| GeogG23 a întrebat:

Am nevoie de pareri: sa imi cumpar masina second hand, de la piata (cum s-ar zice), second hand de la o reprezentanta (gen danove auto - reparate, in rate si cu garantie) sau sa o iau in leasing?
Voi cum ati procedat? Ce avantaje/dezavantaje credeti ca sunt?

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Masini sh de maxim 1 an de la reprezentanta

| GeogG23 explică (pentru suntserios):

Am auzit de varianta asta. Cred ca o sa ma interesez mai mult. Multumesc!

| gabicoo a răspuns:

Nouă în leasing. Sau de la o reprezentanță cu garanție.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Noua, nu vei avea probleme cu ea. Nu calci in service cu ea primii 5 ani.
Dar sa fie de buget, maxim dublu fata de cele SH, si sa o platesti cat mai repede.

| GeogG23 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mersi de sfat. Initial m-as duce pe rate, dar nu vreau sa-mi iau ceva mai scump de o casa laughing

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru GeogG23):

O Dacia ar fi de buget.
Sau daca gasesti SH cu mai putin de 5 ani uzura. Te uiti si la Kilometraj, desi poate fi dat inapoi.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu îți lua mașină second-hand.

| gogu220 a răspuns:

Dacă ai găsit ceva care merită, poți să o iei de la firmă. Are și o revizie tehnică făcută. Dar să o iei în rate. În niciun caz în lizing, decât dacă o folosești ca taxi.

| GeogG23 explică (pentru gogu220):

N-am avut niciodata lizing si nu sunt 100% informata de ceea ce presupune, dar am auzit de aceasta forma si am zis sa o adaug ca si termen de comparatie. Ideea este ca eu doar in rate vreau sa cumpar, ca altfel n-am cum. Mersi!

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Orice ai face, asigura-te ca masina e in regula (km reali, nu a fost lovita dauna totala) restul sunt povesti.

| GeogG23 explică (pentru MAteiLaAjutat):

La cei de la SH - dar reparata - garanteaza ca are km reali. Mersi!

| MihaiAndrei121 a răspuns:

Sh de la piata, dar ar fi bine inainte sa o verifici la un service, dai vreo 200 lei dar stii daca are probleme vizibile. si ar fi bine sa nu aiba 15 ani vechime. ca nu o mai duce mult.

| GeogG23 explică (pentru MihaiAndrei121):

Recent am auzit de diferite practici cu SH de la piata, in care efectiv te urcai intr-o bomba si tu credeai ca esti in siguranta. Am devenit tot mai sceptica si pana la urma cred ca ajung sa merg cu bicicleta laughing)