| mimi2000mimi a întrebat:

Ajutati-ma si pe mine...am 12 ani si am repede (in maxim o saptamana )nevoie de 16 lei.cum as putea face rost?

10 răspunsuri:
| positivity a răspuns:

1. -> ai alocație
2. -> cere-le părinților

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Te "împrumuți" de la cei mai generoși sponsori : mama și tata.
Altă soluție n-ai decât dacă recurgi la fapte ilegale (hoție, furt ), ceea ce nu-ți recomand.

| mimi2000mimi explică:

Pai,de fapt..am strans cumva:i-am cerut lui tata bani pentru o culegere le matematica (15 lei), la care banii trebuiesc dati pana la sfarsitul semestrului.astfel,mi-a dat 15 lei(1 am gasit prin casa) si ii folosesc ca sa cumpar cadoul pe care vroiam sa-l cumpar sora-mii, pentru care imi fac economii de 4 luni:un telefon nou..ma rog..cand imi vine alocatia platesc culegerea aia si treaba e rezolvata! dar mersi oricum de sfaturi!

| Stefan_Bagdan_1985 a răspuns:

Furai si tu lu' mata sau lu tactu'! Pe bune, eu cand avaeam neaparat nevoie, asa faceam, bine dar nu luam multi bani, acolo de o ciunga..si era bine ca nu isi dadeau seama! Imi dadeau ei,dar eu vroiam mai mult si ma mai auto-serveamlaughing) Ori daca nu,alta idee,cerei unui unchi sau unei matusi sau unui bunic,eu stiu ce rude ai tu mai apropiate,sau unui var sau vecin! Sau una mai buna,pe asta o foloseam cand eram in liceu,si anume,minteam ca imi trebuie nu stiu ce suma de bani,la scoala,la genu' bani pentru fondul scolii sau al clasei,sau pentru nu stiu ce carte,care nu mai o primeste domna profesoara,si dupa ce trecea o luna si nu vedea cartea ii ziceam ca am pierdut-o si am imprumutat-o unui coleg! Nu te invat de rau sa stii,in viata mai e bine sa mai si minti un pic asa,nu mult ca dupa aia te obisnuiesti asa,si nu e bine deloc,dar ca sa iti mearga cat de cat bine acolo,mai merge si cate o minciunica nevinovata,dar trebuie sa stii sa minti,adica sa nu te incurci in ele sau asa, ca iar nu e ok, adica sa "minti cu cap"! Bafta! Alege una din modalitatile pe care ti le-am zis, si o sa fie ok! Eu zic sa o alegi pe aia cum ca iti trebuie bani la fondul scolii sau ceva de genu' ca o sa iti dea parintii imediat, si merge 100%, la mine mergea mereu, fiindca parintii cand aud de scoala, se moaie si nu mai conteaza si decarteaza frumos suma dorita!

| ArianaAry0000 a răspuns:

Ii ceri mamei sau tatalui happy

| xDaaNyy a răspuns:

Iti zic eu cel mai bine si sigur bunicii! functioneaza 100 %

| IulyAnaMaria a răspuns:

Economiseste (este foarte usor)intr-o saptamana ai avea si 40 lei nu doar 16 (eu asa fac si cred ca adun intr-o saptamana mai mult de 30 lei dar daca nu ai de unde aduna mai este o solutie solutia nr.2 cere frumos de la parinti(eu fac asa cand am nevoie de cv pentru scoala cand nu :folosesc solutia 1) sunt sigura ca iti vor da (daca ai o familie buna ) ok te las papa si fa cat mai repede rost de bani! pup (k)

| Alexiss75 a răspuns:

Incerca se le prestezi un serviciu parintilor sau unor rude pentru a-ti da acesti bani. Succes!

| Bubu_Bubulinutsa_1990 a răspuns:

Cere la colegii de clasa

| Marielena98 a răspuns:

Ori i ceri mamei tale,, ori imprimuti de la cineva cunoscut si care are incredere in tine!big grin