In orice parte a lumii suunt 2 categorii de oameni: cei descurcareti si cei care se compatimesc.
Oamenii de la tara, daca sunt gospodari, isi produc nevoile alimentare.
Cei care nu, pleaca la lucru in alta parte: in strainatate (la capsuni, sparanghel etc.), la oras sau pur si simplu traiesc din ajutor social si bani de copii. Multi fac afaceri, trocuri.
Majoritatea sunt pensionari.
Multi merg in cel mai apropiat oras la munca.
Altii au afacerea propie, poate cultiva ceva si vand in piata etc.
Si un numar foarte minuscul din ei pur si simplu lucreaza cu ziua si se descurca.
Ai uitat sa spui si de cei foarte multi care traiesc doar din ajutor social + alocatiile copiilor!
Stau la tara si iti pot spune exact cum stau lucrurile.
Am norocul totusi sa locuiesc intr-un sat foarte aproape de oras asa ca 90% din locuitori muncesc in oras, fie in parcul industrial, fie in diverse domenii.
Asta cu vandutul in piata cred ca este valabila pentru sub 5% din localnici. Exista oamenii de exemplu care se ocupa cu cresterea animalelor, vand lapte, branza si ce mai au in sat si satele vecine, magazine alimentare detinute de oameni din sat sunt foarte multe, firme de autobuze, vulcanizare, frizerii toate detinute de localnici.
Ce e drept satul e peste nivelul unui sat ok din Romania, gasesti tot ce vrei, supermarket, locuri de joaca mai ceva ca la oras, baza sportiva, totul e monitorizat.
Stau la tara, iar lucrurile stau așa ( cel puțin la mine).
Localitatea in care stau eu este in apropiere de București, voluntari, otopeni etc., deci cei mai mulți dintre oameni de aici se duc in aceste orașe sa lucreze, avem aici o fabrică de papuci care au ca proprietari niste chinezi, aici multe dintre femei lucrează (confecționează papuci), dar și câțiva bărbați (uni ca bodyguarzi și alți la confecționarea papucilor) Aici sunt și pensionari, in mare parte din aceștia stau la taclale toată ziua la poarta, la magazin, și chiar și în parc. Vacile și cai sunt aproape inexistenti, rar vezi pe aici, oameni de aici au cel mult găini, aici mai sunt și magazine (peste 20) dintre care unul e non-stop (sau mă rog, era) iar proprietari magazinelor își iau marfa de la metro (voluntari) și Doraly. Cam atât