| Slow a întrebat:

Zicem asa: pleci de acasa catre scoala la ora 7 si un sfert cu un ghiozdan de 6 kg. Scrii la toate orele de nu iti mai simti mana, te asculta la vreo 3 materii, plus lucrare la alte 2 (nu mai zicem ca unii profi se crizeaza fara motiv). Ajungi acasa la ora 3 jumate si ai atat de multe teme si de invatat pentru a doua zi, incat nici sa mananci calumea nu mai apuci. Acum, scoala e scoala, acasa e acasa. Nu ar trebui sa se interzica temele pentru acasa? Toti profii cred ca materia lor e UNICA si ne dau la teme de tampim. Nu mai avem timp de absolut nimic, tot ce stim este scoala, acasa, teme, invatat, scoala, acasa, teme, etc= STRES. In weekend la fel, abia apuci sa iesi 3 ore, pentru ca desigur nu avem timp. Unde e dreptatea?
(Stiu, multi ma vor contrazice, dar TOTUSI, viata nu consta doar din invatat, iar noi ne pierdem cei mai furmosi ani din viata)!
Si inca o chestie. parca pana in clasa a 10. a invatamantul era gratuit. atunci de ce ne obliga toti profesorii sa ne cumparam nu stiu cate manuale la o materie, iar unora nu le convin nici cele xeroxate?

Răspuns Câştigător
| Turquoise a răspuns:

Stiu ce simti, chiar ma gandeam la asta.
Am ajuns sa las balta materiile importante ca sa ma ocup de altele care practic nu ajuta la nimic.De ce? Pentru ca am profesori sariti de pe fix.
Toata lumea face greve, toata lumea e nemultumita, dar pe noi oare ne asculta cineva? Pe noi ne intreaba cineva daca ne e bine, daca mai avem timp si pentru noi, macar pentru somn? Ii pasa cuiva de noi? M'am imbolnavit de la stres, in curand cred ca o sa am nevoie de un psiholog rolling eyes.
Profesorii isi bat joc de noi, de multe ori tipa la noi fara motiv, pana si BGS-ul scolii ne ia la misto.
De ce isi bat joc de viata noastra? Ne dau ei alta?
Am ajuns sa urasc fiecare zii a saptamanii pentru ca am ora cu profesorul X.
si @paramore, tu ai o satisfactie pentru munca ta.
Noi ce avem? Umilinte, batai de cap, pentru nimic.Pana la urma ca sa reusesti sa ajungi ceva mai trebuiesc si sute de ore de meditatii.

17 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Eu as pleda spre o reducere in materie de program scolar. E nevoie de o restructurare. Eu spun ca ar trebui un program bazat pe 5 ore de curs zilnic. In primul rand asta. Sunt multe de schimbat. Si nu e usor. Asta pentru ca nu avem puterea de a decide. Vorbim si atat. Nu se va schimba nimic. Elevul ( si mai tarziu studentul ) roman ramane acelasi umilit prin prisma faptului ca nu ii este data libertatea de a alege. Dar asta e o latura a problemei. Se mai pune si problema lipsului de respect al elevului catre fenomenul de educatie.

Apache
| Apache a răspuns:

@paramore stii care e marea diferenta intre tine si noi? tu mergi la munca nu la scoala! ...baremi tu ai motiv sa mergi la munca. si anume. BANII! in chimb noi stam 5-7 ore la scoala in fiecare zii, si nici macar nu ai satisfacti! baremi daca ai putea sa te distrezi in timpul liber dar cand stii ca a doua zii ai test ce chef mai ai de distractii!, si daca nu te tii de invatat, iei un 4, se face sedinta cu parintii, parintii iti sar in cap si tot tu cazi de bou! numai elev sa nu fi frate!

Apache
| Apache a răspuns:

Turquoise@ invatam ca sa avem o slujba un viitor! chipurile, stiu elevi de nota 9-10 care s-au dus la interviu si ghici ce le-a zis,, imi pare rau cautam pe cineva cu experienta,, si au ajuns la mcdonalds, ospatari! da temporar, dar temporar fiindca nu au avut altundeva unde sa se angajeze! adica sa ai media 10 pe linie si sa nu ai unde sa te angajezi! pentru ce? pentru ca nu ai experienta? ce experienta sa ai ma la 20 si ceva de ani? Sa stii ca ai muncit ca bou atata timp si pana la urma sa nu se aleaga nimic de tine! ASTA e Romania!

| Crisu_7532 a răspuns:

laughing) stai sa vezi cum e la facultate laughing)) fiecare sesiune inseamna 6 examene la 6 materii diferite si pentru fiecare materie ai de invatat 300 de pagini laughing) 6*300=1800 de pagini doar pentru o singura sesiune.si ai 2 sesiuni pe an. 1800*2=3600 laughing)ma rog, cel putin la mine la Drept asa e laughing

| paramore a răspuns:

Dar hai sa zicem altceva:te trezesti la 5jumate ca la 6 incepi munca, si nu apuci sa mananci nimic ca trebuie sa te grabesti sa nu intarzii, programul il ai pn la 2 dar de fapt ramai pn la 4 fara sa mananci. ajungi acasa la 4jumate, te speli, stai un pic si te pui la masa. te pui sa dormi, te trezesti la 7 si vii acasa la 5, 6.de luni pn duminica programul asta.cum e?
suna mai bine al tau

| paramore a răspuns:

Am fost eleva pn mai acus putin timp, deci stiu despre ce e vorba, faza e ca acum mi se pare floare la ureche, ma intelegi? si eu invatam, faceam teme, si toate astea, mi se parea greu si obositor, dar macar aveam vacante.acum nu am nici macar o zi libera...asta incerc sa iti explic.ca sa nu mai zic ca nu am mai iesit undeva de nu stiu candsad

| paramore a răspuns:

Apache te vad eu cand incepi muncahee heeeu ieri am venit la 8 seara plecata de la 7dimineata.si azi la 7 seara, maine incep de la 6dimcryingasa ca ciao ciao TPU si voi puneti mana pe cartehee heebafta

| Slow explică:

@ Alex: sunt clasa a 10. a
@ paramore: nu te contrazic. dar gandeste. te ca si noi vom ajuneg candva in aceeasi situatie ca tine. ce te face sa crezi ca noi nu vom avea un job unde vom lucra peste program? dar daca o sa fim stresati si la munca si vom lucra pe branci POATE pentru un salariu cam penibil, de ce nu ne putem bucura ACUM de viata? Dupa cum ai spus tu eu inteleg in felul urmator: ar trebui sa nu ma plang ca nu am timp nici sa respir in liceu, pentru ca la locul de munca va fi la fel. asta inseamna viata? asta inseamna ca m.am bucurat de viata? am stat o viata intreaga sa invat, ca apoi sa muncesc, intr. un final munca fiindu. mi rasplatita printr. o minunata moarte (ironic zis). nu e drept. poate ca tu cand erai eleva/elev, sistemul eduactiei era altul.
noi avem 34 de ore pe saptamana. la fel cum aveau oamenii in fabrica candva. avem 7 ore pe zi, mai putin o zi cand avem 6. asta e deja bataie de joc. si eu sunt tot la profil de filologie, dar sunt la o scoala unde germana este limba materna, de aici 4 ore in plus pe saptamana. sunt constienta ca invatatul imi va ajuta in viata, dar daca acum nu imi traiesc viata ca invat, la facultatae nici atat, ca doar e facultate, la munca nu, ca am nevoie de bani, atunci de ce m.am mai nascut?
sistemul din Romania este de toata jena (scuza. ti. mi expresia), dar noi suntem inca niste copii. sa stam 7 ore pe zi intr. o banca si ascultand cum uneori se tipa la noi fara sa avem nicio vina. nu e scoala. deci pe bune, avem profesori care nu stiu sa vorbeasca corect gramatical, profesori care isi bat joc de elevi.
Materiile sunt grele si stresante (hai ca inteleg, germana, romana, istorie, geogra-doar sunt la filo. dar profii de mate, chimie, fizica, bio- ce vor de la viata noastra?), dar pe langa asta sunt si unii profesori care ne intimideaza sau ne ironizeaza asa, pe fata. ne ducem la scoala cu gandul ca iar ne asculta, dar mai ales cu gandul ca iar vom ore cu niste profesori care ne fac sa ne stea mancarea in gat (la figurat zis).
Mie una imi pare sincer rau de sistemul din Romania, de aceea vreau sa-mi iau campii la facultate, cat mai departe. imi pare rau si de tara, caci e o tara furmoasa dar cu oameni care efectiv isi bat joc de ea si de popor.

| AlexSala a răspuns:

Intrebare. ce clasa esti?

| Gabriella_1938 a răspuns:

Asta asa este iar cand nu iti faci tema la un obiect se crizeaza a d c nu ti-ai facut tema etc. eu iti dau dreptate dar eu nu imi fac temele exact la toate materiile adica doar la cele importante ( mate rom eng fran chimie ) atat la restul nu ma complic

| AlExAnDrA_4061 a răspuns:

Da, sa stii ca ai foarte mare dreptate.Nici de weekend nu putem sa ne bucuram, ca trebuie sa ne facem temele pentru luni, sau stiu eu ce proiecte.
si cum ai spus mai sus, abia avem timp si sa mancam, da pai apoi sa ne relaxam? Chiar ar trebui sa se faca ceva in legatura cu asta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O minte desteapta, o intrebare desteapta!
Daca inveti acum, nu vei regreta mai tarziu-vei regreta acum, dar mai tarziu laughing sa stii!
Chiar ieri ma gandeam:
Pf.de matem.:Citesti tot, da? Vine weekendul, ai timp!
La fel si celelalte.
Ce sa faci altceva decat sa inveti? Asta-i viitorul tau!
Invatand vei iesi cineva!
Trebuie sa mananc budinca de matematica!
Dar mai trebuie si altceva...relaxare...trebuie si aia, nu zic ca nu, dar nu in exces, caci deja este lene.
Eu in fiecare zi stau de la 7(ma duce mai devreme) pana la 5, dar si pana la 3 mai sunt zile.
Cand vin acasa?
Meditatii pana seara, abia de mai suflu!
Dar lunile de vacanta...cand stai sub soare;
Eu in tot timpul anunlui ma gandesc la momentul in care va veni...vacanta!
Dar pana atunci, ramane,, budinca''de matematica...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aici nu prea stiu ce asa spun nici eu nu sunt de acord cu temele, si ca fiecare materie e "Unica", uite de exemplu eu sunt profil filo, dar fac si mate, fizica bla bla, si ne dau note proaste, pentru ca am venit la profilu asta practic sa scap de mate happy, oricat ne-ar deranja pe noi lucrul asta nu o sa se schimbe, aveam un prof care ne spunea ca ar trebui sa ni se dea mai mult de invatat, deoarece pe vremea lui era altfel, suntem lasati prea liberi etc, noi stam in stres si la orele de desen, oricat am vrea noi sa facem ceva, nimeni nu ne asculta, crede-ma happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@apache, iar diriga o vacarolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce chestie, eu gandesc la fel... Muncim 9/12 luni pentru 3 luni vacanta in care avem caiete la romana si mate de facut. Pierdem TOATA copilaria noastra, ca sa devenim ceva. Asta cred ei. Daca ma duc in strainatate ma pune sa mai fac facultatea inca odata. Scoala romaneasca e de kk.Nu inteleg de ce ne baga atata in cap.
Si viata mea e la fel. Somn, Mananc, Meditatie, Scoala, Teme, Somn, Mancare, Meditatie, Teme... In fiecare zi. Si de abia am 1zi din 7 sa ma relaxez. Ma uit si la parintii mei care muncesc 11/12 luni ca sa ce?! Ca pana la urma ce au facut ei in toata viata lor. Numai munca si iar munca...Pentru 3 saptamani de vacanta in strainatate. Platim la meditatii 20 mil. pe luna. TREC ANII PE LANGA NOI IAR NOI NU REALIZAM NIMIC, DECAT MUNCIM SI NE CHINUIM si MURIM SI S-A DUS VIATA NOASTRA. e una in clasa mea care munceste 24/7 la toate materiile, dar ea cand o sa traga o bara la majorat si o sa zica ce a facut ea pentru propriai persoana nu o sa scrie nimic. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! (sunt in a 8-a)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu e inervant tare 'pentru noi copiii

| tika a răspuns:

Da, dar cit de tare nu am vrea noi nu putem schimba nimic, cei doare pe profesori ca noi nu avem timp, si ca suntem supra obositi, ei in continuare ne vor da teme pe acasa, asa-i de leva, viata e:te nasti, cresti si te duci la gradinita, de gradinita n-am pritenzii, as vrea inapoi, apoi scoala, si nici nai timp sa stai cu parintii, apoi colegiul sau fakultatea, apoi lucrul, copii sotul pe care ai ft putin timp, si apoi ce...nimic interesant, mori, asaca ei, inbvatatorii nu ar trebui sa ne daie teme pentru acasa macar pina cind suntem in copilarie, sa ne traim macar copilaria linistit!