Jurnalul de adolescent cuprinde o serie de amintiri, de trairi specifice varstei, poti scrie momentele importante din zi, cum te-au facut sa te simti si ce semnificatie au avut pentru tine. Iti poti nota realizarile, gandurile si sentimentele legate de acestea, poezii chiar si citate... Poti lipi anumite lucruri in jurnal (o floare pe care ai primit-o de la cineva drag, sau orice altceva) poti desena, poti lipi si poze.Ai grija de el sti cum ..sa nu il gaseasca cineva...
Pur si simplu scrie ce iti trece prin cap, un fel de monolog. Scrie cum vrei tu. Deseneaza daca vrei. Nu trebuie sa incepi neaparat cu chestia aia: draga jurnalule... Eu pur si simplu scriu data si dupa povestesc ce am m-ai facut in ultima perioada. Creaza-ti propiul stil
E jurnalul tău, fă'l cum vrei şi îţi place. Scrie cu pixuri colorate, desenează, lipeşte poze etc. poţi eventul la început să scrii ce stare înseamnă fiecare culoare cu, care scrii. Nu are rost să te descrii pentru că doar tu citeşti. Scrie ce ţi s-a întâmplat remarcabil în ziua respectivă.
Fa-l dupa viata ta,poti pune poze din anumite zile si sa scrii sub sau deasupra pozei lucruri importante din acel moment,poti adauga desene, dar in special, parerea mea e ca ar trebui, cand il deschizi, sa simti acelasi sentiment ca dimineata cand te trezesti si sa citesti din amintiri si lucruri trecute si sa fii gata sa scrii un viitor
Bafta si sper ca am fost de ajutor
Pai uite un exemplu. In primele cateva pagini poti incepe cu detalii despre tine. Poate suna plicticos dar e dregut. Fa-ti o lista cu dorinte si cu cei mai buni prieteni, ce-ti place si ce nu etc. Peste ani vei zambi cand vei vedea la ce lucruri ti se pareau importante. Asta e doar inceput! Daca iti place, poti decora paginile, si apoi scrie ce faci zi de zi. Sau daca nu, scrie decat despre zilele in care s-a intamplat ceva neobisnuit (eu asta fac) .
Sper ca te-am ajutat!
Te pup! Pa!
Pur si simplu scrie ce iti trece prin cap scrie cum vrei tu. Nu trebuie sa incepi neaparat cu chestia anume scrii ce simti tu in acel moment
Eu mi-am facut un jurnal cu citiva ani in urma si am inceput sa scriu despre trecutul meu, si lucruri foarte plictisitoare, si am renuntat la el in 1-3 zile, cu vreo 2 luni in urma mi-am facut altul si nu am inceput cu trecutul, dar am inceput sa desenez sa lipesc diverse poze, iar pe urma am ineput sa scriu, dar sa shtii ca nu m-am gandit deloc la ceea ce scriu doar am scris ce mi-a venit prin cap in acel moment