Mici trucuri pentru un aspect fizic de invidiat
Îngrijirea pielii
Care este tipul tau de ten
1. Normal – doar foarte putine persoane se pot lauda ca au o piele normala, nici prea uscata, nici prea grasa.
2. Gras – tenul este lucios si uleios tocmai din cauza grasimilor secretate de organism. Tenul gras este predispus la negi, acnee, pori deschisi.
3. Uscat – totdeauna trebuie sa folositi creme hidratante pentru a proteja pielea aspra si fragila. Cea mai mare problema a celor cu ten uscat sînt ridurile, care se formeaza de timpuriu.
4. Mixt – cu alte cuvinte pe frunte, nas si barbie aveti tenul gras, dar pe restul fetei pielea este uscata sau normala.
Fiecarui tip de ten trebuie sa i se acorde o atentie deosebita
De exemplu e mai bine sa ai tenul gras, decît uscat, pentru ca ridurile nu vor aparea niciodata curînd în cazul unei persoane cu piele uleioasa. Partea neplacuta consta în faptul ca tenul gras atrage mult praf. De aceea, pentru a evita aparitia cosurilor sau a porilor deschisi, trebuie sa folositi în mod curent produse cosmetice de curatare a pielii.
Alergie la sapun
Alergia la sapun se manifesta în conditiile în care produsul respectiv contine ingrediente pe care pielea dumneavoastra nu le tolereaza. Astfel, cea mai simpla si logica metoda de a evita alergiile provocate de sapun este sa nu mai folositi sapun. Recurgeti mai bine la ajutorul produselor naturiste de curatare si purificare a tenului.
Masca de castraveti
Va propunem în cele ce urmeaza o lotiune de curatare a tenului si de îndepartare a impuritatilor. Daca recurgeti la acest tratament de doua ori pe luna, nu veti mai avea probleme cu aparitia negilor sau cu infectarea porilor. Tenul dumneavoastra îsi va mentine supletea si stralucirea.
1 lingurita suc de castraveti
1 lingurita suc de lamîie
1 lingurita apa de trandafiri
2-3 frunze de menta
Amestecati bine ingredientele indicate pîna obtineti o lotiune omogena. Luati apoi o bucata de tifon sau de vata pe care sa o îmbibati în lotiunea respectiva. Aplicati pe fata si lasati ca masca sa actioneze aproximativ 10 minute. Clatiti apoi cu apa calduta.
Proprietatile curative ale sucului de morcovi
Morcovul este leguma cea mai indicata pentru îndepartarea urmelor de grasime de pe piele, fie ca este vorba de ten sau de pielea mîinilor. Înca din vechime femeile se spalau cu suc de morcovi de doua ori pe zi pentru a avea un ten curat, fara pete de ulei si pe praf.
Doua conditii necesare pentru un tonus de invidiat
În primul rînd beti în fiecare dimineata cîte 12-15 pahare cu apa, iar îl al doilea rînd mîncati cît mai multe fructe si legume proaspete si evitati grasimile.
Prevenirea aparitiei cearcanelor
Cel mai bun remediu pentru îndepartarea cearcanelor este masca de castraveti sau de cartofi. Aplicati pe zona din jurul ochilor o compresa îmbibata cu suc de castraveti sau de cartofi si lasati sa actioneze peste noapte.
Retete pentru un ten stralucitor
- 1 lingurita de iaurt
- pudra de talc
Amestecati ingredientele pîna obtineti o pasta compacta si omogena. Aplicati crema obtinuta si lasati-o sa actioneze doua minute. Clatiti apoi cu apa calduta.
- 3-4 picaturi de lapte
- miere de albine
Omogenizati ingredientele mai sus enumerate si aplicati amestecul obtinut pe tenul curatat în prealabil. Dupa 4 minute clatiti din abundenta cu apa calduta. Daca aveti tenul uscat si aspru e bine sa repetati acest tratament în fiecare seara, înainte de culcare, timp de o luna de zile cu pauza de o saptamîna.
Lamîia – ingredient de baza pentru cosmetica
Toate retetele pe baza de lamîie sînt recomandate cu precadere persoanelor care au ten gras. Acestea se dovedesc a fi însa mai putin eficiente în cazul tratarii pielii uscate, aspre sau deteriorate. În domeniul cosmetic lamîia are dubla importanta:
1. Agent de albire – amestecati în cantitate egala cinci-zece picaturi de zeama de lamîie si lapte proaspat. Aplicati lotiunea obtinuta pe fata si lasati ca tratamentul sa actioneze timp de 5 minute. Apoi clatiti din abundenta cu apa calduta. La cîteva zile de la începerea tratamentului veti observa îmbunatatirea calitatii tenului, precum si faptul ca piele este mai deschisa la culoare.
2. Purificator natural – amestecati în cantitate egala cinci-zece picaturi de zeama de lamîie si apa. Îmbibati o bucata de bumbac sau de vata cu amestecul obtinut si curatati-va fata. Aceasta lotiune este destinata în special persoanelor cu tenul gras.
Nu ignorati regula de baza
Porii deschisi sînt rezultatul pielii uleioase sau a tenului îmbibat de machiaj excesiv si necuratat înainte de culcare. Exista o regula de baza în cosmetica pe care putina lume o respecta. Aceasta consta în a te demachia în fiecare seara cu lapte demachiant sau orice alt produs cosmetic purificator.
Masca pentru ten cu pori deschisi
Amestecati în cantitate egala zece lingurite de apa cu otet. La 4 minute dupa ce v-ati spalat pe fata cu aceasta lotiune clatiti-va cu apa rece. Aceasta masca permite închiderea mai grabnica a porilor deschisi.
Cum sa scapam de negi si acnee
Cînd tenul nu este curatat în mod regulat, praful infecteaza porii si astfel se formeaza negii. Pentru a preveni aparitia acestora spalati-va cu apa si sapun, dupa care aplicati lotiune de curatire în profunzime în fiecare seara, înainte de culcare.
Îndepartarea punctelor negre
Înainte de toate spalati-va bine mîinile cu apa si cu sapun. Apoi palpati zona din jurul punctelor negre si provocati spargerea lor printr-una dintre metodele urmatoare:
1. Tineti capul acoperit cu prosop deasupra unui vas cu apa fierbinte. Lasati porii sa se deschida. Cînd tenul a absorbit apa suficienta si pielea se întinde cu usurinta nu mai este nevoie decît sa apasati usor si sa deschideti punctele negre. Puroiul va iesi imediat. Aplicati pe rana spirt sau rivanol. În ceea ce priveste urmele, nu va faceti griji, într-o ora tenul dumneavoastra va arata ca nou.
2. Daca optati pentru a va stoarce punctele negre e bine sa va acoperiti mai întîi degetele cu tifon. Astfel evitati strivirea pielii. În plus, nu va folositi de unghii, ci de partile laterale a degetelor, pentru a preveni sîngerarea tenului în zona respectiva. Daca se întîmpla sa aveti probleme cu eliminarea infectiei, atunci e mai bine sa va ocupati alta data de punctul negru sau cosul cu pricina. Încercînd de mai multe ori fara succes nu veti face decît sa iritati pielea.
Lotiune de fata
O jumatate de ceasca de apa fiarta
27 mg de bicarbonat de sodiu
Amestecati ingredientele si veti obtine o lotiune de fata extrem de eficienta împotriva punctelor negre.
Alte remedii naturiste
1. Pentru tenul gras se recomanda sa va spalati în fiecare seara, înainte de culcare, cu zeama de lamîie. În acest fel toate impuritatile vor fi îndepartate.
2. În cazul persoanelor cu ten uscat, cel mai potrivit remediu este laptele proaspat.
Retete simple pentru un aspect fizic de invidiat
Ten normal/gras
1 lingurita de drojdie
1 cescuta de apa
Amestecati ingredientele pîna veti obtine o pasta compacta. În cazul în care omogenizarea se realizeaza mai greu, puteti adauga putina miere. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calduta. Daca aveti de gînd sa iesiti repede din casa, atunci aplicati o crema grasa, care sa va protejeze tenul. Nu uitati, drojdia de bere curata perfect tenul, de aceea este un ingredient de baza în cosmetica moderna.
Ten normal/uscat
2 lingurite de miere
o jumatate de ceasca de iaurt
1 lingurita de zeama de grepfrut
1 ceasca de ceai negru rece
Amestecati prime trei ingrediente enumerate mai sus. Aplicati amestecul obtinut pe fata si pe gît. Lasati ca masca sa actioneze cel putin 15 minute. Mierea are proprietatea de a absorbi impuritatile de pe piele asemeni unui burete urias si totodata confera stralucire pielii, în timp de iaurtul hidrateaza si catifeleaza tenul, iar sucul de grepfrut energizeaza celulele moarte. E recomandat sa va clatiti cu ceai negru si ulterior sa va masati fata cu o crema de zi.
Secretele mastilor cosmetice
1. Felul în care aratati depinde de ceea ce mincati si ce beti, dar si de modul în care va îngrijiti corpul. Ideal ar fi ca zilnic sa va curatati, tonifiati si hidratati tenul.
2. Mastile cosmetice trebuie consierate doar un ajutor pentru a arata mai bine. Dar sa va limitati doar la aplicarea lor din cînd în cînd nu e totdeauna suficient.
3. Mastile cosmetice stimuleaza circulatia sîngelui, tonifica muschii faciali, oferind pielii suplete si elasticitate. Pe de alta parte, curata tenul în profunzime si elimina impuritatile.
Cum sa aplicam mastile cosmetice
1. Folositi-va de buricele degetelor pentru a întinde crema pe întreaga suprafata a tenului. Nu uitati ca pielea este foarte delicata.
2. Nu acoperiti cu crema zona ochilor si a gurii. Aici pielea este extrem de fragila si vulnerabila, de aceea atunci cînd tratamentul cosmetic ales actioneaza asupra tenului dumneavoastra, involuntar va va afecta buzele si ochii.
3. Este recomandat ca atît timp cît masca va actiona asupra tenului dumneavoastra sa va acoperiti ochii cu felii subtiri de castravete sau cu comprese de bumbac îmbibate în apa rece.
4. Pentru a scapa de cearcane, riduri sau pungile din zona ochilor e bine sa aplicati frunze de menta.
5. Nu uitati: este absolut esential ca în timpul tratamentului sa va relaxati cît puteti de mult. Stati întinsi pe pat, pe canapea, dar neaparat în pozitie orizontala.
Masti cosmetice pentru ten normal
Pe baza de caise
Este o reteta ideala pentru fermitatea pielii. Nu e nevoie decît de 2 lingurite de miere, 2 lingurite de pulpa de caise, ½ de lingurita de ulei de masline, ½ de lingurita de ceai de tei. Mixati ingredientele respective si lasati ca lotiunea sa actioneze timp de 20 de minute.
Pe baza de menta
Amestecati 1 lingurita de lapte acru cu 1 lingurita de frunze de menta zdrobite. Aplicati pe ten si lasati ca masca sa se usuce. Clatiti bine cu apa calduta.
Pe baza de galbenus de ou
Bateti un galbenus de ou si amestecati-l cu o lingurita de lapte praf si o jumatate de lingurita de miere. Cînd ingredientele s-au omogenizat, formînd o pasta consistenta, aplicati-o pe ten si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Clatiti cu apa calduta.
Pe baza de castravete
Razuiti un castravecior crud si amestecati-l cu 100 de grame de iaurt. Dupa ce s-a uscat, clatiti din abundenta cu apa rece. Aceasta reteta este recomndata cu precadere persoanelor cu ten sensibil.
Masti cosmetice pentru ten gras
Pe baza de cartof
Îmbibati o bucata de bumbac sau de tifon în suc de cartof crud. Lasati sa actioneze 10 minute, timp în care urmele de grasime vor fi îndepartate cu mare acuratete. Clatiti apoi cu apa rece. Dupa alte 10-15 minute aplicati o crema de zi, bogata în vitamine.
Pe baza de papaya
Amestecati pulpa de papaya cu doua lingurite de ceai de tei. Omogenizati compozitia respectiva. Dupa ce masca s-a uscat, clatiti-va fata cu apa calduta.
Va prezint o serie de masti pentru fiecare tip de ten:
Masca din oua si miere- pentru ten uscat
Se amestecă 1 gălbenuş de ou şi 2 linguri de miere, până când se formeaza o pastă de lumină.
Se aplica pe fata si gat, evitând zona ochilor si gura. Se lasă timp de 10 – 15 minute, apoi se clateste bine cu apa călduţă
Masca din castravete- pentru tenul gras
Se face piure o jumtatate de castravete, se adauga 1 ou, 1 lingura de suc de lamaie si o lingurita de lapte. Se aplica pe tenul proaspat curatat.
Masca din miere- pentru orice tip de ten
Se ia o carpa si se introduce in apa calda; apoi se aplica pe fata – pentru a deschide porii. Se unge tenul cu miere si se lasa 15-30 min. Se clateste fata cu apa calda si apoi cu apa rece pentru inchiderea porilor
Repetati masca o data pe saptamana.
Un ten curat cu ajutorul plantelor, legumelor si fructelor
Inaintea aplicarii unei masti este bine ca tenul sa fie curatat destul de bine astfel incit el sa devina receptiv la tratamentele pe care le puteti folosi anterior. Pentru aceasta operatie, de doua ori pe saptamana este bine a se efectua o curatare in profunzime a pielii fetei si decolteului stimulindu-se regenerarea celulelor.
* Prima reteta pentru curatarea tenului se obtine din tarite de griu. Se prepara o pasta din citeva linguri de tarite de griu amestecate cu doua trei lingurite de lapte caldut. Amestecul se aplica pe ten si se lasa sa actioneze cinci minute. Cu miscari circulare se face un masaj usor al pielii pina ce pasta a fost indepartata apoi, cu un tampon cosmetic imbibat in infuzie de tei se curata tenul complet.
* Pentru tenurile seboreice este bine a se folosi sarea iodata grunjoasa. Aceasta se aplica pe fata umezita si se lasa sa actioneze trei minute dupa care se face un masaj usor cu degetele putin umezite. Se clateste pielea fetei cu infuzie calduta de musetel.
* Pentru a realiza o curatare buna a tenului se pot folosi diferite infuzii, apa din diferite plante, argila sau fructe.
* Apa de muguri de pin obtinuta din macerarea la rece a 100 ml apa de izvor cu 20 g ace de pin proaspete si strivite timp de 10-12 ore. Cu maceratul obtinut se fac spalaturi ale tenului indiferent daca este normal, gras sau uscat. Dupa aceste lotionari se pot aplica diferite masti specifice tenului dvs. Pielea devine mai activa si mai permeabila la tratamentele pe care le veti aplica ulterior.
In urma acestor tratamente se aplica pe ten si decolteu o crema hidratanta cu vitamine pentru a capata stralucire, limpezime si prospetime.
Masca cu floarea soarelui
Masca cu florea soarelui
Componente: o mana plina cu seminte de floarea soarelui; o lingurita miere naturala de albine; o lingurita ulei vegetal natural.
Modul de pregatire: semintele de floarea soarelui se vor macina cu ajutorul unei rasnite. Se strecoara apoi printr-o sita de bucatarie pentru a indeparta astfel ultimile coji tari ramase. Mierea se topeste intr-un vas cu apa fierbinte. Se amesteca mierea si uleiul cu praful de seminte de floarea soarelui. Daca terciul nu este destul de moale pentru a putea fi usor intins pe piele se mai poate pune un pic de apa calda.
Folosire si actiune: pasta obtinuta se intinde uniform pe pielea curatita in prealabil. Se lasa sa actioneze o jumatate de ora. Se spala apoi cu multa apa calda si cu atentie fata si gatul.
Semintele de floarea soarelui sunt bogate in ulei, lecitina si vitamina A si creeaza impreuna cu nutritiva miere de albine si ulei natural de plante o combinatie extrem de eficienta pentru ingrijirea tenului.
Peeling cu tarate de grau
Componente: o lingurita tarate de grau; o lingurita miere de albine; o lingurita lapte praf; un galbenus de ou.
Modul de pregatire: se amesteca toate componentele intr-un vas de portelan si se adauga atata apa fierbinte cat sa se obtina o pasta buna de intans pe piele.
Folosire si actiune: aplicati cu ajutorul unei pensule pasta obtinuta pe fata, gat si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute. Dupa aceasta perioada se va spala cu foarte multa apa calda. Taratele de grau au o actiune vindecatoare asupra tenului gras si incarcat. Daca se foloseste cu regularitate, acesta va duce la disparitia cosurilor.
Masca cu castraveti
Componente: 2-3 felii de castravete crud, o lingurita crema nutritva, 1/2 lingurita de miere de albine curata.
Modul de pregatire: se spala castravetele cu coaja cu tot si se da prin razatoarea mica. Piureul obtinut se amesteca bine cu crema nutritiva si mierea de albine.
Folosire si actiune: se curata bine tenul. Masca se aplica in strat gros pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze si se spala cu apa calduta.
Aceasta masca este indicata mai ales pentru tenurile grase, incarcate si patate. Se poate folosi oricat de des deoarece reuseste sa improspateze si sa tonifice tenul.`
Masca cu suc de fructe si legume
Componente: se foloseste dupa dorinta sau dupa posibilitati suc proaspat stors din morcovi, varza, pepene, pere, mere, lamaie, portocale sau mure; o lingurita crema nutritiva.
Modul de pragatire: sucul proaspat obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe sau al unei site dese, se amesteca bine cu crema nutritiva preferata.
Folosire si actiune: aceste sucuri proaspete de fructe si legume sunt un adevarat nectar pentru tenul dumneavoastra. Nu faceti insa greseala de a aplica acest suc pe piele fara a va usca pielea dupa aceea. Este de preferat de amestecat sucul cu crema nutritiva deoarece acest amestec are un efect vitalizant si hidratant.
Masca este buna pentru orice tip de ten.
Masca cu banane
Componente: 1/4 banana; 1 lingurita crema nutritiva, 1/2 zeama de lamaie, o lingurita de ulei de masline.
Modul de pregatire: se striveste banana cu o furculita si piureul obtinut se amesteca cu zeama de lamaie si uleiul de masline. La sfarsit se adauga crema nutritiva.
Folosire si actiune: se spune ca, daca zilnic ne-am freca fata cu piureul obtinut dintr-o banana, tenul nostru nu ar mai imbatrani. Adevarul este ca acest piure de banane are o actiune hidratanta deosebita aspura pieli noastre, impiedicand uscarea ei. Continutul ridicat de vitamina A din banana si mai ales efectul ei asupra tenului este foarte bine cunoscut.Aceasta masca se poate folosi pentru orice tip de ten si mai ales cat de des dorim.
Masti pentru piele uscata
Masca de nuca de cocos: pentru aceasta aveti nevoie de suficient ulei de nuca de cocos ca sa il dati pe toata fata. Apa de trandafiri pentru clatit. Masati cu uleiul de nuca de cocos delicat spre interior. Apoi luati un prosop, inmuiati-l in apa fierbinte, storceti-l si acoperiti-va fata cu el. Daca veti sta intinsa, circulatia va absorbi uleiul. Repetati acest proces de 4 - 5 ori si apoi clatiti fata cu apa calda. Apa de trandafiri este pentru a inlatura orice urma de ulei. Vei vedea pieleea stralucind!
Masca din pulpa de rosii: zdrobeste cateva rosii, bea sucul si acopera-ti toata fata cu pulpa de rosii ramasa. Iti intinde pielea si inchide porii. Sucul de rosii este pentru a curata pielea din interior.
Masti potrivite tenului tau
Masti potrivite tenului tau
Mastile de fata au fost folosite ca tratamente de frumusete inca din timpuri stravechi. Prin lifting facial, chirurgul iti da o fata mai tanara, dar este fara echivoc un proces costisitor si o persoana poate beneficia de aceleasi avantaje ale unei texturi a pielii fine si un tonus al pielii mai bun facand apel la mastile de fata.
Utilizarea cu regulariate a mastilor de fata ne poate face sa aratam mai tineri si mai radianti, dar este mai bine sa folositi masti facute acasa decat cele din comert care contin chimicale si conservanti. Ingredientele folosite pentru mastile faciale sunt factori decisivi pentru cat de des ar trebui sa le folosesti. Varsta, in schimb, nu are nimic de a face cu acest aspect.
Astfel, poti face masti din argila cu pudra de argila uscata ca ingredient principal, masti de portocale, masti crema sau masti gel. Mastile din argila sunt intinse pe suprafata pielii. Ele absorb excesul de grasime si particulele de praf pe masura ce se usuca. Ele intind piele si ajuta la stimularea circulatiei sangvine. Uneori cauzeaza disconfort pielii sensibile sau uscate. Acesta este motivul pentru care pielea cu textura grasa sau aspra beneficiaza cel mai mult de pe urma acestor masti. O masca gel este insa intinsa pe o piele curata si i se permite sa se usuce. In aproximativ 10 - 20 de minute, o poti scoate, prin rulare, ca pe o a doua piele. Aceste masti sunt scoase incepand de la barbie si apoi ridicandu-le in sus. Cu aceste masti inlaturi celulele moarte si chiar si parul facial si punctele negre. Acestea sunt utile tuturor tipurilor de ten incepand de la normal pana la cel uscat, precum si tenului combinat, dar ele nu pot absorbi grasimea corpului precum pot sa o absoarba mastile din argila. Mastile crema, pe de alta parte, au consistenta unei creme groase si hranesc celulele pielii si redau o infatisare tinereasca pielii tale. Ele nu sunt utile pielii tinere si grase pentru ca ele au un continut ridicat de ulei.
Cum poti sa iti faci masca ta de fata, personalizata?
incepe prin a-ti curata foarte bine fata. Zonele pielii la care nu intotdeauna are acces sapunul si apa trebuie curatate cum se cuvine. Daca pielea ta este uscata sau normala, aplica o crema. Poti folosi ulei de nuca de cocos, daca este disponibil, pentru ca este natural si nu va impiedica secretia naturala de grasime a organismului prin efectele de uscare ca in cazul folosirii mastilor faciale. Dar daca tenul tau este gras, opteaza direct pentru o masca de fata.
asigura-te ca ai un loc unde te poti relaxa, pentru ca atunci cand aplici mastile de gel sau argila trebuie sa te asiguri ca stai absolut nemiscata si tacuta pentru 10 - 20 minute. Vorbitul va intinde masca si o va impiedica sa fie pe deplin eficienta.
nu aplica masca pe zonele sensibile cum ar fi gura sau ochii. Pielea in aceste zone este extrem de delicata si exista posibilitatea de a fi afectata.
aplica masca de fata pe obraji, frunte, nas, barbie si gat. Oamenii in general neglijeaza gatul si cateodata este chiar hazliu sa le vezi fata albita in timp ce gatul este inca de o culoare naturala inchisa. Asigurati-va ca sprancenele nu sunt atinse deoarece daca folositi o masca gel, nu ati dori ca si sprancenele sa fie indepartate odata cu masca.
cele mai bune masti sunt mastile naturale. Dar inainte sa selectati o masca trebuie sa va asigurati carui tip de ten apartineti. Daca aveti un centru al fetei foarte gras, dar obraji uscati, puteti folosi doua tipuri diferite de masti, daca doriti.
Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita
Sper sa te ajute
anonim_4396 întreabă:
iulia_6002 întreabă: