Nu e sfatul meu, dar sper sa te ajute!
. DRAFTS - E o metoda pe care o folosesc de mai putin de 2 luni, dintr`o zi in care aveam prea multe de scris, asa a fost sa fie atunci, si prea putin timp. Cum stiam ca ideile se uita repede, am notat pe scurt cam despre ce voiam sa scriu si am revenit asupra lor cand am avut timp. E o metoda care mi-a prins foarte bine, si chiar si acum mai stau la coada vreo 10 ( cam putine, stiu ), insa pe niciuna nu am cu ce sa o infloresc sa iasa de un articol prea bun. Mai astept, poate mai vine vreo idee in plus, o combin cu una de acolo si iese ceva. Va recomand aceasta metoda, functioneaza.
2. CITESTE ALTE BLOGURI - Alta metoda foarte buna, citesti blogurile care iti plac ( sau nu ), vezi cateva articole mai interesante, preiei anumite idei si le dezvolti cu ideile tale. Si ai scris un articol. Vezi un filmulet interesant pe un blog, il preiei, citezi sursa, pac, inca un articol. Nu`ti place un blog, pac il iei si zici de ce nu`ti place. Oricum, citind chiar si doar vreo 5 bloguri, tot iti gasesti material de un articol bun. Asta doar daca nu esti din ala care pana acum nu avea decat youtube pe blog si nu ai treaba deloc cu bloggingul.
3. STIRILE - Nu stii ce sa scrii, te iei frumos si te apuci de citit revista presei, stiri sunt o gramada, ei iar, e imposibil din atatea ziare sa nu`ti gasesti o idee, vezi o stire interesanta, o preiei si o dezvolti cu ideile tale, spui parerea despre ea. E vreo stire care sa iti starneasca interesul, faci legaturi cu alte chestii si tot iese ceva.
4. PRIETENII - Ajungi la disperare. Nu ai reusit sa scrii nimic, desi ai urmat pasii de mai sus. Sfatul meu e sa te lasi de blogging. Poate era luni si nu e nimic in ziare sau pe bloguri. Nici in drafts nu ai nimic. Bun. Nu`ti ramane decat sa dai un mass in cautare de subiecte, poate te ajuta cineva, sa iesi la un suc, o bere cu vreun prieten al tau care e mai istet si astfel din discutia cu el poti sa scoti de un subiect. Deci, se poate. Sau, mai simplu, ai putea sa scrii si tu un articol ca acesta, pe care l`am scris cand nu stiam despre ce sa scriu.
Metode sunt mult mai multe, nu sunt eu atat de informat. Pe masura ce o sa mai descopar alte lucruri, o sa le transmit, cu siguranta. Oricum, daca ai ajuns sa citesti articolul asta si mai ales daca ai ajuns si la ultimul rand, sunt sigur ca esti in stare sa scoti un articol. Daca nu erai, nu te mai interesa sa citesti pana la capat.
Un blog ar trebui sa aiba o orientare anume, o tema.Sa scrii despre lucruri care te framanta, subiecte interesante, pe care lumea le poate dezbate(de exemplu desenele animate de la tv, sunt adecvate pentru copii sau depasesc o limita, sau moda din zilele astea). Sa scrii despre ceea ce te pasioneaza.
Uite subiecte despre care sa vorbesti:
Advertising
Blogging
Events
Gadgets
Life
Marketing
Media
Mobile
Sau poate iti poti intemeia un fel de jurnal virtual.
Pai...in primul rand iti faci un blog daca consideri ca ai ceva de zis! Apoi te gandesti care sunt subiectele tale de interes, ce iti place, ce nu-ti place, ce te-a socat, ce te lasa rece, ce ai schimba, ce ai vrea sa ramana la fel pentru totdeauna, ce pasiuni ai, ce informatii detii despre un subiect anume...
Wolverine92.wordpress.com ...deocamdata am un articol... vor urma mai multe ...cam tot pe aceeasi tema
E blogul tau... Scrie despre tine... Cine esti, ce faci, de ce faci, ce-ti place sa faci... Teoretic e un fel de jurnal online... Poti sa-l faci si cu reclama, dar nu cred ca merita.
Pai baga si ceva depre ce te pasioneaza.
PS - promoveaza-l pentru a creste vizitele. detalii - http://www.bagatare.ro/......romanesti/
MadDeyu întreabă: