Da, eu.
Se depune o garantie de participare de 10% din valoarea de pornire a licitatiei. Daca este executat de o Banca, pretul porneste de la valoarea cu care proprietarul este dator Bancii. Cine da mai mult, castiga. Primesti garantia inapoi (sau asa era atunci).
Daca nu se vinde, se reia licitatia dupa o perioada de timp.
Personal nu am fost, dar am o cunostinta care a trecut prin asa ceva si a fost in prag de sinucidere, fiindca dupa ce a platit 10 ani s-a trezit in strada nemaiputand platii mortgage-ul la banca.
Banca i-a scos casa la licitatie si au vandut-o doar pe suma pe care ei o mai aveau de recuperat, adica la un pret mult mai mic decat valora casa.
Sa ai la tine buletinul, oferta si dovada ca ai virat cautiunea. O sa ti le ceara executorul. Apoi urmeaza o procedura in care executorul face trei strigari si se porneste de la oferta cu pretul cel mai mare. Apoi cine adjudeca trebuie sa plateasca in 30 de zile, iar daca nu o face se complica treaba. Si inca o chestie ar fi ca la licitatie poate participa si cei al carui bun se vinde, dar nu poate licita
imihaistoian întreabă:
Sadboy11 întreabă: