameleon atunci asigurati-va ca va puteti documenta despre toate aspectele cu privire la hrana si ingrijire, daca acestea nu sunt produse in conditii propice, animalul nu va supravietui.
Fiecare specie de cameleon are alte reguli de hrana si ingrijire, supravietuiesc la temperaturi diferite si mananca alimente diferite. Asigurati-va ca animalul pe care il doriti este nascut in captivitate, asa se va adapta mai usor la mediu.
In ceea ce priveste personalul medical specializat, trebuie mentionat ca nu exista foarte multi medici veterinari care sa poata oferi orice informatie despre cameleon, tot in grija dumneavoastra ramane si sarcina de a cauta cat mai multe materiale informative. Atunci cand un cameleon este bolnav, sansele sale de insanatosire sunt destul de reduse, este o problema a speciei - insa, vestea buna este ca nu se imbolnavesc foarte usor. Un cameleon va fi sanatos daca este crescut intr-un mediu propice si, foarte important, sunt animale sensibile a caror sanatate are de suferit din cauza stresului.
Pentru a putea preveni orice problema de sanatate, invatati comportamentul lui inca din primele zile de cand il luati in ingrijire; daca isi pierde pofta de mancare sau este apatic, chiar si pentru o zi, nu mai asteptati, apelati imediat la medic sau orice alta sursa necesara pentru a remedia problema.
Primele semne ca un cameleon este bolnav sunt cele referitoare la hrana, pe care o ignora.
Apa este un element vital in viata unui cameleon, o singura zi fara aportul necesar de apa poate produce o deshidratare severa.
Daca observati dificultati in miscari, poate fi o problema de nutritie dar in acelasi timp poate fi o problema a structurii oaselor sau chiar de temperatura (prea scazuta).
Conditii de locuit
Cameleonii sunt animale care, in mediul lor natural, traiesc in copaci si arbusti. Daca nu puteti sa-i asigurati un spatiu necesar pentru locuinta, mai bine va orientati spre achizitia unui alt animal. In conditiile in care cameleonul nu are la dispozitie spatiul si amenajarile necesare pentru locuit, starea sa de sanatate se va degrada vizibil, va fi foarte apatic si de asemenea foarte stresat.
Pentru a amenaja locuinta aveti nevoie de plante verzi, unele mai inalte – pentru catarat, altele joase, se poate folosi gazonul artificial sau nisipul pentru partea de jos a custii; pentru a nu ingera bucati de nisip sau pietre, mancarea trebuie pusa in vase speciale. Totul ar trebui ingradit in asa fel incat animalutul sa nu "plece la plimbare" prin casa si sa nu-l mai gasiti. Ventilatia este de asemenea o problema importanta.
Cameleonul are nevoie de o temperatura constanta si o sursa de lumina, pentru aceasta se poate folosi o lampa deasupra custii; lumina ajuta si la termoreglarea organismului.
Hrana
Cameleonii, in mediul natural, se hranesc cu insecte vii si asa se vor hrani si in captivitate. Varietatea este esentiala in dieta unui cameleon, din pacate oferta de mancare pentru cameleoni in magazinele de specialitate este limitata si scumpa. Daca credeti ca aveti posibilitatea de a "vana" insectele din spatiile verzi din jurul casei, nu uitati ca vegetatia este tratata cu pesticide si ca iarna insectele nu sunt usor de gasit.
Vitaminele sunt absolut necesare; fara ele, in scurt timp vor aparea probleme de nutritie care inevitabil vor duce catre alte probleme de sanatate.
In ceea ce priveste apa, este necesar un sistem de miscare a apei, cameleonilor nu le place apa statuta.
Asa cum am mai mentionat, cresterea unui cameleon nu este o treaba usoara dar acest lucru nu trebuie sa descurajezee iubitorii de animale - prin perseverenta si prin alocarea unui interval de timp suficient de mare pentru a-l petrece in compania animalului si pentru acumularea de informatii, orice iubitor de animale exotice poate avea un cameleon perfect sanatos.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.144.239.247) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro