| mistikk a întrebat:

Am cumparat o masina din timisoara, Unic proprietar etc... este inscrisa pe timisoara iar eu acum trebuie sa o inmatriculez pe judetul meu stiti cumva de ce acte am nevoie?

Răspuns Câştigător
| Oxandero a răspuns:

Actele necesare pentru inmatriculare auto sunt:
cererea solicitantului, care cuprinde si declaratia acestuia, pe proprie raspundere cu privire la modul de intrare in proprietatea sa a vehiculului;
fisa de inmatriculare, semnata, dupa caz, de actualul si de fostul proprietar, cu vizele care atesta plata taxei pentru mijloacele mecanice de transport si avand completate casetele A, B si C in cazul primei inmatriculari in Romania, ori cu casetele A, B, C, D si E in cazul in care vehiculul a mai fost inmatriculat in tara.
cartea de identitate a vehiculului, prevazuta cu elementele de secretizare aplicate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" (necesita carte de indentitate sau delegatie + acte firma [cod fiscal, stampila...], factura, carte identitate autoturism in original + copie, taxa de secretizare), original si copie;
actul de proprietate al autovehiculului sau remorcii, original si copie;
actul de identitate al solicitantului, original si copie;
dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate, cu exceptia autovehiculelor noi, aflate la prima inmatriculare;
copia documentului de asigurare pentru cazuri de raspundere civila, ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei;
dovada de plata a taxei de inmatriculare
dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare achitata la orice unitate CEC sau BCR
contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare:
si ultima
dovada de identificare a vehiculului, eliberata de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", cu exceptia vehiculelor aflate la prima inmatriculare, sau certificatul de autenticitate al vehiculului, dupa caz. Documentele originale prevazute la lit. d) si e) se restituie pe loc, dupa confruntarea cu copiile acestora.

Spor la obtinut toate aceste acte, cu birocratia de azi, ai de umblathappy