Nu este real ce spui. Utilizatorul confuza a lucrat perioada respectiva, trecuta pe primul carnet de munca si are dreptul sa fie luata in considerare la stabilirea vechimii in munca, pentru sporul de vechime si a stagiului de cotizare pentru pensie sau alte drepturi sociale.
De fapt, luand-o de la inceput, cu alt carnet de munca, ea a pierdut la sporul de vechime. Cred ca s-a speriat ca, daca va prezenta vechiul carnet la noul loc de munca, ar putea avea unele probleme, din cauza desfacerii disciplinare a contractului de munca, desi nu era cazul.
Prezinti ambele carnete de munca si vor fi luate in considerare, atat la vechimea in munca, cat si la pensie.
Desi daca stam si ne gindim bine ar merita macar o amenda penala pentru fals in declaratii... sau nu? Ce a facut e ca si cum eu mi-as pastra buletinul sa fac nu-stiu-ce credit dar in acelasi timp l-as declara furat/pierdut si mi-as face altul.
Asa este, doar cred ca s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale.
Si in cazul asta din fapta penala se transforma in extra-time pe cartea de munca platibil din banii contribuabililor? Misto treaba...
Si nu ar fi logic ca sa i se aplice macar o amenda acum? Prin simplul fapt ca a omis sa mentioneze existenta primei CM a facut sa se mai iroseasca niste minute/ore de munca si resurse financiare (CM-ul ala costa si el cit o costa, nu?) pentru a i se face cea de-a doua.
Sa spunem ca ar fi logic dar nu ar fi legal, a trecut termenul de prescriptie.
Nu este real ce spui. Utilizatorul confuza a lucrat perioada respectiva, trecuta pe primul carnet de munca si are dreptul sa fie luata in considerare la stabilirea vechimii in munca, pentru sporul de vechime si a stagiului de cotizare pentru pensie sau alte drepturi sociale.
De fapt, luand-o de la inceput, cu alt carnet de munca, ea a pierdut la sporul de vechime. Cred ca s-a speriat ca, daca va prezenta vechiul carnet la noul loc de munca, ar putea avea unele probleme, din cauza desfacerii disciplinare a contractului de munca, desi nu era cazul.