| raduspace10 a întrebat:

Vreau sa strang 500 euro. Am 16 ani. Cand merg undeva,parintii mei imi dau cati bani le cer, dar le spun pentru ce, deci practic trebuie sa ii justific. De ex daca ies cu prietena la un bowling, imi dau si 2 milioane. Dar de acesti 500 euro as avea nevoie sa ii strang in cam 2 luni, si prin aceste tipuri de intalniri pot strange max 1400 lei in aceste 2 luni, ceea ce este cam cu 8 milioane sub suma necesara.
Evident ca pot cam de cate ori vreau sa spum " ma duc undeva", primesc banii, nu merg si ii bag la pastrare.
Pentru ce lucruri as putea sa le cer bani, dar sa nu isi poata da seama ca nu i-am cheltuit?( Dau un exemplu - nu pot sa zic ca ma duc sa imi iau o haina, ca implicit ajung acasa si m-ar vedea ca n-am venit cu nici una)

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa fii sincer cu parintii tai si s ale spui pentru ce ai nevoie de 500 de euro, pentru ca-s bani multi si daca se justifica cumparatura, ei vor intelege si ti-o vor lua, in felul asta, tu poti s amai iesi afara cu prietena, ca de strangi banii, inseamna ca 2 luni nu iesi nicaieri ca nu ai bani si, de fapt vor fii vreo 6 luni in care vei sta incuiat in casa sa strangi banii aia.
Deci, spune-le parintilor pentru ce ai nevoie de suma aceea si daca vor sa te ajute.

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Nu inteleg care este problema ta, atata timp cat parintii tai isi permit sa-ti dea aceste sume de bani, deloc neglijabile, numai ca tu sa le dai o explicatie. Asadar, spune-le pentru ce anume ai nevoie de acesti bani si atunci sunt sigur ca ei vor fi incantati sa-ti dea cei 500 euro.

| raduspace10 explică (pentru neutrino):

Nu-i chiar asa, pot fi anumite chestii pe care chiar daca ti-ar da banii nu poti sa zici, din diverse motive.

| neutrino a răspuns (pentru raduspace10):

Atunci renunta, niciun parinte responsabil nu ar da o asemenea suma unui tanar adolescent fara sa primeasca explicatii, chiar daca este copilul lor si are 16 ani.

| raduspace10 explică (pentru neutrino):

Pai eu asta intrebam, ce fel de explicatii false, precum o intalnire care de fapt nu ar avea loc as putea sa dau pentru a strange cate 50 lei, 1 milion un milion jumate ca in 2 luni sa ajung la suma asta