| vreaubebe a întrebat:

Aceasta intrebare vizeazanun sitewww.cosmeticeengros.com. Nu incerc sa ii fac reclama, ba dimpotriva. O prietena a comandat produse in valare de 1040 ron, dar din cauza unor impedimente financiare nu mai poate riduca acest colet din sediul firmei de curierat. A expus problema stimabililor dombi de la site care ii impun sa plateasca 120 de le taxa tur plus rrtur inca 120, basca ca acolo scria ca taxa de transport este 60 ron indiferent de cantitate si se plzteste in cuantumul rambursului. Acum ea nu are banji necesari sa il ridice, de fapt nu ii mai are deci nu poate ridica. Este lagal sa i se ceara aceasta taxa, mai als ca pe site nu apare nicio rubrica de termeni si conditii, nimic sa atraga atentia asupra acestui fapt sau asupra faptului ca taxa de transport perceputa in caz de neridicare este de 4 ori mai mare. Plus ca ea a mai comandat ceva de avolo si a primit drept factura o hartie tiparita pe care aparea doar cosmetice en gros, fara ro sau j al unei firme, fara nimic. E posibil sa nu fie o firma legaka. Se poate duce sa ii reclame undeva, caci aceasta taxa de 240 lei, dupa parerea mea, dar nu cunosc bine legile si cazurile avestea, este perceputa abuziv. Va rog nu imi mai dati ca raspuns bloguri unde se pot face bani nu stiu cum, e o problema serioasa. Va multumesc mult

2 răspunsuri:
| GEORGE1209 a răspuns:

Dupa cum se vede doresti sa denigrezi o firma care plateste la bugetul de stat cat nu sti tu sa numeri! S-ar putea sa te trezesti cat de curand cu o citatie acasa.

| h3ll a răspuns (pentru GEORGE1209):

Sunt extrem de sigur laughing) sfatul meu este sa stea linistita ca nu are ce sa ii faca!
nicaieri in nici o lege din Romania nu e incriminata fapta de neridicare a coletului de la o firma de curierat, nici macar o amenda nu are cum sa primeasca, tot ce incearca acea firma sa faca este sa o intimideze si astfel sa isi scoata si ei banii de transport si ceva in plus!

Cei care au livrat produsele puteau sa ceara in avans plata taxei postale daca se temeau de faptul ca prietena ta nu va ridica coletul!