Nu esti singurul. si eu patesc la fel . uite eu una gandeam ca tine pana cand am inceput 2 feluri de a invata. poate ca unora li se pare stupid, insa mie imi place sa invat asa si iti asigur ca poti reusi sa inveti totul perfect.
1. poti sa te inregistrezi in timp ce inventezi un cantec cu versurie din lectie. asculta de mai multe ori ''cantecul'' si voila. ai invatat tot si te-ai si distrat
2. sa iti rescri lectia foarte pe scurt ca un fel de schema, sa stii ca te ajuta mult. sau uite poti sa iti scrii anumite cuvinte pe mana cand inveti. nu trebuie sa copiezi, chiar daca ti-ai scris pe mana! pur si simplu daca ai un cuvant mai greu care nu iti intra in cap, eu asa fac. seara cand invat il scriu pe mana si mai pe seara il sterg, astfel incat nu copiez la scoala. sper ca te-am ajutat cat de cat!
In primul rand trebuie sa elimini alte preocupari. Apoi citesti lectia si notezi punctele care contin date asupra carora trebuie sa revi. Apoi iei fiecare punct in parte, incercand sa retii cat mai multe date. Daca faci conspecte schematice, vei memora mai usor, pentru ca stimuleaza si memoria vizuala.Incearca si dupa cateva zile ai sa retii mai mult.
Incearca sa sintetizezi si nu invata pe de rost. Incearca sa intelegi si daca te ajuta (eu asa invat la biologie) transcrie lectiile cu cuvintele tale. Succes! :*